بنایی و دکوراسیون

انواع پارکت چوبی را بشناسید و برای چه خانه‌ هایی بهتر است؟

پارکت‌ های چوبی نوعی کفپوش هستند که از قطعات پرداخت‌ شده چوب‌های سخت به‌دست می‌آیند. پارکت‌ها انواع مختلفی دارند و در طرح‌های متنوعی تولید می‌شوند؛ به‌ همین دلیل شما می‌توانید مطابق با سلیقه خودتان یکی از انواع پارکت چوبی را خریداری کنید. در این مقاله، انواع مدل های پارکت چوبی همراه با مزایا و معایبشان معرفی شده‌اند و از شما دعوت می کنیم تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید تا بتوانید بهترین مدل پارکت چوبی را برای خانه خود انتخاب کنید.

کارتو به هوم‌سرویز بسپار

تضمین کیفیت و قیمت مناسب

ثبت درخواست

از هوم‌سرویز قیمت بگیر

قیمت‌گذاری براساس خدمات

گرفتن قیمت

انواع پارکت چوبی
انواع پارکت چوبی با طرح و جنس مختلف

انواع پارکت چوبی

همانطور که گفته شد، پارکت‌های چوبی انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

1.      پارکت‌های چوبی یک‌ تکه

این پارکت‌ها 100 درصد از چوب یک‌تکه ساخته شده و با استفاده از شیار و زبانه به یکدیگر متصل می‌شوند. پارکت‌های چوبی یک‌تکه را می‌توان با استفاده میخ و چسب به‌سادگی روی کف اتاق نصب کرد و هرگز به‌صورت شناور در نمی‌آیند و کاملا به کف اتاق متصل خواهند شد. ضخامت این پارکت‌ها معمولا بین 12 تا 23 میلی‌متر است که از بادوام‌ترین، مرغوب‌ترین و مستحکم‌ترین چوب‌ها تهیه می‌شوند. ظاهر این پارکت‌ها پس از مدتی کم‌رنگ می‌شود؛ اما این به‌معنای از بین‌رفتن دوام و استحکام آن‌ها نمی‌باشد. در این شرایط، شما می‌توانید با استفاده از روکش مجددا ظاهر پارکت خود را نو و تازه کنید.

مزایای پارکت چوبی یک تکه

مزایای این پارکت‌ها عبارتند از:

·         پارکت‌های چوبی یک‌ تکه به‌ قدری بادوام هستند که برخی از انواع آن‌ها حتی تا 100 سال دوام می‌آورند.

·         هنگامی که روی این پارکت‌ها خراش ایجاد شود، می‌توانید به‌ سادگی با استفاده از سمباده آن را جلا داده و مجددا بدون هیچ گونه نقصی از آن استفاده کنید.

·         همچنین اگر بخواهید رنگشان را عوض کنید با سمباده کشیدن و جلا دادن پارکت به‌ سادگی می‌توانید این کار را انجام دهید.

·         پارکت‌ های جوبی یک‌ تکه در ضخامت‌های مختلف و رنگ‌ها و طرح‌های متنوع وجود دارند؛ به‌ همین دلیل شما به‌ سادگی می‌توانید آن‌ها را با دکوراسیون منزل خود هماهنگ کنید.

·         نصب این پارکت‌ها و کار با آن‌ها راحت‌تر است و در زمان کمتری انجام می‌شود.

·         همچنین تعمیر این پارکت‌ها نیز از سایر انواع آن‌ها راحت‌تر می‌باشد.

·         پارکت‌های چوبی یک‌ تکه نسبت‌ به ظاهر و دوامشان از قیمت مناسبی برخوردار هستند.

·         این پارکت‌ها در انواع مختلف پرداخت‌شده یا خام در بازار موجود هستند. به همین دلیل، اگر در قسمتی از منزل خود پارکت داشته باشید، می‌توانید با خرید پارکت خام پرداخت آن را دقیقا مشابه با سایر پارکت‌های منزل خود انجام دهید.

میدونستی که هوم سرویز، خدمات نصب و تعمیر پارکت هم ارائه میده؟

·         پارکت‌های چوبی یک‌ تکه به‌ عنوان پارکت‌های دست‌ دوم نیز قابل فروش هستند.

با این‌همه مزایا می‌توان گفت که این پارکت‌ها برای مناطق پررفت‌وآمد بسیار مناسب هستند. اما در کنار آن، یک‌سری معایب را نیز شامل می‌شوند.

معایب پارکت های چوبی یک تکه

معایب پارکت‌های چوبی یک‌ تکه عبارتند از:

·        این پارکت ها در برابر رطوبت مقاومت زیادی ندارند و به‌ اصطلاح دچار شکم می‌شوند. به‌ همین دلیل باید کاملا با چسب یا میخ به کف اتاق چسبانده شوند.

