برقکاری ساختمان

تفاوت کولر آبی سلولزی با کولر آبی پوشالی چیست؟

کولر آبی در فصول گرم سال یکی از مهم‌ترین سیستم‌های تکنولوژی خنک‌کننده هوا است. وجود این نوع سیستم سرمایشی بسیار در متعادل و مطبوع ساختن هوای یک فضا ضروری هستند. پس لازم است که با  انواع این کولرها و طرز کار آن‌ها را به خوبی آشنا شویم.  کولر آبی در دو نوع پوشالی (معمولی) و سلولزی وجود دارد، که در این مقاله به بررسی این دو نوع و همچنین تفاوت های کولر آبی سلولزی و پوشالی خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید. 

کارتو به هوم‌سرویز بسپار

تضمین کیفیت و قیمت مناسب

ثبت درخواست

از هوم‌سرویز قیمت بگیر

قیمت‌گذاری براساس خدمات

گرفتن قیمت

در فصول گرم سال کولرهای آبی یکی از  سیستم های پرکاربرد در خانه یا محل کار هستند. این سیستم های خنک کننده با توجه به کیفیت و کارکردشان احتمال نقص یا خرابی را دارند. به همین جهت برای نصب، سرویس و تعویض پوشال کولر آبی منزل یا محل کار شما می توانید از خدمات هوم سرویز بهره مند شوید.

بسیاری از افراد هستند که قصد دارند برای مثال در محیط کار خود هزینه کمتری برای نصب یک خنک کننده پرداخت کنند. پنکه های رومیزی و یا ایستاده می تواند گزینه مناسبی برای محیط های نه چندان گرم باشد. همچنین هزینه ی کمتری و احتمال فرسودگی یا تعمیرر کمتری نیز دارند. به همین جهت از خدمات دیگر هوم سرویز نیز نصب و تعمیر پنکه رومیزی و ایستاده می باشد.

تفاوت بین کولرهای آبی سلولزی و پوشالی (معمولی)

مهم‌ترین تفاوت بین کولرهای آبی سلولزی با کولرهای آبی پوشالی از اسمشان هم معلوم است. در کولرهای آبی سلولزی از پدهای سلولزی برای رطوبت‌زنی استفاده می‌کنند در صورتی که در کولرهای آبی پوشالی از پوشال استفاده می‌شود. این تفاوت سبب ایجاد راندمان و کیفیت هوای متفاوت‌تر بین این دو نوع کولر می‌شود.

کولر آبی چیست؟ 

کولر آبی یک سیستم تهویه هوا می‌باشد که با تکنولوژِی سرمایش آب تبخیر‌شده هوای محیط را خنک می‌کند. این سیستم از گرمای هوا برای تبخیر آب استفاده می‌کند. معمولا کولرهای آبی را بر اساس ظرفیتشان می‌شناسند. برای مثال کولر 2300 به معنای آن است که ظرفیت هوادهی کولر 2300 فوت مکعب در دقیقه است. معمولا کولرهای آبی در ظرفیت‌ها و اندازه‌های مختلف (2300، 3500، 4900، 7000 و…) می‌باشند. حداکثر ظرفیت تولیدی 13000 است. این اعداد بر حسب ابعاد کولر آبی، پره های توربین هوا و قدرت موتورشان تعیین می‌شوند.

نحوه کار کولر آبی

ابتدا الکتروپمپ آب را به سمت ناودان‌های روی پوشال‌ها هدایت می‌کند. سپس آب بر روی پوشال‌ها ریخته و آن ها را خیس می‌کند. هوا از بین این پوشال‌ها عبور کرده و آب آن را تبخیر می‌کند. هوایی که خنک، تمیز و جاری است از طریق کانال‌های کولر به فضای محیط پرتاب می‌شوند. آبی که تبخیر می‌شود هوای گرم ورودی به کولر را جذب می‌کند و در نتیجه باعث خنکی هوا می‌شود. هوای خنک وارد شده معمولا در حدود 90% رطوبت دارد. همین میزان بالای رطوبت سبب می‌شود تا از کولرهای آبی به در نواحی گرم و خشک استفاده شوند تا در نواحی گرم و مرطوب.

تاریخچه کولر آبی

تاریخچه کولرهای آبی به زمان مصر باستان باز می‌گردد. جایی که در آن زمان از آبشارهایی درون دیوار برای کاهش دمای محیط استفاده می‌کردند. اما بادگیرها نمونه‌های با شباهت بیشتر به کولرهای آبی امروزی در ایران باستان هستند. در آن زمان بادگیرها را معمولا بر بالای انبارآب می‌ساختند. دلیل این کار این بود تا باد به جریان آب برخورد کرده و پس از خنک شده به داخل خانه‌ها هدایت بشود. البته که امروزه تکنولوژی پیشرفته‌تر کولر آبی هوای سردتر و قابل کنترل‌تری را برای ما ایجاد کرده است.

آشنایی با اجزای تشکیل دهنده کولر آبی

هر کولر آبی از اجزای زیر تشکیل شده است:
  • کانال خروجی کولر: این کانال بین دریچه هوا و برزنت قرار دارد. بهتر است که کانال سازی طوری انجام شود که در جهت تابش نور آفتاب نباشند تا کارایی کولر افزایش بیابد و هوای مطبوع‌تری را تولید کند.
  • کانال داخلی: این کانال در داخل کولر و در مقابل پروانه قرار دارد.
  • بدنه کولر- پارچه برزنتی: برزنت از انتقال لرزش های کولر به کانال خروجی جلوگیری می کند. پارچه برزنتی بایستی سالم باشد.
  • ناودان‌ها: به مسیرهای ورودی و توزیع آب که بر روی درپوش های کولر هستند را ناودان می‌گویند.
  • پولی بزرگ و پولی کوچک: این دو پولی به وسیله رابط بینشان نیروی مکانیکی بوجود آمده در الکتروموتور را به محور فن منتقل می‌کنند. باید به هم راستا و هم جهت بودن این دو پولی توجه کرد.
  • شناور (فلوتر): شناور میزان آب درون مخزن را همیشه باید ثابت نگه دارد.
  • فیوز: فیوز از کولر در برابر خطرات الکتریکی مانند اضافه‌بار محافظت می‌کند.
  • جعبه ترمینال: وظیفه ایجاد اتصالات مطمئن از بدنه فلزی کولر را دارد.
  • الکتروموتور دو سرعته: این قسمت وظیفه به چرخش درآوردن فن را برعهده دارد. الکتروموتور خود نیز شامل موارد خازن راه انداز، خازن اصلاح ضریب قدرت، کلید گریز از مرکز، سیم پیچ راه انداز و سیم پیچ دور تند (همراه 4 قطب که 1500 دور در دقیقه ایجاد می‌کند) و کند (همراه 2 قطب که 1000 دور در دقیقه ایجاد می‌کند) می‌باشد.
  • پمپ آب کولر (واتر پمپ): کمک می‌کند تا آب به بالای دیوار کولر جایی که پوشال‌ها یا پدهای سلولزی هستند منتقل شوند. در نهایت این آب بر روی ناودان‌ها بریزد.
  • تسمه موتور: وظیفه تسمه موتور این است که نیروی الکتروموتور را به پولی منتقل می‌کند. همیشه باید به محل عبور تسمه موتور توجه کرد زیرا هر گونه شی یا زائده‌ای می‌تواند باعث پارگی تسمه موتور شود.

انواع پوشال کولر آبی

پوشال‌هایی که برای کولرهای آبی مورد استفاده قرار می‌گیرند در دو نوع معمولی (پوشالی) و سلولزی هستند. در کولرهای آبی قدیمی‌تر از پوشال‌های چوبی استفاده می‌شد که بوی خوبی هم ایجاد می‌کردند. مدل‌های دیگری هم وجود داشته اند که در آن‌ها به جای پوشال چوبی از فوم استفاده شده است. مزیت این نوع فوم‌ها جلوگیری از ورود آلودگی به دلیل تراکم بالای آن است. نکته قابل توجه در مورد آن‌ها این است که به دلیل جذب بالای ریزگردها توسط فوم‌ها، نیاز به مراقبت و نظافت مداوم آن‌ها می‌باشد. اگر این کار صورت نگیرد می‌تواند بوی نامطبوعی را به همراه داشته باشد. مهمترین تفاوت بین کولر آبی سلولزی و پوشالی از نوع ساختار پوشال نشات می گیرد.

پوشال و پدسلولزی
تفاوت بین دو نوع کولر آبی پوشالی و سلولزی

کولر آبی سلولزی

این نوع کولرها از جدیدترین سری‌های کولر آبی به حساب می‌آیند. این نوع کولرها به دلیل داشتن پد سلولزی بر خلاف کول‌های آبی پوشالی دارای سطح تماس بیشتری بین آب و هوای عبوری هستند. همین امر کمک می‌کند تا بتوانند جریان هوای بهتری را به درون فضا انتقال دهند. از دیگر توانایی‌های کولر آبی سلولزی جذب آلودگی و گرد‌وغبار هوا به وسیله پیوستگی سطحی سلولزشان است. این کار از ورود گرد و غبار و کثیفی به داخل فضا و محیط زندگی جلوگیری می‌کند پدهای سلولزی در کولرهای آبی سلولزی در سیستم‌های با راندمان تبخیری بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پدهای سلولزی ورقه‌های نازک به صورت منظم و موجدار هستند که خاصیت رطوبت‌پذیری بالایی دارند و در همدیگر پیوند خورده‌اند. جنس این نوع پدها سلولز است. همچنین پد سلولزی در مقابل تجزیه و خراب شدن مقاوم است. در کولرهای صنعتی به دلیل قدرت فشار بالای جریان هوا به جای پوشال از پد سلولزی استفاده می‌کنند. در نظر داشته باشید که امکان تبدیل کولر آبی معمولی به سلولزی نیز وجود دارد.

کولر آبی سلولزی
استفاده کولر آبی سلولزی از پد سلولزی

مزایای کولر آبی سلولزی چیست؟

پدهای سلولزی استفاده شده در این نوع کولرهای آبی بسیار منسجم هستند. با توجه به ساختارشان احتمال شکستگی در این پدها بسیار پایین است و سبب می‌شوند تا هوای تمیزتر، بهتر و عاری از هرگونه آلودگی از کانال ها خارج شود. معمولا عمر کولرهای آبی سلولزی بیشتر از کولرهای آبی معمولی است و جدیدترین نوع کولرهای آبی به حساب می‌آیند.

معایب کولر آبی سلولزی چیست؟

از معایب کولرهای آبی سلولزی می‌توان به کیفیت پایین پدهای سلولزی موجود در بازار اشاره کرد. کیفیت پایین این پدها سبب می‌شوند تا کارایی کولر پایین بیاید و زودتر خراب شوند. قیمت بالای این نوع کولرها نیز می‌تواند مشکل ساز باشد. اما به هر حال نسبت به کیفیت و طول عمر بالاتری که این نوع کولرهای آبی نسبت به نوع پوشالی دارند منطقی‌تر هستند.

میدونستی که هوم سرویز، خدمات نصب و سرویس کولر آبی هم ارائه میده؟

کولر آبی معمولی (پوشالی)

طرز کار این نوع کولر آبی نیز همانند نوع سلولزی خود بسیار ساده است. کولرهای آبی پوشالی آب را بر روی پوشال‌ها ریخته و سپس هوای عبوری از این پوشال‌ها را که خنک هستند را به داخل فضا منتقل می‌کند.

کولر آبی معمولی (پوشالی)
استفاده کولر آبی معمولی از پوشال

مزایای کولر آبی پوشالی  چیست؟

مهم‌ترین مزایای این نوع کولر‌ها تهیه آسان و راحت آن‌ها است. به طوری که همین موضوع سبب کاربری بهتر از آن‌ها شده است. کولرهای آبی معمولی معمولا برای آب و هوای گرم و خشک بسیار مناسب هستند و یک هوای مطلوب و معتدل را در فضا می‌تواند ایجاد کنند. 

معایب  کولر آبی پوشالی چیست؟

مشکل این نوع کولرها آبی این است که پیوستگی پوشال‌های آن به سرعت از بین می‌رود و دوام آن‌ها بسیار پایین است. به خاطر همین موضوع احتمال جداشدن و پخش شدن ذرات ریز و کثیفی‌ها به درون کانال و فضا وجود دارد. پخش شدن همین ریزگردها سبب مشکلات تنفسی یا سوزش چشم برای افراد در آن محیط را می‌شود. از دیگر معایب کولرهای آبی معمولی این است که خیس بودن همیشگی پوشال‌ها این امکان را می‌دهد تا محیط مناسبی برای رشد انواع قارچ‌ها و باکتری‌ها باشد. این موضوع در طی مدت می‌تواند سبب عارضه‌های نه چندان خوب برای انسان شود و سبب بیماری‌های تنفسی بشود. 

قیمت نصب و سرویس کولر آبی

و حال وظیفه ما چیست؟

در این مطلب با تفاوت میان کولر آبی سلولزی و پوشالی آشنا شدید. وظیفه هوم سرویز برای شما عزیزان این است که با نصب، سرویس و تعمیر کولر آبی سلولزی و یا پوشالی لحظات خوبی را برایتان به ارمغان بیاورید. کافی است برای درخواست خود تنها با چند کلیک با هوم سرویز در ارتباط باشید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا