بخاری گازی، یکی از محبوبترین وسایل گرمایشی در ایران است که از گذشته تا امروز کاربرد دارد. با نصب بخاری گازی، میتوان از محیط گرم و لذتبخش خانه لذت برد و فصول سرد سال را راحتتر سپری کرد. بخاری گازی هم مانند سایر وسایل گرمایشی دچار مشکل و خرابی میشود و به تعمیر و سرویس نیاز پیدا میکند. یکی از مشکلات رایج در بخاریهای گازی، بوی بد بخاری است که وجود مشکل در بخاری را بیان میکند. در بسیاری از موارد، استشمام بوی گاز بخاری گازی نگرانکننده است و اعضای خانواده را دچار نگرانی میکند. باید بدانید که دلایل متعددی باعث بروز بوی گاز بخاری میشوند.
در این نوشته قصد داریم دلایل بوی بخاری گازی را به شما معرفی کنیم و درباره روش رفع این مشکل صحبت کنیم. اگر در منزل خود از بخاری گازی استفاده میکنید و دوست دارید خودتان کار عیبیابی و رفع مشکل بخاری را انجام دهید، از شما دعوت میکنیم که تا انتهای این مقاله ما را همراهی کنید.
دلایل ایجاد بوی بخاری گازی چیست؟
اگر بوی بدی را از بخاری گازی خود حس کردید، باید بدانید که این موضوع چندین دلیل مختلف دارد. گاهی اوقات به دلیل نصب نادرست دودکش بخاری گازی، گاز وارد محیط خانه میشود و شما بوی گاز را حس میکنید. اگر نکات ایمنی مهم برای نصب بخاری گازی و دودکش را رعایت کردهاید و باز هم با این مشکل مواجه شدهاید، باید سایر موارد را بررسی کنید.
موارد زیر از جمله دلایل بروز بوی گاز بخاری گازی هستند:
1- تازه بودن بخاری:
اگر بخاری منزلتان را بهتازگی خریدهاید و بعد از روشن کردن شمعک، بوی بدی را از بخاری استشمام کردید، باید بدانید که این مساله کاملاً طبیعی است. دلیل بوی بد بخاری گازی نو، برخورد گاز با رنگ و فلزات داخل بخاری است. بعد از چند روز، بوی بد بخاری از بین میرود و شما میتوانید بدون هیچ مشکلی از بخاری منزلتان استفاده کنید.
2- سوختن گرد و خاک در بخاری:
بسیاری از افراد، با اتمام فصل سرما بخاری گازی را جمع میکنند و آن را در انباری یا مکانی خلوت قرار میدهند. با رسیدن فصل بعدی سرما، مجدداً بخاری را از انبار بیرون میآورند و از آن استفاده میکنند. نکتهای که باید بدانید این است که اگر به مدت طولانی از بخاری گازی استفاده نکنید، مقدار زیادی گردوخاک روی مشعل بخاری قرار میگیرد. حالا اگر با همان میزان گردوخاک بخاری را روشن کنید و سرویس اولیه بخاری را انجام ندهید، شاهد سوختن گردوخاک و بوی بد بخاری خواهید بود.
اگر دلیل بوی بد بخاری، سوختن گردوغبار روی مشعل باشد، نیازی نیست نگران شوید؛ زیرا پس از مدتی از بین میرود و عملکرد بخاری به حالت عادی برمیگردد.
برای مواجه نشدن با این شرایط، بهتر است قبل از روشن کردن بخاری، قسمت داخلی بخاری گازی و مخصوصاً مشعل بخاری را خوب تمیز کنید تا گردوغبار موجود در داخل بخاری پاک شود.
3- کثیف شدن فیلتر یا صافی گاز:
در بعضی موارد، دلیل بوی بد بخاری، کثیف شدن فیلتر گاز بخاری است. اگر فیلتر یا صافی گاز کثیف شود و شما شمعک بخاری را روشن کنید، مقداری از این آلودگی با گاز ترکیب شده و میسوزد. در اثر سوختن این آلودگی، بوی بدی ایجاد میشود. برای رفع این مشکل باید فیلتر گاز را شستشو دهید و تمیز کنید تا آلودگی این قطعه در عملکرد بخاری اختلالی ایجاد نکند.
4- گرفتگی دودکش بخاری:
باز بودن مسیر دودکش و خروج گازهای سمی، موضوعی بسیار مهم است که به حفظ جان افراد کمک میکند. یکی از رایجترین دلایل بوی بخاری، گرفتگی دودکش است. اگر مسیر دودکش بسته شود، دودها و گازهای سمی از محیط بیرون نمیروند و داخل فضا پخش میشوند. گرفتگی دودکش منجر به تجمع دودههای بخاری و سیاه شدن دیوار نیز میشود. بنابراین برای رفع این مشکل باید مسیر دودکش بخاری را باز کنید و دودکش را کاملاً پاکسازی کنید. با تمیز کردن دودکش و برداشتن خار و خاشاک، این مشکل بهصورت کامل برطرف میشود و دیگر بوی نامطبوع را از بخاری منزلتان حس نخواهید کرد.
دلایل سیاه شدن دیوار بالای شوفاژ را در وبلاگ هوم سرویز مطالعه کنید و از این موضوع ناخوشایند جلوگیری کنید.
5- نشتی گاز:
یکی دیگر از دلایلی که باعث میشود بوی گاز را از بخاری استشمام کنید، نشتی گاز است. این مساله، موضوعی خطرناک و نگرانکننده است؛ زیرا ممکن است منجر به گاز گرفتگی یا آتشسوزی شود. اگر بوی گاز خام را از بخاری منزلتان استشمام میکنید، باید شیلنگ گاز، شیر گاز، اتصالات بخاری گازی و… را بررسی کنید تا بتوانید محل دقیق نشتی را پیدا کنید. سپس محل نشتی گاز را بپوشانید تا بوی بخاری گازی بهصورت کامل از بین برود.
بهتر است برای رفع نشتی گاز و تعمیر بخاری گازی، از افراد متخصص کمک بگیرید تا با رعایت نکات ایمنی این کار را برای شما انجام دهند و مشکل اصلی بخاری را برطرف کنند.
6- سوختن نامناسب شعله:
سوختن نامناسب شعله یا همان بد سوختن شعله بخاری نیز یکی دیگر از دلایل بوی بخاری گازی است. اگر شعله بد بسوزد، شما دائماً بوی بدی را در محیط استشمام میکنید که شبیه به بوی گاز سوخته یا بوی شعله است. این مشکل به دلیل وجود اختلال در سیستم سوخترسانی بخاری یا عدم دریافت گاز کافی پیش میآید.
در حالت عادی، شعله بخاری و اجاق گاز به رنگ آبی است که نشان میدهد شعله به صورت عادی میسوزد و مشکلی وجود ندارد. زمانی که شرایط مساعد نباشد یا مشکلی در بخاری به وجود بیاید، شعله بخاری به رنگ زرد در میآید. بنابراین با توجه به رنگ شعله بخاری میتوانید شرایط را بررسی کنید.
برای رفع این مشکل باید مطمئن شوید که اکسیژن کافی به بخاری میرسد. همچنین بررسی کنید که در قسمت مشعل بخاری هیچگونه گرفتگی خاصی وجود ندارد. با رفع این موانع، مشکل سوختن نادرست شعله بهصورت کامل حل خواهد شد.
جمعبندی مطالب
در این مقاله درباره دلایل بوی بد بخاری گازی صحبت کردیم و به شما توضیح دادیم که دلیل استشمام بوی گاز از بخاری گازی چیست. گفتیم که مواردی مانند تازه بودن بخاری، نشتی گاز، وجود گرد و خاک روی مشعل و بد سوختن شعله منجر به ایجاد بوی نامطبوع در داخل بخاری میشود. همچنین روش حل این مشکل را به شما توضیح دادیم تا بتوانید این مساله خطرناک و نگرانکننده را زودتر حل کنید.
از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم مطالب این نوشته برای شما جذاب و کاربردی باشد.
اگر در زمینه نصب یا سرویس وسایل گرمایشی مانند بخاری و پکیج تخصصی ندارید، بهتر است انجام این کارها را به افراد متخصص بسپارید. تعمیرکاران حرفهای و باتجربه هوم سرویز، آماده خدمترسانی به شما عزیزان هستند و کارهایی مانند نصب حوله خشک کن، سرویس پکیج، لولهکشی شوفاژ و تعمیر آبگرمکن را با بهترین قیمت برای شما انجام میدهند.
برای استفاده از خدمات تیم هوم سرویز، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید و درخواست خود را برای نصب و تعمیر وسایل گرمایشی ثبت کنید. بعد از ثبت سفارش، همیاران هوم سرویز، با شما تماس گرفته و هماهنگیهای لازم را انجام میدهند.
سلام کما به تازگی بخاری ایران شرق خریدیم و بعد از نصب رو حالت شمعک بود
مدتی هست هوا بارانی شده و بخاری رو روشن کردیم و روی کم گذاشتیم ولی از وقتی روشن کردیم بوی گاز میده
تمام اتصالات و… هم بررسی کردیم ولی جایی نشتی نداشت
دودکش هم بررسی کردیم
آیا ممکنه خود بخاری خرابی داشته باشه؟؟
با سلام اتفاقا ما هم این مشگل را با بخاری ایران شرق داریم و موقع ایکه روی شعله کم میگذاریم بوی گاز خام در منزل پخش میشه، پ