بنایی و دکوراسیون

آموزش مراحل نقاشی ساختمان که استادکار نقاشی رعایت می‌کند

نقاشی دیوارهای ساختمان، یکی از بهترین راه‌ها برای تغییر دکوراسیون و تمیز شدن دیوارها و سقف خانه است. تمام ساختمان‌های مسکونی، هر چند سال یکبار به نقاشی نیاز پیدا می‌کنند و به همین دلیل است که خدمات نقاشی ساختمان، متقاضیان زیادی دارد. نقاشی ساختمان، مراحل خاصی دارد و باید به‌درستی اجرا شود تا نتیجه نهایی کار، تمیز و یکدست باشد. با رعایت مراحل نقاشی ساختمان، هرگونه شکاف و فرورفتگی روی دیوار پوشیده خواهد شد و سطح دیوار شیک و زیبا می‌شود.

در این نوشته قصد داریم آموزش نقاشی ساختمان را بررسی کنیم و نکات مهم برای نقاشی ساختمان ساده را به سبک یک استادکار نقاشی برای شما شما توضیح دهیم. اگر دوست دارید ساده ترین روش نقاشی ساختمان را یاد بگیرید، در این نوشته با ما همراه باشید تا با نکات مهم برای مراحل نقاشی ساختمان آشنا شوید.

طریقه رنگ زدن دیوار با رنگ پلاستیک
طریقه رنگ زدن دیوار با رنگ پلاستیک

مراحل نقاشی ساختمان چه هستند؟

اگر قصد آموزش نقاشی ساختمان را دارید، بهتر است کار رنگ زدن دیوارها و سقف خانه را به استادکار نقاشی بسپارید تا خیلی سریع و به صورت حرفه‌ای، کار نقاشی ساختمان شما را انجام دهد. استادکار نقاشی برای رنگ زدن دیوار و سقف خانه، تکنیک‌های خاصی را انجام می‌دهد تا نتیجه نهایی کار زیبا و تمیز باشد. اقدامات زیر از جمله مهم‌ترین مراحل نقاشی ساختمان هستند که در هنگام رنگ زدن دیوارهای خانه حتماً باید اجرا شوند:

1- انتخاب رنگ مناسب:

اولین و مهم‌ترین اقدام برای نقاشی ساختمان، انتخاب رنگ مناسب برای دیوار است. شما می‌توانید انواع رنگ‌های روغنی، اکریلیک، جوتن و رنگ پلاستیکی را برای نقاشی دیوارهای ساختمان خود انتخاب کنید. در وبلاگ هوم سرویز، تفاوت رنگ روغنی و پلاستیک را به شما توضیح دادیم و مزایا و معایب هرکدام از این رنگ‌ها را بررسی کردیم.

برای انتخاب رنگ مناسب برای دیوارهای خانه، باید به ویژگی‌های مختلف رنگ‌‌های ساختمانی توجه کنید. مثلاً اگر به دنبال رنگی هستید که قابل شستشو باشد، بهتر است رنگ‌های روغنی را انتخاب کنید که در مدل‌های مختلف مات، نیمه براق و براق تولید می‌شوند. رنگ‌های روغنی، بهترین گزینه برای نقاشی دیوار و سقف آشپزخانه هستند و امکان شستشوی دیوار و از بین بردن لکه‌ها را به شما می‌دهند.

اگر قابلیت شستشوی رنگ برای شما مهم نیست و می‌خواهید رنگ روی دیوار سریع خشک شود، می‌توانید از انواع رنگ پلاستیک استفاده کنید. رنگ‌ پلاستیک بر پایه آب تولید می‌شوند و بدون انتشار بوی بد رنگ، در عرض چند ساعت خشک خواهد شد.

رنگ اکریلیک نیز از جمله محبوب‌ترین رنگ‌های قابل شستشو برای نقاشی ساختمان است که مقاومت و ماندگاری بالایی دارد. از رنگ اکریلیک برای نقاشی قسمت داخلی و بیرونی خانه استفاده می‌شود و گزینه مناسبی برای نقاشی راه‌پله ساختمان است.

