اگر از ماشین لباسشویی استفاده میکنید، طبیعی است که گاهی اوقات با مشکلاتی مواجه شوید و نتوانید کار شستشوی لباسها را انجام دهید. کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی، یکی از مشکلاتی است که عملکرد دستگاه را مختل میکند. با وقوع این مشکل، لباسشویی قادر به چرخش با سرعت مناسب نیست و کار شستشوی لباسها بهدرستی انجام نخواهد شد.
در این نوشته قصد داریم علت کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی را بررسی کنیم و اصلیترین دلایل این مشکل را به شما توضیح دهیم. همچنین درباره روش حل این مشکل با شما صحبت خواهیم کرد تا بتوانید عیبیابی ماشین لباسشویی را بهراحتی انجام دهید و مجدداً از لباسشویی برای شستشوی لباسها استفاده کنید.
اگر دوست دارید با علت کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی دوو، ال جی، سامسونگ و سایر برندها آشنا شوید و این مشکل را خیلی سریع برطرف کنید، از شما دعوت میکنیم تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.
12 علت کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی
در نوشتههای قبلی، درباره علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی با شما صحبت کردیم و حالا میخواهیم علت کار نکردن دور تند لباسشویی با شما صحبت کنیم. نکتهای که باید بدانید این است که این مشکل برای انواع برندهای ماشین لباسشویی ایرانی و خارجی پیش میآید و مشکلی رایج است. با کمک گرفتن از تعمیرکار لباسشویی حرفهای، این مشکل لباسشویی بهسرعت برطرف میشود و شما میتوانید با خیال راحت از لباسشویی استفاده کنید.
موارد زیر، از جمله اصلیترین دلایل کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی هستند:
1- پر بودن مخزن ماشین لباسشویی:
اگر میخواهید طول عمر ماشین لباسشویی بیشتر شود و به خرید ماشین لباسشویی جدید نیاز پیدا نکنید، از پر کردن ماشین لباسشویی خودداری کنید. زمانی که مخزن لباسشویی را با حجم زیادی لباس کثیف پر میکنید، دیگ لباسشویی سنگین میشود و نمیتواند با سرعت زیاد بچرخد. همچنین پر کردن مخزن لباسشویی باعث فشار آمدن به برد الکتریکی، تسمه، موتور، شفت و فولی ماشین لباسشویی میشود و بهتدریج ماشین لباسشویی را فرسوده میکند.
این بار که با مشکل کار نکردن دور تند لباسشویی مواجه شدید، خوب است حجم لباسهای کثیف را بررسی کنید و تعدادی از لباسها را از ماشین لباسشویی بیرون بیاورید تا درام لباسشویی سبک شود و شروع به چرخش کند.
یادتان باشد که منظور از ظرفیت لباسشویی، حداکثر وزن لباسهای خشکی است که میتوانید در یک چرخه شستشو داخل ماشین لباسشویی بیندازید. مثلاً اگر ماشین لباسشویی شما 8 کیلوگرمی است، میتوانید حدوداً 40 عدد تیشرت را داخل مخزن لباسشویی قرار دهید تا شسته شوند. در صورت شستشوی پتو، پرده، حوله و لباسهای بافتنی در ماشین لباسشویی، باید تعداد و حجم البسه را کمتر کنید تا به ماشین لباسشویی فشار زیادی وارد نشود.
نکات مهم و مراحل شستن پتو در ماشین لباسشویی را در وبلاگ هوم سرویز بخوانید و پتوهای خود را بهآسانی و بهسرعت تمیز کنید.
2- گرفتگی شلنگ تخلیه لباسشویی:
روش کار ماشین لباسشویی به این صورت است که ابتدا یکی از مراحل شستشو را تکمیل میکند و سپس مرحله بعدی شستشو را انجام میدهد. بین بازههای مختلف شستشو، ماشین لباسشویی آب داخل مخزن را تخلیه کرده و دوباره آب تمیز را وارد مخزن لباسشویی میکند. حالا اگر مسیر تخلیه لباسشویی مسدود شده باشد، آب داخل لباسشویی تخلیه نخواهد شد و دستگاه قادر به ادامه شستشو نیست. به همین دلیل است که گرفتگی شلنگ تخلیه لباسشویی، یکی از دلایل کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی است.
