
تردمیل یکی از محبوبترین دستگاههای ورزشی است که هم در خانه و هم در باشگاه میتوان از آن استفاده کرد. بسیاری از کاربران، بعد از روشن کردن تردمیل، با مشکلاتی مانند لرزش و صدای عجیب تردمیل مواجه میشوند و دوست دارند که این مشکل را سریعتر برطرف کنند. در اکثر موارد، لرزش تردمیل به دلیل مشکلات جزئی پیش میآید و گاهی اوقات نیز نشاندهنده مشکلی جدی در تردمیل است.
در این مطلب قصد داریم دلایل لرزش تردمیل را بررسی کنیم و روش عیبیابی و تعمیر تردمیل را به شما توضیح دهیم. همچنین نکات مهم برای مراقبت و نگهداری از تردمیل را به شما توضیح خواهیم داد تا بتوانید از بروز چنین مشکلاتی در تردمیل جلوگیری کنید و طول عمر دستگاه را افزایش دهید.
اگر شما هم در برنامه ورزشی خود از تردمیل استفاده میکنید و دوست دارید با دلایل لرزش تردمیل آشنا شوید، از شما دعوت میکنیم تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید تا روش حل این مشکل را نیز یاد بگیرید.

بررسی 6 علت اصلی لرزش تردمیل
زمانی که مشکلاتی مانند لرزش تردمیل، داغ شدن کف تردمیل، ریپ زدن دستگاه و سُر خوردن تسمه تردمیل پیش میآید، دیگر نمیتوان از تردمیل استفاده کرد. به همین دلیل است که شناسایی مشکل تردمیل و تعمیر تردمیل، باعث رفع مشکل اصلی دستگاه میشود. در چنین مواردی، بهترین راه کمک گرفتن از تعمیرکار تردمیل است تا کار عیبیابی و تعمیر تردمیل، به صورت حرفهای و در سریعترین زمان ممکن انجام شود.
موارد زیر، از مهمترین دلایل لرزش تردمیل هستند که مشکلاتی مانند سروصدای تردمیل را نیز به همراه دارند:
1- تراز نبودن تردمیل:
یکی از اصلیترین دلایل لرزش تردمیل، تراز نبودن دستگاه است. اگر تردمیل را روی سطح ناهموار یا شیبدار بگذارید، بعد از مدتی دچار لرزش میشود. برای حل این مشکل، کافی است مکان تردمیل را تغییر دهید و پایههای تردمیل را روی سطحی صاف بگذارید تا در طول استفاده از دستگاه، شاهد لرزش تردمیل نباشید.
یادتان باشد که بعد از نصب و راهاندازی تردمیل، حتماً از تراز مناسب و دقیق استفاده کنید و با کمک تراز، تردمیل را کاملاً تراز و صاف کنید. همچنین پایههای تردمیل را بهدرستی تنظیم کنید و مطمئن شوید که زیر دستگاه صاف است و هیچگونه ناهمواری در زیر تردمیل وجود ندارد. با رعایت این نکات، احتمال لرزش تردمیل را بسیار کاهش خواهید داد و دیگر شاهد لرزش دستگاه نخواهید بود.

2- فرسودگی قطعات:
با گذشت زمان و استفاده مکرر از تردمیل، بعضی از قطعات تردمیل فرسوده میشوند. ممکن است بعد از مدتی، شما شاهد فرسوده شدن قطعاتی مانند تسمه، موتور و سایر قطعات مکانیکی تردمیل باشید و این موضوع کاملاً طبیعی است. همچنین پیچ و مهرههای تردمیل نیز بعد از مدتی شل میشوند و نیاز به سفت کاری دارند.
بعد از فرسوده شدن قطعات اصلی تردمیل و شل شدن مهرههای دستگاه، مشکل لرزش و صدای تردمیل نیز پیش میآید که بسیار آزاردهنده است. شما میتوانید با تعویض قطعات فرسوده تردمیل و سفت کردن مهرهها، مشکل لرزش دستگاه را حل کنید و با خیال راحت از تردمیل استفاده کنید.
3- عدم روغنکاری تردمیل:
تمام دستگاههای هوازی باشگاه مانند تردمیل و دوچرخه نیاز به روغنکاری منظم دارند. روغنکاری نکردن تردمیل، باعث ایجاد اصطکاک در بین قطعات تردمیل و لرزش دستگاه میشود. هر زمان که تردمیل روغن نداشته باشد و خشک کار کند، باید منتظر سفت شدن تسمه تردمیل و مشاهده ارورهای تردمیل نیز باشید.
به همین دلیل، به شما توصیه میکنیم که به روغنکاری تردمیل اهمیت بیشتری بدهید و با کمک سرویسکار حرفهای، روغنکاری تردمیل را انجام دهید تا شاهد بهترین عملکرد از دستگاه تردمیل باشید.

4- بار زیاد و بیشتر از توان دستگاه:
اگر افراد با وزن بسیار بالا و بیشتر از حد مجاز تردمیل روی دستگاه قرار بگیرند، به قطعات داخلی تردمیل فشار میآید و هنگام استفاده از تردمیل، شاهد لرزش و صداهای عجیب تردمیل خواهید بود. لازم است بدانید که روی تردمیل، حداکثر وزن مجاز نوشته شده است و شما باید قبل از استفاده از تردمیل، به محدودیتها و قوانین استفاده از دستگاه توجه داشته باشید.
همچنین نحوه استفاده از تردمیل نیز اهمیت زیادی دارد و روی صدا و لرزش دستگاه تاثیر مستقیم میگذارد. گاهی اوقات افراد به تردمیل فشار زیادی میآورند و با سرعت زیادی روی تردمیل میدوند که همین موضوع باعث بیشتر شدن صدا و لرزش تردمیل میشود. بهتر است قبل از قرار گرفتن روی نوار گردان تردمیل و روشن کردن دستگاه، روش صحیح راه رفتن و دویدن روی تردمیل را یاد بگیرید تا به دستگاه فشار زیادی وارد نشود.
5- تنظیمات نادرست:
یکی دیگر از دلایل لرزش تردمیلهای خانگی و باشگاهی، تنظیمات نادرست دستگاه است. اگر با سرعت زیاد روی تردمیل بدوید یا شیب دستگاه را بهدرستی تنظیم نکنید، لرزش و تکانخوردگی تردمیل را تجربه خواهید کرد!
به همین دلیل بهتر است از برنامههای پیش فرض تردمیل استفاده کنید و تنظیمات دستگاه را تغییر ندهید تا هم به تردمیل آسیبی وارد نشود و هم خودتان دچار مشکلات احتمالی مربوط به درد مفاصل نشوید.
6- تنظیم نبودن تسمه تردمیل:
تنظیم نبودن تسمه تردمیل، منجر به لرزش و ایجاد صداهای عجیب و غریب در دستگاه میشود. زمانی که تسمه تردمیل تنظیم نباشد و هنگام روشن کردن تردمیل، لرزش زیادی ایجاد شود، در هنگام راه رفتن روی تردمیل تمرکز نخواهید داشت و نمیتوانید بهدرستی از دستگاه استفاده کنید. به همین دلیل است که باید تسمه تردمیل را تنظیم کنید و از سالم بودن تسمه دستگاه مطمئن شوید تا درگیر مشکلاتی مانند لرزش و صدای تردمیل نشوید.

بهترین راهکارها برای کاهش لرزش تردمیل
حالا که با مهمترین دلایل لرزش تردمیل آشنا شدید، خوب است با راهکارهای کاهش لرزش و صدای تردمیل نیز آشنا شوید تا بتوانید با ایجاد صدای کمتر از تردمیل استفاده کنید و هنگام کار با این دستگاه، دچار مشکل نشوید. رعایت نکات زیر به شما کمک میکند تا میزان لرزش و تکانهای تردمیل را کمتر کنید:
1- انتخاب محل مناسب:
انتخاب درست مکان تردمیل اهمیت زیادی دارد و روی عملکرد دستگاه تاثیر زیادی میگذارد. بهتر است تردمیل را در مکانی صاف و هموار و دور از دیوارهای مجاور قرار دهید. همچنین از لرزهگیر تردمیل و زیراندازهای لاستیکی در زیر دستگاه استفاده کنید تا میزان صدا و لرزش دستگاه کمتر شود. وجود زیرانداز از ورود گردوغبار به زیر تردمیل و موتور دستگاه جلوگیری میکند. لرزهگیر تردمیل، زیر پایههای دستگاه قرار میگیرد و کلیه لرزشهای تردمیل را خنثی میکند. به همین دلیل، در صورت نصب تردمیل در آپارتمان، بهتر است از لرزهگیر و زیرانداز لاستیکی استفاده کنید.

2- نگهداری و سرویس منظم تردمیل:
متأسفانه، خیلی از افراد به تردمیل رسیدگی نمیکنند و سرویس دورهای تردمیل را جدی نمیگیرند و همین موضوع باعث میشود که در آینده هزینههای بسیار بیشتری را برای تعویض قطعات و تعمیرات تردمیل پرداخت کنند.
برای عملکرد بهتر تردمیل، بهتر است تردمیل را به طور منظم بررسی و نگهداری کنید. این کار شامل روغنکاری، بررسی قطعات و تمیز کردن دستگاه میشود که باید بهصورت منظم و دورهای انجام شود.
با سرویس دورهای و منظم دستگاههای ورزشی مانند تردمیل، طول عمر دستگاهها بیشتر میشود و شما میتوانید از این دستگاهها به مدت طولانیتری استفاده کنید.

3- استفاده صحیح از تردمیل:
استفاده صحیح و درست از تردمیل نیز یکی دیگر از راهکارهایی است که از لرزش تردمیل و مشکلات دیگر دستگاه جلوگیری میکند. هنگام دویدن و راه رفتن روی تردمیل، باید فرم پاها صحیح باشد و روی پنجه یا قسمت میانی پا فرود بیایید و از فرود آمدن با پاشنه پا خودداری کنید. در بسیاری از موارد، ضربههای محکم پاشنه پا در هنگام دویدن روی تردمیل باعث لرزش دستگاه، ایجاد صداهای بلند و بروز زانو درد میشود. به همین دلیل لازم است فرم صحیح دویدن روی تردمیل را یاد بگیرید و از دستگاه بهدرستی استفاده کنید.

4- مراقبت بیشتر از تسمه تردمیل:
تسمه تردمیل، از جمله اجزای بسیار مهم دستگاه است. برای مراقبت از تردمیل، باید به تسمه اهمیت بیشتری بدهید و از این قطعه بیشتر مراقبت کنید. اگر هنگام استفاده از تردمیل، احساس کردید که تسمه یا نوار نقاله تردمیل بیشازحد تکان میخورد و بهدرستی نمیچرخد، لازم است تسمه تردمیل را تنظیم یا محکم کنید. همچنین باید بدانید که بعد از استفاده طولانیمدت، عمر مفید تسمه تردمیل تمام میشود و شما باید تسمه را تعویض کنید.
سالم بودن تسمه تردمیل و درست کار کردن آن اهمیت زیادی دارد. یادتان باشد که برای تعویض یا تنظیم تسمه تردمیل باید از نصاب و تعمیرکار تردمیل کمک بگیرید؛ زیرا کاری تخصصی و مهم است.

5- مراقبت از تردمیلهای خانگی:
تردمیلهای خانگی معمولاً توان کمتری نسبت به موارد باشگاهی دارند و حساستر هستند. به همین دلیل است که شما باید از تردمیل خانگی بیشتر مراقبت کنید تا دچار مشکل و خرابی نشود. برای جلوگیری از خراب شدن و لرزش تردمیل، از دویدن طولانی مدت روی تردمیل خودداری کنید و به موتور دستگاه استراحت بدهید.
همچنین به صورت مرتب فضای داخلی تردمیل و موتور دستگاه را تمیز کنید تا گردوغبار روی موتور جمع نشود. تمیز نگه داشتن نوار نقاله و تنظیم تسمه دستگاه نیز از دیگر موارد مهم برای مراقبت از تردمیل و افزایش طول عمر دستگاه است که با رعایت این موارد میتوانید تردمیل را سالم و پرقدرت نگه دارید.

جمعبندی مطالب
در این مطلب درباره اصلیترین دلایل لرزش تردمیل با شما صحبت کردیم و به شما توضیح دادیم که چه مواردی منجر به لرزش و ایجاد صداهای شدید در تردمیل میشود. تراز نبودن تردمیل، شل شدن پیچ و مهرهها، تنظیم نبودن تسمه تردمیل، وزن بالای کاربران و بیتوجهی به روغن کاری تردمیل منجر به لرزش تردمیل میشود و عملکرد دستگاه را مختل میکند. با مراقبت درست از تردمیل و سرویس منظم دستگاه، شما میتوانید بدون مشکل از تردمیل استفاده کنید و با مشکلاتی مانند شل شدگی و خرابی تردمیل مواجه نشوید.
اگر به فکر نگهداری و مراقبت از تردمیل خانگی و باشگاهی هستید، باید به سرویس دورهای تردمیل اهمیت بیشتری بدهید. در مجموعه هوم سرویز، شما این امکان را دارید که درخواست تعمیر تردمیل در محل را ثبت کنید تا تعمیرکاران حرفهای و متخصص به منزل یا باشگاه شما بیایند و کار سرویس تردمیل را به صورت فوری انجام دهند.
تعمیرکاران باتجربه و حرفهای هوم سرویز، آماده خدمترسانی به شما عزیزان هستند و کار تعمیر انواع وسایل ورزشی نظیر تردمیل خانگی و تردمیل باشگاهی، تعمیر الپتیکال و دوچرخه ثابت را در محل انجام میدهند. با استفاده از این خدمات، دیگر نیازی به جابجایی تردمیل نخواهید داشت و میتوانید خیلی سریع و با کمترین هزینه، مشکل تردمیل را برطرف کنید.
برای ثبت درخواست تعمیر دوچرخه ثابت، الپتیکال و تردمیل، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید و سفارش خود را ثبت کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند و هماهنگیهای لازم را انجام دهند.
همیار شماییم تا پایان سرویس…