·         در مکان‌هایی که سیستم گرمایش کف دارند، پارکت‌ های چوبی یک‌ تکه قابل استفاده نیستند. گرچه در برخی موارد برای این مکان‌ها ابتدا نوعی زیرسازی مانند استفاده از بتون و چسب انجام می‌شود که غالبا هزینه بالایی دارد.

پارکت چوبی
طرح زیبای پارکت چوبی

2.      پارکت‌ های مهندسی‌ شده

این پارکت‌ها سه لایه هستند و ضخامتشان معمولا بین 10 تا 15 میلی‌متر می‌باشد. هنگام ساخت این پارکت‌ها، سه لایه‌ آن‌ها به‌ هم پرس شده و با تشکیل یک لایه واحد برای نصب در کف ساختمان‌ها و منازل آماده می‌شوند. اولین لایه این پارکت‌ها از چوبی است که با فیبر و با تراکم بالا تولید می‌شود. لایه وسطی نیز غالبا از چوب با فیبر معمولی یا نوعی روکش چوب است. لایه سومی یا همان لایه رویی نیز که با نام لایه روکش شناخته می‌شود، از چوب بلوط یا چوب‌های تمام‌ تکه است که حداقل 2.5 میلی‌متر ضخامت دارد. در این‌ صورت ثبات و استحکام پارکت افزایش یافته و در هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی می‌شود.

مزایای پارکت های مهندسی شده

از مزایای این پارکت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·         ظاهر و زیبایی این پارکت‌ها دقیقا همانند پارکت‌های یک‌ تکه است؛ زیرا لایه رویی آن‌ها غالبا از چوب‌های یک‌تکه تهیه می‌شود.

·         پارکت‌ های مهندسی‌ شده نیز قابل نوسازی هستند؛ اما در این‌مورد لایه رویی آن‌ها باید حداقل ضخامت 2.5 میلی‌متر را دارا باشد.

·         نصب این پارکت‌ها به زیرسازی چوبی چند لایه نیاز ندارد و حتی اگر کف اتاق از بتون هم باشد می‌توان این پارکت‌ها را مستقیم روی بتون نصب کرد. به‌ همین دلیل هزینه آن‌ها ارزان‌تر است.

·         نسبت به پارکت‌ های چوبی یک‌ تکه، این پارکت‌ها از انعطاف بیشتری برخوردار هستند و می‌توانند برای مکان‌های مختلف مورد استفاده قرار بگیرند.

·         پارکت‌های مهندسی‌شده را می‌توان با استفاده از میخ، چسب و یا منگنه به کف اتاق کاملا متصل کرد یا به‌ صورت شناور آن‌ها را نصب کرد.

·         این پارکت‌ها از پارکت‌های چوبی یک‌ تکه قوی‌تر هستند و به‌ همین دلیل با ثبات‌تر می‌باشند. در واقع لایه‌های پارکت‌ های مهندسی‌ شده کمتر دچار انبساط و انقباض می‌شوند.

معایب پارکت‌های مهندسی‌شده

معایب پارکت‌ های مهندسی‌ شده نیز عبارتند از:

تقریبا لایه رویی اغلب این پارکت‌ها ضخامت کافی ندارد و به‌ همین دلیل نمی‌توان آن‌ها را سمباده کشید و مجددا جلا داد. تنها در صورتی این امکان وجود دارد که لایه رویی این پارکت‌ها از چوب مقاوم تشکیل شده و ضخامت مناسبی داشته باشد.

میدونستی که هوم سرویز، خدمات نصب و تعمیر پارکت هم ارائه میده؟

همچنین، نمی‌توان فرآیند سمباده یا پرداخت را مجددا روی این پارکت‌ها انجام داد. زیرا پارکت‌ های مهندسی‌ شده غالبا به کف اتاق محکم نمی‌شوند. در این‌ صورت وزن دستگاه‌های سمباده باعث حرکت آن‌ها شده و در نتیحه پرداخت صحیح و مناسبی به‌ دست نمی‌آید. تمیز نگه‌ داشتن یا سالم نگه‌ داشتن این پارکت‌ها نیز نسبت‌ به پارکت‌های چوبی یک‌ تکه، سخت‌تر است.

پارکت لمینت
پارکت لمینت

3.      پارکت‌های لمینت

یکی دیگر از انواع پارکت چوبی لمینت ها هستند. پارکت‌های لمینت از دیگر انواع کف‌پوش‌ها هستند که از نظر ظاهر تفاوت چندانی با سایر پارکت‌ها ندارند و دوامشان نیز بسیار بالا است. از طرفی، این پارکت‌ها قیمت مناسب‌تری داشته و راحت‌تر می‌توان آن‌ها را تمیز و نگهداری کرد. پارکت‌های لمینت از تخته‌های فیبر متراکم چند لایه یا تخته فیبر اچ‌دی‌اف ساخته می‌شوند و می‌توان در اغلب مکان‌ها از آن‌ها استفاده کرد. در اطراف این پارکت‌ها شیارهایی وجود دارد که درون یکدیگر فرو رفته و قفل می‌شوند. به‌ همین دلیل به‌ سادگی قابل نصب بوده و علاوه‌ بر آن، می‌توان به راحتی آن‌ها را جمع کرده و در مکان دیگر نصب کرد.

مزایای پارکت‌های لمینت

مزایای پارکت‌های لمینت عبارتند از:

·         قیمت مناسب‌تری نسبت‌ به پارکت‌های چوبی یک‌ تکه و مهندسی‌ شده دارند.

·         نصب آن‌ها نیز ساده‌تر است و برای نصب نیازی به چسب ندارند. به‌ همین دلیل هزینه نصب آن‌ها کمتر است.

·         این پارکت‌ها از چوب فشرده ساخته می‌شوند و به‌ همین دلیل دوام آن‌ها بیشتر است. همچنین در برابر خش، رطوبت یا فرسودگی از مقاومت بیشتری برخوردار هستند. در نتیجه، می‌توان از آن‌ها در مکان‌های پر رفت‌وآمد و حتی مرطوب نیز استفاده کرد.

معایب پارکت‌ های لمینت

اما همانند سایر انواع پارکت‌ها، پارکت‌های لمینت نیز یک‌سری معایب را شامل می‌شوند که عبارتند از:

·         این پارکت‌ها قابل تعمیر نیستند. اما در صورتی‌که قطعه‌ای از این پارکت‌ها صدمه دید می‌توان یک قطعه نو جایگزین آن کرد.

·         این پارکت‌ها در برابر تابش نور خورشید و به‌ مرور زمان، کم‌رنگ می‌شوند، به‌ همین دلیل هنگام تعویض قطعه‌ای از آن‌ها نمی‌توانید قطعه‌ای کاملا مشابه با کل پارکت را پیدا کنید.

شما می توانید نصب و تعمیر لمینت را به متخصصان هوم سرویز بسپارید تا این کار را خیلی سریع برای شما انجام دهند تا خانه ای زیباتر داشته باشید.

نصب پارکت
جنس پارکت های مختلف

4.      پارکت‌های وینیلی

اغلب پارکت‌ های وینیلی از 100 درصد پلاستیک تولید می‌شوند؛ اما برخی نمونه‌های آن‌ها هستند که از ترکیب چوب، پلاستیک و پلمیر ساخته می‌شوند. این پارکت‌ها نیز همانند پارکت‌های لمینت قیمت مناسب‌تری دارند و به‌ سادگی نصب می‌شوند.

مزایای پارکت‌ های وینیلی

از مزایای این پارکت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

·         نصب پارکت‌ های وینیلی به‌ سادگی انجام می‌شود.

·         تمیز کردن و نگهداری از این پارکت‌ها بسیار ساده است.

·         ترکیبات این پارکت‌ها باعث می‌شود که کاملا در برابر رطوبت مقاوم باشند. به‌ همین دلیل بهترین انتخاب برای کف‌ پوش مکان‌هایی مانند آشپزخانه، سرویس بهداشتی یا زیرزمین محسوب می‌شوند؛ زیرا این مکان‌ها مستعد رطوبت هستند.

معایب پارکت‌ های وینیلی

معایب این نوع پارکت‌ ها نیز عبارتند از:

·         پارکت‌های وینیلی قابل تعمیر نیستند و در صورت خرابی باید تعویض شوند.

·         طول عمر و دوام کمتری نسبت به پارکت‌های چوبی دارند.

·         همچنین پارکت‌های وینیلی قابل جابه‌جایی و استفاده مجدد نیستند.

انواع چوب مورداستفاده در ساخت پارکت
انواع چوب مورداستفاده در ساخت پارکت

انواع چوب‌ مورد استفاده در پارکت‌ های چوبی

پارکت‌های چوبی از چوب‌های مختلفی ساخته می‌شوند. انواع پارکت چوبی بر طبق چوب به کار رفته در آنها عبارت هستند از

1.      چوب افرا: این چوب، گونه‌های مختلف به همراه ساختار یکپارچه و منافذ ریزی دارد و غالبا به‌ دلیل رنگ روشن و شادش شناخته می‌شود. این چوب در رنگ‌هایی مانند سفید، قهوه‌ای روشن و حتی قهوه‌ای متمایل‌ به قرمز موجود است.

