در گذشته کف خانه ها با استفاده از مواد اولیه مانند سیمان و نهایتا موزاییک پوشیده می شد و با استفاده از این مواد زیبایی مناسبی داشت. اما در دنیای با تحولات زیادی که در حوزه مصالح ساختمانی صورت گرفته است، کفپوش های جدیدی مانند پارکت به وجود آمده اند که طرفداران زیادی پیدا کرده اند. پارکت یکی از بهترین انواع کف پوش است که مزایای بسیار زیادی نسبت به کف پوش های دیگر دارد و زیبایی بسیار زیادی به فضای خانه می بخشد، همچنین نکته مثبت پارکت این است که نصب پارکت روی هر نوع مصالحی قابل انجام است و شما می توانید به راحتی آن را به عنوان کفپوش خانه خودتان انتخاب کنید. در این مقاله می خواهیم در مورد نصب پارکت روی سیمان صحبت کنیم و بگوییم که چطور می توانیم از پارکت روی کف سیمانی استفاده کنیم تا به بهترین شکل ممکن نصب شود و زیبایی زیادی داشته باشد. اگر کف خانه تان سیمانی است و می خواهید در مورد نصب پارکت روی سیمان اطلاعات بیشتری به دست بیاورید، حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
پارکت چیست؟
قبل از هرچیزی بهتر است ببینیم که اصلا پارکت چیست و از چه چیزی ساخته شده است. پارکت صفحه ای است که معمولا از جنس چوب ساخته می شود و می تواند به عنوان کفپوش برای ساختمان های مسکونی، فروشگاه ها، ساختمان های اداری و… به کار برده شود.
پارکت به خاطر زیبایی و نصب آسانی که دارد، خیلی سریع توانست در صنعت دکوراسیون جا باز کند و به یک کفپوش محبوب تبدیل شود. البته نصب پارکت یک کار تخصصی است و باید توسط فرد ماهر انجام شود.
انواع پارکت از نظر جنس و استفاده
در ادامه می خواهیم انواع پارکت را از نظر جنس ساخت و کاربرد معرفی کنیم تا با این نوع کفپوش بیشتر آشنا شوید:
1- پارکت چوبی:
اولین نوع پارکت همانطور که از نامش پیداست، پارکتی است که از جنس چوب ساخته شده است. این نوع پارکت به خاطر جنس خوبی که دارد و سازگاری که با محیط زیست دارد، بهترین نوع پارکت شناخته می شود و در بسیاری از ساختمان های لوکس مورد استفاده قرار می گیرد. البته هزینه نصب پارکت چوبی کمی بالا است و به متراژ خانه بستگی دارد.
2- پارکت دیواری:
این نوع پارکت از جنس چوب یا لمینت ساخته می شود و معمولا روی دیوار مورد استفاده قرار می گیرد. به همین خاطر به آن پارکت دیواری گفته می شود. اگر می خواهید بین پارکت کف و دیوار هماهنگی بیشتری وجود داشته باشد، می توانید از پارکت دیواری برای برخی از قسمت های دیوار استفاده کنید.
3- پارکت لمینت:
نوع سوم پارکت که اخیرا بسیار معروف شده است و نسبت به پارکت چوبی هزینه کمتری دارد، پارکت لمینت است. این پارکت ها از جنس لمینت ساخته شده اند وبه همین خاطر هم وزن کمتری دارند و هم هزینه آنها کمتر است. نصب پارکت لمینت هم بسیار راحت تر از انواع دیگر است و به راحتی می تواند آن را روی هر چیزی نصب کرد.
نصب پارکت روی سیمان چگونه انجام می شود؟
حالا بهتر است به سراغ این موضوع برویم که نصب پارکت روی سیمان را چطور باید انجام دهید. در ادامه به صورت گام به گام می گوییم که چطور می توانید این کار را انجام دهید و می توانید با طی کردن این گام ها، می توانید پارکتها را به راحتی روی سیمان نصب کنید.
1- تهیه پارکت به مقدار موردنیاز:
قبل از اقدام برای نصب پارکت، مهمترین کاری که باید انجام دهید این است که براساس مساحت محیط خانه، بتوانید میزان پارکت موردنیاز را حساب کرده و خریداری کنید. سعی کنید این کار را به صورت دقیق انجام دهید تا پارکت نه خیلی کم باشد و نه خیلی زیاد؛ چون گاهی اوقات ممکن است شما این کار را اشتباه انجام دهید و پارکت کم باشد و مجددا نتوانید همان پارکت را با رنگ و طرح دلخواه پیدا کنید و این موضوع باعث شود به مشکل بخورید.
اگر خودتان نمی توانید این کار را انجام دهید، از یک شخص متخصص برای نصب پارکت روی سیمان کمک بگیرید تا خودش محاسبه را برای شما انجام دهد.
2- کف سازی:
دومین گام برای نصب کفپوش روی سیمان این است که کف سازی را به درستی انجام دهید. برای این کار باید تمام کف ساختمان را بررسی کنید و مطمئن شوید که چاله و نشست وجود نداشته باشد و یا جایی از کف ناتراز نباشد؛ چون تراز نبودن کف ساختمان می تواند کار نصب پارکت روی سیمان را به شدت مشکل کند و ممکن است نتیجه آنقدر که می خواهید زیبا نشود.
به همین خاطر توصیه می کنیم که کف ساختمان را از جهت های مختلف تراز کنید تا خیالتان از بابت تراز بودن کف مطمئن شود و اگر هم مشکلی وجود دارد، می توانید با استفاده از سیمان کف را تراز کنید.
3- قرار دادن پارکت در محیط:
شاید تعجب کنید اما بد نیست بدانید که پارکت چوبی با محیط های مختلف، ممکن است واکنش های مختلفی را نشان دهد. به مثلا ممکن است پارکت به خاطر تغییر محیط تغییر سایز دهد یا حالت آن تغییر پیدا کنید. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی، بهتر است حداقل 3 روز پارکت را در محیطی که قرار است آنجا نصب شود، رها کنید تا با محیط تطبیق پیدا کند و بتوانید آن را بدون مشکل نصب کنید.
4- چیدمان شکل نهایی:
پس از طی مراحل قبلی برای نصب پارکت روی سیمان، نیاز است که پارکت ها را به شکلی که می خواهید بچینید تا بتوانید طرح نهایی را مشخص کنید. برای این کار پارکت ها را بدون استفاده از چسب یا مواد دیگر روی زمین قرار دهید تا بتوانید شکل نهایی را ببینید و اگر از آن خوشتان نیامد، نحوه چیدمان را تغییر دهید. این کار به این خاطر است که اگر شما پارکت ها را با استفاده از چسب نصب کنید و موردپسندتان نباشند، دیگر نمی توانید آنها را از زمین جدا کنید، چون این کار باعث می شود آسیب ببینند و قابل استفاده نباشند.
5- آماده سازی چسب پارکت:
در مرحله بعدی نیاز است که چسب پارکت را آماده کنید تا نصب پارکت روی سیمان را به درستی انجام دهید. برخی از چسب ها به صورت پودری هستند و باید آنها را با آب ترکیب کنید تا بتوانید به راحتی کار نصب را انجام دهید. برای این کار دستورالعمل روی چسب را مطالعه کنید و مقدار مناسبی از چسب را با مقدار مناسب آب ترکیب کنید تا بتوانید به حالت خمیری مناسبی برسید.
6- قرار دادن چسب روی سیمان:
نصب پارکت روی سیمان نیازمند چسبندگی مناسب است تا در آینده پارکت ها خراب نشوند یا از سیمان جدا نشوند. به همین خاطر نیاز است که برای قرار دادن چسب روی سیمان، از ماله دندانه ای استفاده کنید که مخصوص این کار طراحی شده است. با استفاده از ماله دندانه ای چسب را به شکل مناسبی روی سیمان بمالید و آن را آماده کنید تا پارکت بتواند به خوبی بچسبد و زیر آن خالی نماند.
7- فشار دادن پارکت ها:
در مرحله بعدی از نصب پارکت روی سیمان، نیاز است که پارکت ها را روی چسب قرار داده و آنها را به خوبی فشار دهید. باید دقت کنید که فشار خیلی زیاد نباشد که چسب به صورت کامل از زیر پارکت بیرون بزند، آنقدر هم کم نباشد که هیچ فشاری به پارکت وارد نشود. با وارد کردن یک فشار یکنواخت و مناسب، می توانید مطمئن شوید که پارکت به خوبی به کف زمین چسبیده است و تراز خوبی هم دارد.
8- استفاده از غلطک:
وقتی نصب پارکت روی سیمان به صورت کامل انجام شد، نیاز است که از یک غلطک سنگین استفاده کنید و آن را روی پارکت ها حرکت دهید تا خیالتان راحت شود که تمامی آنها به خوبی روی زمین چسبیده اند و زیرشان خالی نیست. این کار باعث می شود تراز بودن پارکت بهتر انجام شود.
9- استفاده از رزین:
اگر از پارکت لمینتی برای نصب پارکت روی سیمان استفاده می کنید، مراحل قبلی کافی هستند و مرحله دیگری باقی نمانده است. اما اگر از پارکت چوبی خام استفاده می کنید، نیاز است که این مرحله را هم انجام دهید تا زیبایی کفپوش خانه تان چند برابر شود. در این مرحله پس از نصب پارکت روی سیمان و اطمینان از خشک شدن چسب پارکت ها، نیاز است که روی پارکت ها را به رزین آغشته کنید و برای تمام قسمت ها این کار را انجام دهید تا ظاهر کفپوش بسیار زیباتر شود. این کار کمک می کند که درزهای پارکت ها به خوبی پوشانده شود و ظاهر آنها براق و زیبا شود و عمر پارکت هم بسیار بیشتر خواهد شد.
اگر بخواهیم مثال بزنیم، این مرحله برای پارکت چوبی، مانند دوغاب برای کاشی و سرامیک است که باعث می شود کاشی ها بندکشی شوند و استحکام بیشتری داشته باشند. شما می توانید نصب سرامیک در خانه خود را به تیم هوم سرویز بسپارید.
در این مقاله در مورد نصب پارکت روی سیمان صحبت کردیم و گفتیم که پارکت چیست و انواع پارکت چه هستند. همچنین در ادامه به صورت گام به گام در مورد نحوه نصب پارکت روی سیمان توضیح دادیم و گفتیم که این کار را چطور می توانید انجام دهید.
در پایان توصیه می کنیم که اگر خودتان در این کار وارد نیستید، حتما نصب پارکت روی سیمان را به یک متخصص بسپارید تا به بهترین شکل این کار را برایتان انجام دهد و نتیجه ای که می خواهید را برایتان ایجاد کند. چون اگر به این کار وارد نباشید، ممکن است نتیجه دلخواهتان به دست نیاید و از انجام این کار پشیمان شوید. شما می توانید نصب پارکت چوبی یا لمینت را به تیمی حرفه ای و باتجربه بسپارید.
نصب پارکت چوبی در خانه شما با هوم سرویز
اگر می خواهید در خانه خود پارکتهای چوبی را نصب کنید و خانه خود را زیباتر و جذاب تر کنید، می توانید نصب پارکت چوبی را به متخصصان تیم هوم سرویز بسپارید تا بهترین مدلهای پارکت را در خانه شما نصب کنند و خانه ای زیبا و جذاب برای زندگی داشته باشید.
قیمت نصب پارکت |
---|
قیمت تعمیر پارکت |
قیمت ساب و لاک پارکت |