گاهی اوقات به دلیل گیر کردن آلودگی، مو، پرز لباس و دستمال کاغذی، شلنگ تخلیه آب ماشین لباسشویی بسته میشود و مشکل تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی پیش میآید. در این وضعیت، آب داخل ماشین لباسشویی تخلیه نمیشود و مرحله شستشو و خشک کردن لباس انجام نخواهد شد.
برای رفع این مشکل و مراقبت از ماشین لباسشویی، بهتر است ماهی یکبار مسیر تخلیه لباسشویی را تمیز کنید و مطمئن شوید که آلودگی و اجسام خارجی داخل شلنگ تخلیه لباسشویی گیر نکرده باشند. قبل از هر کاری، ماشین لباسشویی را از برق بکشید و سپس شلنگ تخلیه لباسشویی را بررسی کنید. حالا هرگونه گرفتگی داخل مسیر شلنگ لباسشویی را برطرف کنید تا مسیر تخلیه ماشین لباسشویی باز شود و شستشوی لباسها در لباسشویی بهدرستی انجام شود.
3- گرفتگی فیلتر ماشین لباسشویی:
در داخل ماشین لباسشویی، فیلتری به نام فیلتر تخلیه وجود دارد که در مسیر تخلیه آب لباسشویی قرار گرفته است . فیلتر تخلیه ماشین لباسشویی، از ورود اجسام ریز و آلودگی به پمپ تخلیه لباسشویی جلوگیری میکند و کار مراقبت از پمپ را انجام میدهد. زمانی که فیلتر تخلیه ماشین لباسشویی کثیف میشود، تخلیه آب ماشین لباسشویی بهدرستی انجام نخواهد شد و عملکرد لباسشویی دچار اختلال میشود. در این وضعیت، فرآیند تخلیه آب از ماشین لباسشویی بیشتر طول میکشد و شما شاهد کار نکردن ماشین لباسشویی خواهید بود. برای رفع این مشکل و شستشوی درست لباسها، باید فیلتر تخلیه لباسشویی را تمیز کنید تا لباسشویی به صورت عادی کار کند.
در اکثر مدلهای ماشین لباسشویی، فیلتر تخلیه در قسمت پایین و سمت چپ قرار گرفته است و روی آن، دریچهای قرار دارد. گیر کردن مو، پرز، رسوبات آب، سکه و سنجاق باعث گرفتگی فیلتر ماشین لباسشویی میشوند. برای تمیز کردن فیلتر ماشین لباسشویی، ابتدا دستگاه را از برق بکشید و فیلتر تخلیه را بیرون بیاورید. حالا تمام قسمتهای فیلتر تخلیه و محفظه داخلی آن را تمیز کنید. برای تمیز کردن فیلتر تخلیه میتوانید از جوش شیرین و انواع جرمگیر استفاده کنید. سپس فیلتر را در جای اصلی قرار دهید و در جهت عقربههای ساعت بچرخانید تا کاملاً محکم شود. بعد از انجام این کار میتوانید ماشین لباسشویی را به برق وصل کرده و روشن کنید. در بسیاری از موارد بعد از تمیز کردن فیلتر تخلیه، مشکل ماشین لباسشویی حل میشود.
جمع شدن آلودگی روی فیلتر تخلیه لباسشویی باعث فشار آمدن به پمپ لباسشویی، سوختن پمپ و خراب شدن ماشین لباسشویی میشود. به همین دلیل برای کاهش هزینه تعمیر لباسشویی، بهتر است به صورت منظم فیلتر تخلیه لباسشویی را تمیز کنید و مطمئن شوید که این قسمت از لباسشویی سالم است.
4- نوسان برق:
یکی دیگر از دلایل عملکرد نادرست ماشین لباسشویی، نوسان برق دستگاه است. نوسانات برق، باعث میشود که مقدار کافی از جریان الکتریکی وارد قسمتهای مختلف ماشین لباسشویی نشود و دستگاه بهدرستی کار نکند. اگر شاهد کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی و عملکرد نامناسب دستگاه بودید، باید به نوسان داشتن برق ماشین لباسشویی شک کنید.
یکی از بهترین راهها برای مراقبت از ماشین لباسشویی و افزایش طول عمر دستگاه این است که از محافظ الکتریکی برای ماشین لباسشویی استفاده کنید. محافظ الکتریکی، در زمان نوسان جریان برق، دستگاه را خاموش میکند و مانع از فشار آمدن به لباسشویی و خراب شدن دستگاه میشود.
5- تنظیمات برنامه شستشو:
ماشین لباسشویی، برنامههای مختلفی برای شستشوی لباسها دارد و شما میتوانید با توجه به الیاف و بافت لباس، از برنامه شستشوی مناسب استفاده کنید. در مقاله معنی اصطلاحات روی ماشین لباسشویی، عملکرد هرکدام از برنامههای شستشوی ماشین لباسشویی را به شما توضیح دادیم و شما میتوانید این مطلب جذاب را در وبلاگ هوم سرویز مطالعه کنید.
بعضی از برنامههای شستشو در ماشین لباسشویی، لباسها را با سرعت کم شستشو میدهد تا بافت و الیاف لباس آسیبی نبیند. مثلاً در برنامه شستشوی Gentle Wash ماشین لباسشویی ال جی، لباسها به صورت ملایم و آرام شسته میشوند تا میزان ساییدگی و چروکی لباس به حداقل برسد. در برنامههای شستشوی ملایم مانند Delicate و Gentle Wash، لباسها با دور کند ماشین لباسشویی شسته میشوند و سرعت چرخش دیگ لباسشویی زیاد نخواهد شد.
بنابراین اگر شاهد کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی ال جی و سامسونگ بودید، خوب است به برنامه شستشوی لباسشویی دقت کنید و ببینید آیا در این برنامه، لباسها با سرعت زیاد شسته میشوند یا خیر؟ اگر از سرعت شستشوی لباسها در لباسشویی رضایت نداشتید، میتوانید برنامه شستشوی لباسها در لباسشویی را تغییر دهید یا تعداد دور چرخش مخزن لباسشویی را به صورت دستی تنظیم کنید. با تغییر برنامه شستشو، سرعت چرخش دیگ لباسشویی نیز تغییر میکند.
6- خرابی برد الکترونیکی لباسشویی:
برد الکترونیکی، یکی از مهمترین قسمتهای لباسشویی است که مانند مغز ماشین لباسشویی عمل میکند. بعد از روشن کردن ماشین لباسشویی، برد الکتریکی دستگاه، برنامه شستشوی انتخاب شده را تشخیص میدهد. سپس با توجه به برنامه انتخاب شده، سرعت و زمان شستشوی لباسها را تنظیم میکند. در واقع کار کنترل قسمتهای مختلف لباسشویی و فرمان دادن به سنسورهای دستگاه برعهده برد الکتریکی است. زمانی که برد الکتریکی ماشین لباسشویی خراب میشود، در عملکرد ماشین لباسشویی اختلال ایجاد میشود. در بعضی موارد، خراب شدن برد الکتریکی منجر به کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی و اجرای ناقص برنامه شستشو میشود.
اگر شاهد عملکرد نامناسب ماشین لباسشویی بودید، بهتر است با تعمیرکار لباسشویی تماس بگیرید تا برد الکتریکی لباسشویی را بررسی کند و در صورت خرابی یا سوختگی برد، برای تعمیر یا تعویض برد لباسشویی اقدام کند. در بعضی موارد، با تعویض قطعات معیوب روی برد، مشکل لباسشویی برطرف میشود و نیازی به تعویض کامل برد الکتریکی ماشین لباسشویی نیست؛ اما در بعضی موارد، برد الکتریکی لباسشویی سوخته است و حتماً باید با برد سالم جایگزین شود.
7- خراب شدن موتور ماشین لباسشویی:
موتور ماشین لباسشویی، قطعهای الکتریکی است که نیروی لازم برای چرخیدن دیگ ماشین لباسشویی را تولید میکند. بنابراین هر زمان موتور لباسشویی خراب شود، شاهد نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی خواهیم بود.
مواردی مانند ریختن آب روی موتور لباسشویی، تمام شدن زغال دینام، نوسان برق، استفاده پشت سر هم از لباسشویی و از بین رفتن عایق سیمپیچها باعث خراب شدن موتور ماشین لباسشویی میشود. بعد از خراب شدن یا سوختن ماشین لباسشویی نیز مشکلات زیادی پیش میآید و شما شاهد عملکرد نامناسب لباسشویی، لرزش زیاد لباسشویی، کار نکردن لباسشویی و گرمای بیش از حد دستگاه خواهید بود.
برای رفع این مشکل، باید موتور ماشین لباسشویی عیبیابی و تعمیر شود. به یاد داشته باشید که بررسی و تعمیر موتور لباسشویی، کاری تخصصی و مهم است و باید حتماً توسط تعمیرکار متخصص لباسشویی انجام شود.
8- خرابی هیدروستات لباسشویی:
هیدروستات لباسشویی، سنسور آب دستگاه است که میزان آب لباسشویی را اندازهگیری میکند و کار تنظیم سطح آب لباسشویی و کنترل فرآیند شستشو را انجام میدهد.
روش کار هیدروستات لباسشویی به این صورت است که در مرحله آبگیری دستگاه، شیر برقی باز شده و آب داخل شلنگ هیدروستات میشود. سنسور هیدروستات نیز میزان آب داخل مخزن لباسشویی را اندازهگیری میکند و به برد لباسشویی اطلاع میدهد. اگر مقدار کافی آب وارد دستگاه شده بود، برد الکتریکی شیر برقی را از مدار خارج میکند تا آب بیشتری وارد لباسشویی نشود. در فرآیند آبکشی و خشک کردن لباس هم سنسور هیدروستات میزان آب داخل مخزن را به برد اطلاع میدهد تا به محض تخلیه کامل آب لباسشویی، فرآیند خشک کردن لباسها شروع شود.
نوسان برق، فرسوده شدن قطعات ماشین لباسشویی و استفاده از مواد شوینده نامرغوب باعث خرابی هیدروستات لباسشویی میشوند. خراب شدن سنسور هیدروستات، یکی از دلایل کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی است و مشکلات دیگری مانند روشن نشدن موتور ماشین لباسشویی، وارد نشدن آب به دیگ لباسشویی، نشتی آب از لباسشویی و پر شدن بیش از حد آب در مخزن لباسشویی را به همراه دارد.
برای رفع این مشکلات، باید برای تعویض سنسور هیدروستات اقدام کنید تا تمام فرآیندهای مهم شستشو مانند آبگیری، چرخش دیگ با سرعت مناسب، تخلیه آب و خشک کردن لباس در لباسشویی بهدرستی انجام شود.
9- مشکل در خازن راهانداز:
خازن راهانداز یا خازن استارتر، قطعهای است که به روشن شدن و کار کردن موتور ماشین لباسشویی کمک میکند. زمانی که انرژی ذخیره شده در خازن راهانداز به سیمپیچ موتور لباسشویی منتقل میشود، موتور دستگاه شروع به کار میکند و انرژی لازم برای چرخش دیگ لباسشویی تولید خواهد شد. حالا اگر خازن استارتر لباسشویی خراب شود، در عملکرد موتور لباسشویی نیز اختلال ایجاد خواهد شد و دیگر انرژی لازم برای چرخش دیگ لباسشویی تولید نمیشود. بنابراین برای پیدا کردن علت کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی دوو، اسنوا و سایر برندها، باید به خازن راهانداز نگاهی بیندازید.
با تعویض خازن راهانداز لباسشویی توسط تعمیرکار متخصص، مشکل دستگاه برطرف میشود و شما شاهد عملکرد درست موتور لباسشویی و چرخش دیگ لباسشویی در سرعتهای مختلف خواهید بود.
10- خرابی پمپ تخلیه:
پمپ تخلیه ماشین لباسشویی، قطعهای مکانیکی است که آب کثیف و استفاده شده داخل لباسشویی را به خارج از لباسشویی منتقل میکند. پمپ تخلیه با همکاری موتور لباسشویی، ابتدا آب را از داخل دیگ لباسشویی جمعآوری میکند. سپس آب داخل مخزن را با فشار زیاد به سمت شلنگ تخلیه هدایت میکند تا آب از دستگاه خارج شود. با وجود پمپ تخلیه، ماشین لباسشویی مراحل بعدی شستشو را انجام میدهد.
در صورتی که پمپ تخلیه ماشین لباسشویی خراب شود، دستگاه از کار میافتد و لباسشویی روی دور تند نمیرود. همچنین خرابی پمپ تخلیه، مشکلاتی مانند تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی، نچرخیدن دیگ لباسشویی و صدای غیرعادی لباسشویی را به همراه دارد. برای رفع این مشکلات، باید برای تعویض پمپ تخلیه لباسشویی اقدام کنید. قبل از خرید پمپ تخلیه جدید، به مدل و برند لباسشویی توجه کنید و پمپ مناسبی را برای لباسشویی تهیه کنید. سپس از تعمیرکار متخصص بخواهید که پمپ تخلیه لباسشویی را تعویض کند.
11- تراز نبودن ماشین لباسشویی:
بسیاری از افراد، به تراز بودن ماشین لباسشویی توجهی ندارند و از عملکرد ضعیف لباسشویی شکایت میکنند! جالب است بدانید که یکی از دلایل کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی و نچرخیدن دیگ لباسشویی، تراز نبودن ماشین لباسشویی است. برای عملکرد درست و قدرتمند دستگاه، شما باید مطمئن شوید که لباسشویی شما تراز شده است و در جای مناسبی قرار دارد.
لرزش زیاد ماشین لباسشویی، اصلیترین نشانه تراز نبودن دستگاه است. برای رفع لرزش لباسشویی و تراز کردن ماشین لباسشویی، بهتر است بعد از نصب لباسشویی، از ابزار تراز استفاده کرده و ماشین لباسشویی خود را تراز کنید. بعد از تراز کردن ماشین لباسشویی، بازدهی دستگاه بالاتر میرود، طول عمر ماشین لباسشویی بیشتر میشود و احتمال خراب شدن لباسشویی کمتر خواهد شد. این روش، ارزانترین راه برای مراقبت از ماشین لباسشویی در منزل است که اهمیت زیادی نیز دارد.
12- خراب شدن دیگ و تسمه لباسشویی:
دیگ ماشین لباسشویی با تسمه به موتور دستگاه متصل است و بعد از انتقال نیروی مکانیکی موتور لباسشویی، شروع به چرخش میکند. حالا اگر تسمه لباسشویی دچار پارگی شود و از جای خود دربیاید یا اتصال میان دیگ لباسشویی و تسمه از بین برود، شاهد نچرخیدن دیگ لباسشویی در سرعتهای مختلف خواهید بود. همچنین خراب شدن دیگ و تسمه لباسشویی، مشکلاتی مانند پاره شدن لباس در لباسشویی را نیز به همراه دارد.
برای بررسی وضعیت دیگ و تسمه لباسشویی، باید از تعمیرکار لباسشویی درخواست کمک کنید تا ماشین لباسشویی را باز کرده و تمام قطعات مهم دستگاه مانند دیگ لباسشویی، فولی، یاتاقان و تسمه لباسشویی را بررسی کند. با تعویض تسمه یا فولی یا اتصال مجدد تسمه به دیگ لباسشویی، این مشکل برطرف میشود و شما شاهد عملکرد درست ماشین لباسشویی خواهید بود.
جمعبندی مطالب
در این مطلب، درباره علت کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی ال جی، اسنوا، سامسونگ، دوو، پاکشوما و سایر برندها با شما صحبت کردیم و 12 علت اصلی این مشکل را به شما توضیح دادیم. سپس روش رفع این مشکل را بررسی کردیم تا بتوانید مشکل اصلی ماشین لباسشویی خود را سریعتر پیدا کنید. با کمک تعمیرکاران متخصص لباسشویی، مشکل کار نکردن دور تند ماشین لباسشویی بهراحتی قابل حل است و شما میتوانید با کمترین هزینه، برای تعمیر ماشین لباسشویی خود اقدام کنید.
از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم مطالب این نوشته برای شما کاربردی و مفید باشد.
اگر ماشین لباسشویی شما خراب شده است و به کمک افراد متخصص نیاز دارید، میتوانید خیلی سریع و با کمک گوشی موبایلتان، از خدمات تعمیر لباسشویی تیم هوم سرویز استفاده کنید. هوم سرویز با مجموعهای از تعمیرکاران متخصص و حرفهای، آماده خدمترسانی به شما عزیزان است و کار تعمیر لباسشویی ایرانی و خارجی را با بهترین هزینه برای شما انجام میدهد.
برای ثبت درخواست تعمیرات ماشین لباسشویی، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید و درخواست خود را ثبت کنید تا همیاران هوم سرویز با شما تماس بگیرند و هماهنگیهای لازم را انجام دهند.
همیار شماییم تا پایان سرویس…