انتخاب بهترین رنگ برای نقاشی دیوار ساختمان
انتخاب بهترین رنگ برای نقاشی دیوار ساختمان

2- خریداری رنگ و تجهیزات نقاشی:

در مرحله بعدی آموزش نقاشی ساختمان، شما باید روش نقاشی ساختمان را انتخاب کنید و با توجه به این موضوع، ابزارها و تجهیزات لازم را برای نقاشی دیوارها و سقف خانه تهیه کنید. سنباده، قلموی نقاشی، لیسه، کاردک، نردبان یا چهارپایه، غلطک سایز کوچک و سایز بزرگ، نوار چسب، پارچه کهنه برای گردگیری، سینی رنگ، دستگاه پیستوله و سطل بزرگ برای هم زدن رنگ، از جمله مهم‌ترین وسایل رنگ آمیزی ساختمان هستند. با تهیه این ابزارها و تجهیزات، شما می‌توانید کار نقاشی ساختمان با غلطک یا قلم مو را بهتر انجام دهید و جلوه‌ای جذاب و شیک به دیوارهای ساختمان ببخشید.

در هنگام تهیه رنگ و ابزارهای لازم برای نقاشی ساختمان، احتمالاً این سوال برای شما پیش می‌آید که بهترین برند رنگ ساختمانی چیست؟ برای خرید زیباترین رنگ ساختمانی، پیشنهاد می‌کنیم مقاله آشنایی با بهترین برندهای رنگ ساختمانی را در وبلاگ هوم سرویز مطالعه کنید و بهترین رنگ ساختمانی را تهیه کنید.

وسایل لازم برای نقاشی ساختمان
وسایل لازم برای نقاشی ساختمان

3- آماده‌سازی اتاق:

بعد از انتخاب رنگ دیوار و خرید تجهیزات نقاشی، نوبت به آماده کردن اتاق می‌رسد. در این مرحله، شما باید تمام وسایل داخل اتاق را بیرون بیاورید تا رنگ و مواد شیمیایی روی وسایل شما نریزد. بعد از تخلیه اتاق، شما می‌توانید کار نقاشی دیوارها را با سرعت بالایی انجام دهید و از خراب شدن وسایل منزل جلوگیری کنید. البته باید بدانید که بعضی از رنگ‌ها مانند رنگ جوتن و رنگ پلاستیک قابل تمیز کردن هستند و شما می‌توانید با استفاده از دستمال تمیز، لکه‌های رنگ روی وسایل را پاک کنید.

مراحل نقاشی ساختمان روی گچ
مراحل نقاشی ساختمان روی گچ

4- پوشاندن قسمت‌های حساس اتاق:

در مرحله بعدی آموزش نقاشی ساختمان، شما باید قسمت‌های مهم اتاق را بپوشانید تا رنگ روی این قسمت‌ها نریزد. برای این کار، درب اصلی اتاق و درب کمد دیواری را با پلاستیک ضخیم بپوشانید. سپس از چسب کاغذی برای پوشاندن کلیدها و پریزهای داخل اتاق، لولای درب و قاب پنجره استفاده کنید. در آخر نیز پلاستیک بزرگی را روی پارکت یا کفپوش اتاق بیندازید تا رنگ روی کف اتاق نریزد و کفپوش اتاق را خراب نکند.

پوشاندن قسمت‌های مهم اتاق از برخورد غلتک نقاشی و رنگ گرفتن این قسمت‌ها جلوگیری می‌کند و اهمیت زیادی دارد؛ به همین دلیل بهتر است برای انجام این کار، دقت و حوصله کافی داشته باشید و تمام قسمت‌های حساس اتاق را کامل بپوشانید.

پوشاندن دیوار قبل از نقاشی ساختمان
پوشاندن دیوار قبل از نقاشی ساختمان

5- گردگیری و تمیز کردن سطح دیوار:

یکی از مهم‌ترین مراحل نقاشی ساختمان، گردگیری و نظافت سطح دیوار است. زمانی که سطح دیوار را تمیز می‌کنید، گردوخاک روی دیوار پاک می‌شود و سطح دیوار برای نقاشی ساختمان آماده خواهد شد. وجود گردوخاک روی سطح دیوار باعث ناهموار شدن سطح دیوار و دون دون شدن رنگ با غلتک خواهد شد و نتیجه کار را خراب می‌کند. به همین دلیل بهتر است مرحله گردگیری و تمیز کردن سطح دیوار را با آرامش انجام دهید.

برای تمیز کردن سطح دیوار، بهتر است از پارچه کهنه استفاده کنید و تمام قسمت‌های دیوار را با دستمال گردگیری کنید. البته به یاد داشته باشید که برای تمیز کردن دیوارهای رنگ روغنی می‌توانید از پاک‌کننده‌های مناسب و غیراسیدی استفاده کنید و اجازه دهید که رطوبت روی دیوار خشک شود. در این مرحله می توانید از خدمات تخصصی نظافت منزل هوم سرویز نیز کمک بگیرید.

تمیز کردن سقف و دیوار برای نقاشی ساختمان
تمیز کردن سقف و دیوار برای نقاشی ساختمان

6- بتونه‌کاری دیوار:

بعد از پاک کردن سطح دیوار، ترک‌ها، سوراخ‌ها و خرابی‌های روی دیوار مشخص خواهد شد. در این مرحله، شما باید خرابی‌ها و فرورفتگی‌های روی دیوار را شناسایی کنید و با استفاده از بتونه، تمام این سوراخ‌های روی دیوار را پر کنید. بهترین گزینه برای پر کردن سوراخ‌ها و صاف کردن دیوار، بتونه مخصوص دیوار است. در وبلاگ هوم سرویز روش ساخت انواع بتونه را به شما آموزش داده‌ایم و می‌توانید از مطالب این نوشته برای ساخت بتونه گچی و بتونه فوری استفاده کنید.

میدونستی که هوم سرویز، خدمات نقاشی هم ارائه میده؟

بعد از درست کردن بتونه، نوبت به استفاده از بتونه روی دیوار می‌رسد. شما باید با استفاده از کاردک و لیسه، بتونه فوری را روی فرورفتگی‌های دیوار بزنید و سطح دیوار را صاف کنید. مرحله بتونه کاری نیز یکی از مهم‌ترین مراحل نقاشی ساختمان روی گچ است که باید با دقت انجام شود. مخصوصاً بتونه‌کاری کناره‌های دیوار اهمیت زیادی دارد و به یکدست شدن تیغه دیوار کمک می‌کند. در حقیقت شما می توانید تفاوت یک استادکار نقاشی را با یک نقاش آماتور به طور واضح متوجه شوید.

بعد از اتمام بتونه‌کاری، باید چند دقیقه صبر کنید تا بتونه‌های روی دیوار محکم و خشک شود. در صورتی که عمق سوراخ‌های دیوار زیاد باشد، باید چند مرحله بتونه‌کاری را انجام دهید و پس از خشک شدن بتونه، مجدداً سوراخ‌ها را با بتونه پر کنید تا سطح دیوار کاملاً صاف و یکدست شود.

بتونه کردن دیوار قبل از نقاشی
بتونه کردن دیوار قبل از نقاشی

7- سنباده زدن دیوار:

بعد از پر کردن سوراخ‌ها و فرورفتگی‌های روی دیوار با بتونه، سطح دیوار برجسته خواهد شد و شما باید سطح دیوار را صاف کنید. برای یکدست شدن دیوار خانه، بهتر است از سنباده نرم مخصوص دیوار گچی استفاده کنید. با کشیدن سنباده نرم روی دیوار، برجستگی‌ها و ناهمواری‌های دیوار از بین می‌رود و دیوار صاف و یکدست خواهد شد.