2.      چوب اقاقیا: این چوب سنگین و سخت است و از قدرت و استحکام بالایی برخوردار می‌باشد. پارکت‌هایی که با استفاده از این چوب ساخته می‌شوند، منعطف هستند و به‌ سادگی دچار شکاف نمی‌شوند. همچنین مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند.

3.      چوب راش: این چوب نیز بسیار مستحکم و شفاف است و در رنگ‌های روشن متمایل‌ به زرد تا صورتی و قهوه‌ای موجود است. همچنین با قرار گرفتن در معرض بخار به رنگ قرمز در می‌آید. این چوب رگه‌های برجسته زیبایی دارد؛ اما به‌ سرعت دچار لکه شده و با قرار گرفتن در معرض بخار به‌ سادگی خم می‌شود.

4.      چوب درخت زبان گنجشک: این چوب نیز مستحکم بوده و در برابر رطوبت مقاوم است. رنگ این چوب روشن است و بافت آن منافذ بزرگی دارد.

5.      چوب درخت آلبالو: چوب این درخت نیز ساختاری متراکم و یکپارچه داشته و از منافذ بسیار ریزی برخوردار می‌باشد. همچنین رنگ آن از زرد تا قهوه‌ای متمایل به قرمز متغیر است. از این چوب برای تولید روکش‌های چوبی و ساخت مبلمان بسیار استفاده می‌شود و برای تولید پارکت نیز از مناسب‌ترین چوب‌ها است.

6.      چوب درخت گردو: این چوب محبوب‌ترین و پرطرفدارترین چوب محسوب می‌شود که رنگ‌ بندی متنوعی دارد. رنگ بخش درونی تنه درخت گردو از قهوه‌ای تیره تا بنفش و رنگ بخش بیرونی آن از قهوه‌ای تا خاکستری و زرد روشن متغیر است. این چوب یکی از زیباترین و بهترین چوب‌ها برای تولید مبلمان و یا پارکت محسوب می‌شود.

7.      چوب درخت شاه‌ بلوط: این چوب نیز رگه‌های نرم و لطیفی دارد و در رنگ‌های قهوه‌ای روشن و تیره موجود است. چوب درخت شاه‌ بلوط از مقاومت بالایی برخوردار می‌باشد و تراکم و انعطاف‌پذیری زیادی دارد. همچنین بهترین گزینه برای پارکت‌های مناطق مرطوب محسوب می‌شود.

علاوه‌بر انواع جنس چوب، پارکت‌ های چوبی در طرح‌ها و الگوهای مختلفی تولید می‌شوند که شما می‌توانید بنا به سلیقه خود یکی از انواع آن‌ها را خریداری کنید.

پارکت
پارکت مناسب برای خانه شما

اما انواع پارکت چوبی برای چه خانه‌ هایی بهتر است؟

انتخاب پارکت، جنس و طرح آن کاملا به سلیقه افراد بستگی دارد و بسته‌ به ویژگی‌های هرکدام، می‌توان از آن‌ها در مکان‌های مختلف استفاده کرد. انواع پارکت چوبی در بازار موجود هستند و شما باید پارکتی را خریداری کنید که با محیط زندگی شما هماهنگی داشته باشد. معمولا پارکت‌هایی که رنگ روشن‌تری دارند، اتاق‌های کوچک را بزرگ و جادار نشان می‌دهند. علاوه‌ بر آن، انتخاب طرح‌ها و الگوهایی مانند الگوهای شطرنجی با خانه‌های بزرگ برای اتاق‌های کوچک بسیار مناسب است. در برابر، الگوهایی مانند الگوی استخوان شاه‌ ماهی، برای اتاق بزرگ بهتر است؛ زیرا طرح آن شلوغ‌تر بوده و باعث می‌شود اتاق پرتر به‌ نظر برسد. از طرفی، استفاده از پارکت‌های شیاردار غالبا برای محیط‌های پررفت‌وآمد توصیه نمی‌شود. زیرا این درزها پس از مدتی دچار گردوغبار می‌شوند و به همین دلیل تمیز کردن درزهای بین این پارکت‌ها بسیار مشکل است.

یکی از نکات قابل‌ توجه در انتخاب پارکت، استحکام و مقاومت آن است. شما باید با توجه به شرایط زندگی و بودجه‌ خود، بهترین و محکم‌ترین پارکت را انتخاب کنید تا پس از مدت کوتاهی ناچار به تعویض آن نباشید.

نصب و تعمیر پارکت شما با هوم سرویز

حالا که با انواع پارکت چوبی آشنا شدید، بهتر می توانید طرح و مدل پارکت موردنظر خود را انتخاب کنید. شما می توانید نصب پارکت چوبی در خانه خود را به تیم حرفه ای هوم سرویز بسپارید تا خیلی سریع و راحت این کار را برای شما انجام دهند و خانه زیباتر و جذاب تری داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا