بازی ها ابزارهای فوق العاده ای هستند تا ذهن ما را متمرکز و فعال نگه دارند و کمک می کنند که بتوانیم به بهترین شکل ممکن، موضوع خاصی را متوجه شویم. به همین خاطر است که از بازی ها راحت تر یاد می گیرم تا کلاس های درس! حالا تصور کنید که بازی و کلاس درس با هم ترکیب شوند و دانش آموز بتواند با استفاده از بازی های مختلف، مفاهیم درسی را یاد بگیرد. به نظرتان تاثیر این کار بسیار بیشتر از کلاس های درس خشک و خالی نیست؟ قطعا همینطور است و بازی در کلاس های مجازی می تواند کمک کند که دانش آموزان روی درس متمرکز شوند و راحت تر درس خودشان را دنبال کنند.
در این مقاله می خواهیم شما را با چند بازی جذاب و مهیج برای دانش آموزانی که درگیر آموزش مجازی هستند آشنا کنیم و بگوییم که چطور می توانید از بازی های مختلف استفاده کنید تا در هنگام درس خواندن در کلاس یا انجام تکالیف، بتوانید دانش آموزان را فعال و علاقمند نگاه دارید و کمک کنید راحت تر دروس را متوجه شوند.
فهرست مطالب
- بازی در کلاس های مجازی چه فایده ای برای یادگیری دارد؟
- 7 ایده برای بازی در کلاس های مجازی
- در دوران کرونا، بازی را از بچه ها نگیرید!
- جمع بندی
اگر معلمی هستید که می خواهید بازدهی تحصیلی دانش آموزان یا فرزندتان خودتان را افزایش دهید یا فرزند دانش آموز دارید، توصیه می کنیم که حتما در این مقاله با ما همراه باشید و بازی های مناسب را یاد بگیرید تا بتوانید با فرزندتان یا دانش آموزان خودتان به انجام این بازی ها بپردازید.
بازی در کلاس های مجازی چه فایده ای برای یادگیری دارد؟
خیلی از افرادی که نظام های آموزشی گذشته درس خوانده اند، اعتقاد دارند که کلاس درس باید خشک و خالی باشد و اگر بازی با آن ترکیب شود، تاثیرگذاری کلاس کم می شود و دانش آموزان فقط باید در زمانهای فراغت به بازی مشغول شوند.
اما باید بدانید که این موضوع کاملا برعکس است، در کلاس های خشک و خالی دانش آموز معمولا انگیزه ای ندارد که در کلاس شرکت کند و در طول کلاس هم فقط برای اینکه غایب نباشد حضور دارد و مشغول کارهای دیگری است یا فکرش درگیر کاری است که می خواهد بعد از کلاس انجام دهد.
اما وقتی کلاس از حالت خشک بیرون بیاید و با سرگرمی، بازی و تفریح ترکیب شود، دانش آموزان کلاس ها را به خاطر خود کلاس دوست خواهند داشت و می توانند با شور و اشتیاق زیادی خودشان را برای کلاس آماده کنند. در طول کلاس هم چون بازی در حال اجرا است، می توانند ذهن خودشان را روی کلاس متمرکز کنند و از مشغول بودن به کارهای دیگر جلوگیری خواهد شد.
این موضوع در مورد انجام تکالیف درسی و پیگیری آنها توسط والدین هم صدق می کند و اگر والدین بتوانند انجام تکالیف فرزندشان را با بازی ترکیب کنند، قطعا نتایج بسیار بهتری دریافت خواهند کرد.
البته باید بدانید که هر بازی برای این موضوع کارساز نیست و نمی تواند نتایج مناسبی برایتان ایجاد کند، بلکه باید از بازی های خوب و طراحی شده و مناسب استفاده کنید.
در ادامه چند بازی در کلاس های مجازی را به شما معرفی خواهیم کرد که می توانید از آنها در کلاس درس مجازی استفاده کنید. همچنین با این بازی ها می توانید فرزندتان را برای درس خواندن یا مشق نوشتن تشویق کنید.
7 ایده برای بازی در کلاس های مجازی
برای جذاب تر کردن فضای کلاس مجازی، می توانید این بازی ها را انجام دهید:
1- بگرد و پیدا کن:
اولین بازی که می توانید از آن هم در کلاس های مجازی و هم در خانه استفاده کنید، بازی بگرد و پیدا کن است. این بازی بسیار ساده است و کافی است مثلا به دانش آموزان خودتان بگویید که در اطراف خودشان نگاه کنند و چیز خاصی را پیدا کنند.
مثلا می توانید بگویید که در اطرافت بگرد و یک چیز را پیدا کن که از سرت بزرگتر باشد یا چیزی را پیدا کن که در دستانت جا نمی شود. این کار می تواند هم ذهن دانش آموزان را فعال تر نگاه دارد و هم باعث می شود که تمرکزشان روی درس و محیطی باشد که در آن حضور دارند.
2- پیدا کردن حروف:
بازی دیگری که کمی مانند بازی قبلی است، پیدا کردن حروف است. البته در این بازی قرار نیست خود حروف پیدا شوند، بلکه قرار است اجسامی پیدا شوند که با حرف خاصی شروع می شوند.
مثلا می توانید به دانش آموزان بگویید که در اطراف خودشان بگردند و وسایلی که اسمشان با حرف “د” شروع می شود را پیدا کنند. این کار برای آموزش الفبا فوق العاده است و می تواند ذهن دانش آموزان را سر کلاس فعال کند. همچنین این بازی می تواند برای بچه ها مانند تمرینی فوق العاده باشد.
3- توپ مجازی:
وجود تصویر معلم و دانش آموزان در کلاس های مجازی، باعث می شود که تعامل در کلاس بسیار بیشتر شود و کلاس از حالت خشک و خالی خارج شود. اما خیلی از دانش آموزان ترجیح می دهند که دوربین خودشان را خاموش بگذارند؛ چون دلیلی برای روشن کردن آن وجود ندارد.
حالا شما می توانید با استفاده از بازی توپ مجازی، دلیلی به آنها بدهید که دوربین خودشان را روشن کنند و در کلاس تعامل بیشتری داشته باشند. بازی به این صورت است که وقتی شما می خواهید نظری از دانش آموز خاصی بپرسید یا از او سوالی دارید، یک توپ خیالی را به سمتش پرت می کنید و دانش آموز وانمود می کند که توپ را گرفته است و سپس به سوال شما جواب خواهد داد. این توپ همچنان می تواند بین شما و دانش آموزان دست به دست شود.
خوبی بازی این است که دانش آموزان هم دوربین خود را روشن می کنند و هم می توانند ذهن خود را فعال نگاه دارند؛ چون هر لحظه منتظر این هستند که توپ به سمتشان پرت شود.
4- نمایش بداهه برای بازی در کلاس های مجازی :
یکی از بازی های جذابی که می شود از آن در کلاس های درس و یادگیری دروس مختلف استفاده کرد، نمایش بداهه است. در این بازی شما می توانید مثلا درس را بخوانید و از دانش آموزان بخواهید که همزمان با خواندن شما، نمایش آن درس را بازی کنند.
کودکان همیشه خلاق هستند و قطعا با این بازی می توانید محیطی شاد و خلاقانه را ایجاد کنید و یادگیری درس را بسیار راحت تر و لذت بخش تر خواهید کرد. البته حواستان باید باشد که از درس دور نشوید و این بازی را در راستای درس انجام دهید.
مثلا ممکن است درس شما در مورد احساسات مختلف یا مزه های مختلف باشد که می توانیداز دانش آموزان بخواهید با اجرای نمایش، این مفاهیم را نشان دهند.
5- نرمش های کوتاه:
نشستن پشت گوشی یا کامپیوتر برای مدت زیاد، باعث می شود که دانش آموزان و خود معلم احساس خستگی کنند و نتوانند به خوبی متوجه ادامه کلاس شوند. به همین خاطر یکی از بازی های مناسبی که می توانید برای حل این مشکل انجامش دهد، نرمش های کوتاه است.
در طول کلاس می توانید از دانش آموزان خود بخواهید همراه شما بلند شوند و چند حرکت ساده نرمش انجام دهید تا کمی خستگی از بدنتان خارج شود و بتوانید سرحال شوید و به ادامه کلاس بپردازید. این موضوع تنوع خوبی برای کلاس های درس است و قطعا بسیاری از دانش آموزان از آن استقبال خواهند کرد.
6- تعیین علامت خاص:
برای جذاب تر شدن کلاس خودتان، می توانید برای کارهای مختلف علامت های خاصی را تعیین کنید. مثلا می توانید به دانش آموزان بگویید که اگر در کلاس چیز خوبی یاد گرفتند، انگشت های خودشان را مانند نشان صلح یا عدد دو نشان دهند یا می توانید بگویید که اگر سوالی داشتند، در قسمت چت، علامت سوال ارسال کنند.
این کارها باعث می شود که ذهن دانش آموزان فعال بماند و به دنبال این باشند که از علامت های مختلف استفاده کنند. البته سعی کنید این کار در ساده ترین حالت ممکن باشد و آن را پیچیده نکنید تا نتایج بهتری را از این بازی دریافت کنید و تمام دانش آموزان در این بازی شرکت کنند.
7- داستان گویی با تصاویر:
برخی از دروس مانند تاریخ و ادبیات هستند که در آنها شخصیت ها یا مکان ها نقش مهمی دارند. برای اینکه درس دادن این دروس را ساده تر و جذاب تر کنید، می توانید از پوستر شخصیت ها یا مکان ها استفاده کنید و روی آنها داستان بگویید. این کار باعث می شود که دانش آموزان توجه بیشتری به درس داشته باشند و بتوانند ذهن خود را فعال نگاه دارند.
زیرا دیدن متن خشک و خالی کتاب خیلی جذاب نیست؛ اما اگر خودتان همان متن را با استفاده از تصاویر به صورت داستانی تعریف کنید، قطعا تاثیرگذاری بسیار بیشتری خواهد داشت و درصد بیشتری از دانش آموزان می توانند به راحتی متوجه مفاهیم و مطالب مختلف شوند.
پس اگر درس شما به صورتی است که می توانید این کار را انجام دهید، توصیه می کنیم که حتما از این بازی استفاده کنید.
در دوران کرونا، بازی را از بچه ها نگیرید!
ماهیت دوران قرنطینه و خانه نشینی با کلافگی و خسته شدن روحیه افراد همراه است. بچه ها هم از این موضوع مستثنا نیستند و دیگر امکان بازی کردن با دوستان یا رفتن به بیرون از خانه را ندارند! به همین خاطر است که بسیار پیش می آید که حوصله آنها سر می رود و کلافه می شوند. در این دوران، بهترین کار سرگرم کردن بچه ها با بازی و تفریح است. شما می توانید هر روز از بازی های فیزیکی و هیجان انگیز برای شادابی روحیه کودکان خود کمک بگیرید و با آنها بازی کنید تا همگی روحیه بانشاط تری داشته باشید.
گاهی وقتها هم می توان بعد از امتحان دادن یا انجام تکالیف، برای بچه ها وقت استراحتی جذاب ایجاد کرد و به آنها اجازه بازی های کامپیوتری یا بازی با پلی استیشن داد. برای نصب پلی استیشن یا نصب بازی کامپیوتری در منزل می توانید از خدمات تیم هوم سرویز برای این منظور استفاده کنید و بدون نیاز به بیرون رفتن از خانه، جذاب ترین بازی ها را برای فرزند خود مهیا کنید.
جمع بندی مطالب
در این مقاله درباره اهمیت بازی در کلاس های مجازی صحبت کردیم و گفتیم که بازی کردن در کلاس درس مخصوصا کلاس های مجازی، چقدر می تواند در افزایش بازدهی دانش آموزان و یادگیری آنها موثر باشد.
همچنین چندین بازی جذاب و فوق العاده را به شما معرفی کردیم که با انجام آنها در کلاس درس یا هنگام انجام تکالیف دانش آموزان، می توانید دانش آموزان خود را درگیر مطالب درسی کرده و بازدهی آنها را افزایش دهید.
این بازی ها فقط چند نمونه بودند و شما می توانید با خلاقیت خودتان و براساس درسی که دارید، بازی های جدیدی را طراحی کنید و آنها را در ارائه دروس به کار ببرید. شما می توانید خلاقیت به خرج دهید و بازی و تدریس را با هم ترکیب کنید؛ زیرا هم باعث نشاط روحیه کودکان می شود و هم تاثیر آموزش را بیشتر می کند.
امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد که با چگونگی انجام بازی در کلاس های مجازی بیشتر آشنا شده باشید و بتوانید به بهترین شکل ممکن از این بازی های فوق العاده استفاده کنید تا کلاس هایی با بازدهی بسیار بالاتر و دانش آموزانی شادتر داشته باشید.