اگر میزان ناهمواری و برجستگی روی دیوار زیاد است، می‌توانید از دستگاه سنباده برای صاف شدن دیوار استفاده کنید تا این مرحله خیلی سریع انجام شود. بعد از اتمام مرحله سنباده زدن دیوار، باز هم باید با جارو و دستمال خشک، سطح دیوار را گردگیری کنید تا آلودگی از سطح دیوار پاک شود.

سنباده زدن دیوار
سنباده زدن دیوار

8- اجرای پرایمر روی دیوار:

پرایمر رنگ یا چسب پرایمر، ماده‌ای سفیدرنگ است که قبل از لایه رنگ روی دیوار قرار می‌گیرد و میزان چسبندگی رنگ به سطح دیوار را افزایش می‌دهد. اجرای پرایمر روی دیوار، باعث مقاوم‌سازی دیوار در برابر رطوبت می‌شود و از خراب شدن رنگ جلوگیری می‌کند. در مقاله معرفی پرایمر و سیلر به شما توضیح دادیم که با استفاده از پرایمر برای نقاشی ساختمان، به مقدار رنگ کمتری نیاز خواهیم داشت و نتیجه نهایی کار زیباتر و تمیزتر می‌شود.

برای استفاده از پرایمر روی دیوار، بهتر است از پرایمر سفید یا پرایمر بی‌رنگ استفاده کنید و با استفاده از غلتک نقاشی، پرایمر را روی سطح دیوار پخش کنید. (البته قبل از شروع کار بهتر است دستورالعمل نوشته شده روی سطل پرایمر را بخوانید و در صورت نیاز، پرایمر را با مقداری آب رقیق کنید.)

پس از اجرای پرایمر روی دیوار، کمی صبر کنید تا پرایمر روی دیوار کاملاً خشک شود و سپس شروع به رنگ زدن دیوار کنید.

پرایمر روی دیوار
پرایمر روی دیوار

9- آماده‌سازی رنگ:

آماده کردن رنگ، یکی از حساس‌ترین مراحل نقاشی ساختمان است که می بایست توسط یک استادکار نقاشی انجام شود. برای درست کردن رنگ ساختمانی، شما باید رنگ موردنظر را با مقداری آب یا تینر ترکیب کنید تا رقیق شود. رنگ‌های روغنی با تینر رقیق می‌شوند؛ در حالی که رنگ‌های پلاستیکی با آب رقیق خواهند شد.

برای این کار، مقداری از رنگ را در سطل بزرگ مخصوص ترکیب رنگ بریزید و با استفاده از حلال مناسب، رنگ را رقیق کنید. بعد از اینکه رنگ به غلظت موردنظر رسید، می‌توانید شروع به رنگ زدن دیوارها کنید. (پیشنهاد می‌کنیم حتما آموزش ترکیب رنگ استخوانی برای نقاشی دیوار را در وبلاگ هوم سرویز یاد بگیرید.)

مراحل نقاشی ساختمان روی گچ
مراحل نقاشی ساختمان روی گچ

10- رنگ‌ زدن دیوار:

بعد از آماده کردن رنگ، نوبت به اجرای رنگ روی دیوار می‌رسد. برای رنگ زدن دیوار با رنگ پلاستیک و رنگ روغنی، بهتر است از غلتک استفاده کنید تا کار نقاشی دیوار با سرعت بیشتری انجام شود. خرید غلتک باکیفیت و محکم اهمیت زیادی دارد و به اجرای شیک و تمیز رنگ روی دیوار کمک می‌کند.

در ابتدا بهتر است گوشه‌های دیوار را با غلتک کوچک یا قلم‌مو رنگ کنید و سپس با استفاده از غلتک بزرگ، قسمت‌های میانی دیوار را رنگ کنید. برای رنگ زدن سقف هم بهتر است از غلتک با دسته بلند استفاده کنید. رعایت این نکات به شما کمک می‌کند تا کار نقاشی ساختمان با ظرافت و دقت بالایی انجام شود.

پس از اجرای یک لایه رنگ روی دیوار، باید کمی صبر کنید تا لایه رنگ خشک شود و سپس مراحل بعدی را انجام دهید.

نقاشی ساختمان ساده
نقاشی ساختمان ساده

11- اجرای لایه رنگ بعدی:

پس از خشک شدن لایه اول رنگ، لازم است لایه‌های بعدی رنگ را روی دیوار بزنید. با چند بار رنگ زدن دیوار، سطح دیوار با رنگ پوشیده خواهد شد و ظاهر دیوار یکدست می‌شود. بعد از هر بار اجرای رنگ روی دیوار، لازم است چند ساعت صبر کنید تا لایه رنگ خشک شود و سپس مجدداً دیوار را رنگ بزنید. (در صورتی که مشاهده کردید نقاشی دیوار به‌خوبی انجام نمی‌شود، این احتمال وجود دارید که رنگ بسیار رقیق شده باشد و نیاز باشد که غلظت رنگ را بیشتر کنید.)

برای رنگ زدن دیوارهای ساختمان و نقاشی درب پارکینگ، از مقدار کافی رنگ استفاده کنید تا نتیجه نهایی کار بهتر و زیباتر شود.

ساده ترین روش نقاشی ساختمان
ساده ترین روش نقاشی ساختمان

12- لکه‌گیری دیوار:

پس از اتمام کار رنگ زدن دیوار با رنگ پلاستیک و رنگ روغنی یا اکریلیک، لازم است چند ساعت زمان بدهید تا لایه‌های رنگ خشک شوند. در این مدت، متوجه خواهید شد که بعضی از قسمت‌های دیوار به‌درستی رنگ نشده‌اند و نیاز به لکه‌گیری دارند. برای این کار، می‌توانید از غلتک برای لکه‌گیری قسمت‌های بزرگ استفاده کنید؛ اما برای لکه‌گیری قسمت‌های کوچک، استفاده از قلم مو کافی است. در این مرحله نیز دقت داشته باشید که لکه‌گیری دیوار با رنگ اصلی دیوار کاملاً یکدست شود. پس از اتمام لکه‌گیری باز هم صبر کنید تا دیوار خشک شود.

میدونستی که هوم سرویز، خدمات نقاشی هم ارائه میده؟

با اجرای این 12 مرحله، شما می‌توانید کار نقاشی دیوارها و سقف ساختمان را به سبک یک استادکار نقاشی به پایان برسانید و از تمیز شدن و زیباتر شدن فضای خانه خود لذت ببرید.

نقاشی حرفه ای ساختمان
نقاشی حرفه ای ساختمان

جمع‌بندی مطالب

در این مطلب، مراحل نقاشی ساختمان را به شما توضیح دادیم و نکات مهم برای آموزش نقاشی ساختمان را بررسی کردیم. حالا شما با ساده ترین روش نقاشی ساختمان آشنا هستید و می‌توانید برای رنگ زدن دیوارهای منزلتان اقدام کنید. البته برای نقاشی ساختمان به صورت دقیق و حرفه‌ای، بهتر است از استادکارهای متخصص و باتجربه کمک بگیرید و کار نقاشی ساختمان را به افراد باتجربه بسپارید.

در مجموعه هوم سرویز، انواع خدمات مربوط به نقاشی ساختمان با بهترین قیمت انجام می‌شود و شما می‌توانید از این خدمات برای زیباتر شدن نمای داخلی و نمای بیرونی ساختمان خود استفاده کنید. هزینه نقاشی نمای ساختمان در هوم سرویز بسیار مناسب و اقتصادی است و شما می‌توانید با پرداخت هزینه مناسب، شاهد زیباتر شدن منزل خود باشید.

برای ثبت درخواست نقاشی ساختمان، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت کنید. بعد از ثبت سفارش، همکاران ما با شما تماس می‌گیرند و هماهنگی‌های لازم را انجام می‌دهند.

همیار شماییم تا پایان سرویس…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا