هوم سرویز

تفاوت پکیج زمینی و دیواری؟ کدام‌یک بهتر است؟

امروزه، در اکثر خانه‌ها از پکیج برای گرمایش ساختمان استفاده می‌شود. پکیج، جایگزین خوبی برای بخاری و آبگرمکن است و علاوه بر گرم کردن محیط خانه، آب گرم موردنیاز افراد را تامین می‌کند. جالب است بدانید که پکیج‌ها نیز انواع مختلفی دارند و در دو مدل پکیج دیواری و پکیج زمینی تولید می‌شوند. احتمالاً کنجکاو شده‌اید که با تفاوت پکیج زمینی و دیواری آشنا شوید و اطلاعات بیشتری درباره هرکدام از این پکیج‌ها به دست آورید.

در این مطلب می‌خواهیم به بررسی تفاوت‌های پکیج زمینی و پکیج دیواری بپردازیم و مزایای هرکدام از این پکیج‌ها را به شما معرفی کنیم. به همین دلیل قبل از انتخاب و خرید پکیج، خوب است با این دو مدل پکیج بیشتر آشنا شوید و بهترین گزینه را برای منزل خود انتخاب کنید. از شما دعوت می‌کنیم که تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید تا با تفاوت پکیج زمینی و دیواری بیشتر آشنا شوید.

پکیج زمینی چیست؟
آشنایی با پکیج زمینی

اصلی‌ترین تفاوت پکیج زمینی و دیواری

اصلی‌ترین تفاوت پکیج زمینی و پکیج دیواری، در شکل ظاهری و مکان قرارگیری این پکیج‌ها است. پکیج زمینی روی سطح زمین قرار می‌گیرد؛ اما پکیج دیواری روی دیوار نصب می‌شود. همچنین پکیج زمینی از پکیج دیواری بزرگتر است. علاوه بر تفاوت شکل ظاهری، عملکرد پکیج زمینی و دیواری نیز متفاوت است. نکته مهم این است که شما باید با توجه به متراژ محیط، نوع کاربری و نیاز خود، از بین پکیج‌های زمینی یا دیواری، بهترین گزینه را برای منزل خود انتخاب کنید.

در ادامه این مقاله، با مهم‌ترین تفاوت‌های میان پکیج دیواری و زمینی آشنا خواهید شد و می‌توانید تصمیم‌گیری نهایی را بهتر انجام دهید.

تفاوت پکیج زمینی و دیواری
تفاوت پکیج زمینی و دیواری

مهم‌ترین تفاوت پکیج زمینی و دیواری

از جمله تفاوت‌های این دو مدل پکیج می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- ظرفیت پکیج:

یکی از موارد مهمی که باعث تفاوت پکیج زمینی و دیواری می‌شود، تفاوت در ظرفیت آنها است. ظرفیت پکیج به معنای بازدهی پکیج برای تولید آب گرم یا گرم کردن محیط است و با واحد کیلووات محاسبه می‌شود. ظرفیت پکیج با اعداد مختلف مانند 24KW، 28KW، 30KW و 35KW مشخص می‌شود. هرچه ظرفیت پکیج بیشتر باشد، قدرت گرمایشی دستگاه بالاتر است.

برای انتخاب پکیج زمینی و دیواری، باید به متراژ محیطی که قرار است پکیج در آنجا نصب شود توجه داشته باشید؛ زیرا در صورت انتخاب پکیج نامناسب در محیط، علاوه بر بازدهی پایین دستگاه، شاهد کوتاه شدن عمر پکیج نیز خواهید بود.

پکیج‌های دیواری ظرفیت کمتری دارند و به همین خاطر، بیشتر در فضاهای آپارتمانی از آنها استفاده می‌شود. امروزه انواع پکیج‌های دیواری با ظرفیت‌های متفاوت تولید می‌شوند که برای خانه‌های 50 تا 250 متری مناسب است. برای انتخاب و نصب پکیج دیواری، باید به متراژ خانه خود توجه داشته باشید و از پکیج دیواری با ظرفیت مناسب استفاده کنید.

در مقابل، پکیج‌های زمینی ظرفیت بالاتری دارند و به‌منظور استفاده در فضاهای بزرگ‌تر طراحی شده‌اند. به همین دلیل است که این پکیج‌ها برای ساختمان‌هایی بسیار بزرگ با متراژ بالا مناسب‌تر هستند و می‌توانند پاسخگوی نیازهای این مکان‌ها باشند. اگر برای ساختمان 300 متری یا بزرگتر به دنبال پکیج هستید، بهتر است برای نصب پکیج زمینی اقدام کنید.

بنابراین، اولین تفاوت پکیج زمینی و دیواری در ظرفیت آنها است؛ یعنی ظرفیت گرمایش و تولید آب گرم این پکیج‌ها متفاوت است. پکیج‌های دیواری برای ساختمان‌های مسکونی و کوچک‌تر مورداستفاده قرار می‌گیرند، در حالی که پکیج‌های زمینی، برای فضاهای بزرگ‌تر و با متراژ بیشتر مناسب هستند.

پکیج مخزن دار زمینی با ظرفیت گرمایشی بالا
پکیج مخزن دار زمینی با ظرفیت گرمایشی بالا

2- عملکرد پکیج در صورت کمبود آب:

یکی از دیگر از تفاوت‌های پکیج دیواری و زمینی، نوع عملکرد پکیج در شرایط کم‌آبی است. در زندگی شهری، گاهی اوقات پیش می‌آید که فشار آب کم شود یا اینکه با قطعی جریان آب مواجه شویم. در این حالت، بهتر است پکیج به صورتی عمل کند که مشکلی برای پمپ آب و سایر قطعات پیش نیاید و دچار مشکل نشویم.

پکیج‌های دیواری و زمینی در شرایط کمبود عملکرد متفاوتی دارند. پکیج‌های دیواری حساسیت زیادی روی فشار آب دارند و اگر فشار آب کم شود، این پکیج‌ها نمی‌توانند به‌درستی کار کنند و فعالیت خود را متوقف می‌کنند. مثلاً در شرایط کم‌آبی شاهد یکی از ارورهای پکیج ایران رادیاتور و توقف کار دستگاه خواهیم بود.

میدونستی که هوم سرویز، خدمات نصب و تعمیر پکیج هم ارائه میده؟

بنابراین اگر از پکیج دیواری استفاده کنید و جریان آب قطع شود، نمی‌توانید از آب گرم مصرفی استفاده کنید و شاهد سرد شدن دمای رادیاتورها خواهید بود. این موضوع یکی از معایب پکیج دیواری است که باید به آن توجه داشته باشید.

اما پکیج زمینی به‌گونه‌ای طراحی شده است که یک مخزن آب دارد. با شروع کار دستگاه، این مخزن از آب پر می‌شود. زمانی که پکیج می‌خواهد کار خود را انجام دهد، از آب مخزن استفاده می‌کند و از سمت دیگر مخزن مجدداً از آب پر می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که کم شدن فشار آب، روی عملکرد پکیج زمینی تأثیر کمتری داشته باشد و این پکیج بتواند در زمان‌های کمبود آب نیز به‌درستی فعالیت خود را انجام دهد.

بنابراین اگر در محل زندگی شما با شرایط کم‌آبی زیاد مواجه می‌شوید، بهتر است از پکیج زمینی استفاده کنید که مخزن مجزایی برای نگهداری آب دارد.

نصب و سرویس انواع پکیج
مقایسه کامل پکیج دیواری و زمینی

3- فضای موردنیاز برای نصب پکیج:

اکثر خانه‌های آپارتمانی، متراژ پایینی دارند و به همین دلیل باید از تمام فضاهای خانه به‌درستی استفاده شود. یکی از نکاتی که برای انتخاب مدل پکیج باید در نظر بگیرید، این است که پکیج چه مقدار فضایی را اشغال می‌کند و آیا امکان نصب آن در داخل ساختمان وجود دارد یا خیر.

یکی از تفاوت‌های پکیج زمینی و دیواری، فضای موردنیاز برای نصب در داخل ساختمان است. پکیج‌های دیواری، اندازه کوچکی دارند و این موضوع باعث می‌شود که نصب آن در هر فضایی ممکن باشد و بتوانید بدون مشکل از این پکیج استفاده کنید. مثلاً شما می‌توانید پکیج دیواری را با رعایت اصول ایمنی در بالکن نصب کنید. همچنین می‌توانید کابینت مخصوصی را در آشپزخانه در نظر بگیرید و پکیج را در داخل کابینت نصب کنید.

در مقابل، پکیج زمینی اندازه بزرگی دارد و فضای زیادی را اشغال می‌کند. به همین دلیل است که امکان نصب پکیج زمینی در بسیاری از خانه‌ها وجود ندارد.

بنابراین، برای انتخاب پکیج، باید به متراژ خانه خود توجه داشته باشید و بررسی کنید که کدام یک از این پکیج‌ها، انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.

در وبلاگ هوم سرویز درباره انتخاب بهترین مکان برای نصب پکیج صحبت کردیم و نکات مهم برای نصب پکیج را توضیح دادیم.

قطعات موردنیاز برای نصب پکیج زمینی
فضای موردنیاز برای نصب پکیج زمینی

4- هزینه‌های تعمیر و نگهداری:

اگر می‌خواهید مدت‌ها بدون مشکل از پکیج خود استفاده کنید، باید به سرویس پکیج اهمیت بدهید و به‌صورت دوره‌ای این کار را انجام دهید. هزینه تعمیر و نگهداری پکیج دیواری و پکیج زمینی متفاوت است و شما باید به این موضوع توجه داشته باشید.

پکیج دیواری، وزن سبک‌تری دارد و میزان اتصالات آن کمتر است. به همین دلیل هزینه سرویس پکیج دیواری از پکیج زمینی بسیار کمتر است. با داشتن این نوع پکیج، نیازی به پرداخت هزینه‌های بالا برای سرویس و تعمیر پکیج نخواهید داشت.

در مقابل، سیستم پکیج زمینی پیچیده‌تر است و اتصالات بیشتری دارد. به همین خاطر، هزینه تعمیر و نگهداری پکیج زمینی بالاتر است. همچنین تعداد متخصصان پکیج زمینی کمتر است و این افراد، معمولاً دستمزد بیشتری را برای تعمیر پکیج دریافت می‌کنند.

پس اگر هزینه‌های نگهداری پکیج برایتان اهمیت دارد، پکیج دیواری برای شما انتخاب بهتر و مناسب‌تری است. با نصب پکیج دیواری، شما می‌توانید به‌راحتی از این نوع پکیج استفاده کنید و برای پرداخت هزینه‌های تعمیر پکیج نگرانی نداشته باشید.

5- سروصدای پکیج:

یکی دیگر از تفاوت‌های مهم پکیج زمینی و دیواری، میزان سروصدای پکیج است. همه ما دوست داریم پکیج خوب و مناسبی داشته باشیم که با حداقل سروصدا کار کند.

از نظر میزان سروصدای این پکیج‌ها باید بگوییم که پکیج‌های دیواری سروصدای بسیار کمتری دارند؛ اما در داخل پکیج‌های زمینی، فن بزرگی وجود دارد که صدای زیادی را تولید می‌کند. بنابراین می‌توان پکیج‌های دیواری را در محیط‌های کوچک نصب کرد و از عملکرد آرام و بدون صدای این پکیج‌ها لذت برد. در حالی که برای نصب پکیج زمینی، نیاز است که در بیرون از فضای خانه، اتاقکی جداگانه برای پکیج ساخته شود تا سروصدای پکیج، اعضای خانه را اذیت نکند.

میدونستی که هوم سرویز، خدمات نصب و تعمیر پکیج هم ارائه میده؟
تفاوت پکیج زمینی و دیواری از نظر کاربرد
تفاوت پکیج زمینی و دیواری از نظر کاربرد

پکیج دیواری بهتر است یا زمینی؟

حالا که با تفاوت پکیج دیواری و زمینی از نظر عملکرد، ظرفیت، فضای موردنیاز برای نصب و هزینه تعمیر و نگهداری آشنا شدید، راحت‌تر می‌توانید برای خرید و نصب پکیج مناسب منزل خود اقدام کنید.

اگر فضای خانه شما کوچک است و دوست دارید از پکیج برای گرمایش محیط و تولید آب گرم استفاده کنید، بهتر است پکیج دیواری را در منزلتان نصب کنید؛ زیرا هم سروصدای کمی دارد و هم فضای کمتری را اشغال می‌کند. با انتخاب پکیج دیواری با ظرفیت مناسب، تمام نیازهای شما برآورده می‌شود و می‌توانید سالها از پکیج دیواری خود استفاده کنید.

در صورتی که برای خانه ویلایی یا آپارتمان بزرگ به دنبال پکیج هستید، به سراغ پکیج زمینی بروید که قدرت بیشتری دارد و می‌تواند فضای بزرگ منزل شما را کاملاً گرم کند.

بعد از انتخاب و خرید پکیج دیواری یا پکیج زمینی، شما می‌توانید کار نصب پکیج را به نصابان پکیج حرفه‌ای هوم سرویز بسپارید تا با بهترین هزینه، این کار را برای شما انجام دهند.

نصب انواع پکیج
نصب انواع پکیج با هوم سرویز

جمع‌بندی مطالب

در این مطلب درباره تفاوت پکیج زمینی و دیواری صحبت کردیم و 5 تفاوت اصلی این پکیج‌ها را به شما توضیح دادیم. با توجه به این موارد، شما می‌توانید بهترین مدل پکیج را برای منزل خود انتخاب کنید و از وجود گرمای مطبوع در منزلتان لذت ببرید.

از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم مطالب این نوشته برای شما جذاب و کاربردی باشد.

انجام دادن کارهایی مانند نصب پکیج و تعمیر قطعات آن، به تخصص و مهارت نیاز دارد. به همین دلیل بهترین کار این است که تعمیرات پکیج را به افراد متخصص و باتجربه بسپاریم. تعمیرکاران حرفه‌ای هوم سرویز آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان هستند و کارهایی مانند نصب پکیج، سرویس دوره‌ای پکیج و لوله‌کشی شوفاژ را با بهترین قیمت برای شما انجام می‌دهند.

برای استفاده از خدمات تیم هوم سرویز برای نصب و تعمیر پکیج، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید و درخواست خود را ثبت کنید. بعد از ثبت سفارش، همیاران هوم سرویز، با شما تماس می‌گیرند و هماهنگی‌های لازم را انجام می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا