اجاق گاز، یکی از مهمترین وسایل خانه است که کار آشپزی و پختوپز با کمک آن انجام میشود. خراب شدن قطعات اجاق گاز باعث اختلال در عملکرد گاز و خرابی اجاق گاز میشود. در این حالت، دیگر نمیتوان از اجاق گاز استفاده کرد و کار آشپزی و پخت غذا را بهخوبی انجام داد. یکی از مشکلات رایج در اجاق گاز، جرقه نزدن فندک اجاق گاز است. فندک جرقه زن، یکی از اجزای مهم اجاق گاز است که جرقه موردنیاز برای روشن شدن شعله را تولید میکند. زمانی که فندک اجاق گاز خراب شود، دیگر جرقه موردنیاز تولید نخواهد شد. در این حالت، شما نمیتوانید از فندک جرقه زن گاز برای روشن کردن شعلهها استفاده کنید و حتماً باید با استفاده از کبریت یا فندک خارجی، شعله گاز را روشن کنید.
موارد مختلفی منجر به جرقه نزدن فندک اجاق گاز میشوند. در این نوشته میخواهیم علت جرقه نزدن فندک اجاق گاز صفحه ای و اجاق گاز معمولی را بررسی کنیم و دلایل کار نکردن فندک اجاق گاز را به شما توضیح دهیم.
اگر دوست دارید با علت کار نکردن فندک اجاق گاز آشنا شوید و برای تعمیر و عیب یابی فندک جرقه زن اجاق گاز اقدام کنید، از شما دعوت میکنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
دلیل جرقه نزدن فندک اجاق گاز چیست؟
در ادامه، با 9 علت جرقه نزدن فندک اجاق گاز آشنا خواهید شد و میتوانید در زمان بروز این مشکل، کار عیبیابی و تعمیر اجاق گاز را بهتر انجام دهید.
موارد زیر، از جمله اصلیترین دلایل جرقه نزدن فندک اجاق گاز صفحه ای و اجاق گاز معمولی هستند:
1- فعال بودن قفل کودک:
اولین دلیل کار نکردن فندک اجاق گاز، فعال بودن قفل کودک است. زمانی که شما قفل فندک اجاق گاز را فعال کرده باشید، دیگر فندک جرقه نمیزند و کار نمیکند. بسیاری از والدین، قفل فندک اجاق گاز را فعال میکنند تا کودکان دست به فندک جرقه زن نزنند و با اجاق گاز، بازی نکنند. در صورت فعال بودن قفل کودک، فندک جرقه زن گاز هم کار نمیکند. برای رفع این مساله، بهتر است قفل فندک اجاق گاز را باز کنید تا فندک جرقه زن مجدداً شروع به کار کند و مشکل آن برطرف شود.
2- خیس بودن سر شعله گاز:
گاهی اوقات، به دلیل ریختن آب یا سررفتن غذا و…، سر شعلههای اجاق گاز خیس میشود. در این حالت، فندک جرقه زن اجاق گاز کار نمیکند و جرقه موردنیاز را تولید نخواهد کرد. برای بررسی سرشعلههای گاز، بررسی کنید و ببینید فندک برای شعلههای دیگر بهدرستی کار میکند یا خیر؟ اگر فندک برای سایر شعلههای گاز مشکلی نداشت و فقط برای یکی از شعلهها کار نمیکرد، احتمالاً همان سرشعله خیس شده است. در صورتی که فندک اجاق گاز برای همه شعلهها کار نمیکرد، باید سایر دلایل را بررسی کنید.
3- چرب بودن سر شعله:
زمانی که روغن یا چربی غذا روی شعلههای گاز بریزد، فندک جرقه زن گاز مسدود میشود و دیگر نمیتواند جرقه موردنیاز را تولید کند.
در این حالت، برای رفع مشکل جرقه نزدن فندک اجاق گاز، باید اجاق گاز را تمیز کنید تا چربیهای موجود روی سر شعله و روی سری فندک بهصورت کامل پاک شوند و جرقه موردنیاز را تولید کند.
به طور کلی، نظافت منظم اجاق گاز، روی عملکرد درست فندک و سایر بخشهای اجاق گاز تاثیر زیادی میگذارد. روش صحیح برق انداختن اجاق گاز را در وبلاگ هوم سرویز یاد بگیرید و این وسیله مهم را همواره تمیز نگه دارید.
4- خراب بودن فندک اجاق گاز:
یکی از دلایل جرقه نزدن فندک اجاق گاز، خراب شدن فندک است. در صورتی که فندک جرقه زن خراب شود، دیگر نمیتواند کار کند.
اگر مشاهده کردید که فندک گاز کار نمیکند و جرقهای روی هیچ کدام از شعلهها ایجاد نمیشود، فندک اجاق گاز خراب شده است. در این حالت، بهتر است از تعمیرکار اجاق گاز بخواهید که فندک جرقه زن اجاق گاز را تعمیر کند و کار عیبیابی این قطعه را انجام دهد.
5- خراب شدن اتصالات فندک:
فندک جرقه زن، با استفاده از جریان الکتریسته، جرقه موردنیاز را تولید میکند. این جرقه بعد از برخورد با جریان گاز، شعله گاز را روشن میکند و حرارت موردنیاز برای پخت غذا را ایجاد میکند. در صورتی که اتصال فندک جرقه زن با سرشعلهها قطع شود، شاهد جرقه نزدن فندک اجاق گاز و کار نکردن فندک خواهید بود.
برای بررسی این موضوع نیز باید از فرد متخصص کمک بگیرید تا در صورت وجود مشکل در اتصالات فندک، این مشکل را برطرف کند.
6- نیمسوز شدن فندک:
یکی دیگر از دلایل جرقه نزدن فندک اجاق گاز، نیم سوز شدن فندک است. در این حالت، فندک گاز جرقه را ایجاد میکند؛ اما این جرقه به رنگ نارنجی است و کیفیت خوبی ندارد. گاهی اوقات جرقه فندک بهقدری ضعیف است که نمیتواند شعله گاز را روشن کند و منجر به نشتی گاز از اجاق گاز میشود.
این حالتها، نشاندهنده نیمسوز شدن فندک اجاق گاز است. برای عیبیابی فندک اجاق گاز نیز باید از فرد متخصص کمک بگیرید تا در صورت نیاز، سیستم فندک اجاق گاز را تعویض کند.
7- نوسانات برق:
اگر مشکل جرقه نزدن فندک اجاق گاز بهصورت مقطعی است و سایر وسایل برقی منزل نیز عملکرد نادرستی داشتند، احتمالاً جریان برق نوسان دارد. در این حالت، شما باید منتظر بمانید تا مشکل نوسان برق حل شود و جریان برق ثابت شود تا بتوانید مجدداً از اجاق گاز بهدرستی استفاده کنید.
اگر بعد از نوسانات برق باز هم این مشکل ادامه داشت، باید سایر دلایل جرقه نزدن فندک اجاق گاز را بررسی کنید. در صورت مواجهه با اتصالی و نوسانات برق بهتر است که هر چه زودتر از یک برقکار حرفه ای کمک بگیرید تا خدای ناکرده این موضوع موجب آسیب به لوازم برقی منزل نشود
8- مشکل در پریز برق:
اگر مشاهده کردید که فندک اجاق گاز کار نمیکند و دچار مشکل شده است، احتمالاً پریز برق اجاق گاز دچار مشکل شده است. برای بررسی وصل بودن جریان برق، چراغ فر را روشن کنید تا مطمئن شوید که برق اجاق گاز مشکلی ندارد. در صورت قطعی جریان برق اجاق گاز، منتظر باشید تا برق دوباره وصل شود و تمام قطعات اجاق گاز بهدرستی کار کنند.
9- خراب شدن دکمه فندک:
رایجترین دلیل جرقه نزدن فندک اجاق گاز، خراب شدن دکمه فندک جرقه زن است. مواردی مانند زیاد فشار دادن دکمه فندک، باعث خرابی دکمه فندک گاز میشود. در این حالت، فندک جرقه زن اجاق گاز بهدرستی کار نمیکند و جرقه موردنیاز تولید نخواهد شد.
در این وضعیت، بهترین کار این است که از یک متخصص کمک بگیرید تا فندک اجاق گاز را بررسی کند و کار عیبیابی و تعمیر فندک اجاق گاز را انجام دهد.
علت ضعیف شدن فندک جرقه زن اجاق گاز چیست؟
احتمالاً کنجکاو شدهاید که بدانید چرا فندک اجاق گاز ضعیف میشود و بهدرستی کار نمیکند. موارد زیر، از جمله دلایل ضعیف شدن فندک اجاق گاز هستند:
1- استفاده طولانی مدت از اجاق گاز:
اگر مدتها است که از اجاق گاز استفاده میکنید، احتمالاً اکثر قطعات اجاق گاز مانند فندک، شعلهها، فر و… دچار مشکل شدهاند و بهدرستی کار نمیکنند. قدیمی بودن اجاق گاز و بی توجهی به سرویس اجاق گاز، یکی از دلایل ضعیف شدن عملکرد فندک جرقه زن است. در این حالت، میتوانید مشکل فندک اجاق گاز را با کمک تعمیرکاران اجاق گاز حل کنید یا برای خرید اجاق گاز جدید اقدام کنید.
پیشنهاد میکنیم راهنمای خرید بهترین مارک اجاق گاز را در وبلاگ هوم سرویز مطالعه کنید و بهترین مدل اجاق گاز صفحه ای یا اجاق گاز فردار را برای منزل خود خریداری کنید.
2- نیمسوز شدن فندک:
همانطور که گفتیم، یکی از دلایل ضعیف شدن فندک اجاق گاز، نیم سوز شدن فندک است. زمانی که فندک به صورت تدریجی خراب شود، عملکرد آن دچار اختلال خواهد شد. از نشانههای نیم سوز شدن فندک، تغییر رنگ جرقه است. اگر هنگام فشار دادن فندک جرقه زن اجاق گاز، مشاهده کردید که رنگ جرقه، آبی نیست و جرقه نارنجی رنگ تولید میشود، یعنی فندک گاز نیم سوز شده است. در این حالت باید سریعتر با تعمیرکار اجاق گاز تماس بگیرید تا فندک گاز را عیبیابی و تعمیر کند.
در وبلاگ هوم سرویز، با مشخصات شعله طبیعی گاز و معنی رنگ های مختلف شعله اجاق گاز آشنا شوید.
3- قطع شدن جریان جرقه زن:
در صورت سالم بودن قطعه جرقه زن فندک، به محض فشار دادن دکمه جرقه زن، به صورت ممتد جرقه تولید میشود و این جرقهها قطع نخواهد شد. اما گاهی اوقات حتی با وجود فشار دادن دکمه جرقه زن، جرقههای اجاق گاز قطع میشوند و شعله اجاق گاز ایجاد نخواهد شد. در این حالت نیز باید سرویس اجاق گاز را انجام دهید تا این مشکل حل شود.
عیب یابی و تعمیر اجاق گاز با هوم سرویز
در این مقاله 9 علت اصلی جرقه نزدن فندک اجاق گاز را به شما توضیح دادیم. همچنین روش تعمیر فندک جرقه زن را به شما یاد دادیم. در ادامه نیز نشانههای ضعیف شدن فندک اجاق گاز را به شما معرفی کردیم تا بتوانید سریعتر برای سرویس و تعمیر جرقه زن اقدام کنید.
از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم مطالب این نوشته برای شما کاربردی و مفید باشد و بتوانید مشکل فندک اجاق گاز خود را سریعتر حل کنید.
اگر برای انجام کارهای تخصصی مانند تعمیر و نصب اجاق گاز به دنبال افراد متخصص هستید و میخواهید کار تعمیر لوازم منزل شما با هزینه مناسب انجام شود، به تخصص و تجربه تیم هوم سرویز اعتماد کنید و انجام این کارها را به ما بسپارید.
بعد از ثبت درخواست در سایت و اپلیکیشن هوم سرویز، همیاران هوم سرویز با شما تماس میگیرند و هماهنگیهای لازم را انجام خواهند داد.
همیار شماییم تا پایان سرویس …