برای شستشوی درست لباسها در ماشین لباسشویی، باید تمام اجزای لباسشویی بهدرستی کار کنند. گاهی اوقات بروز بعضی از مشکلات باعث اختلال در عملکرد ماشین لباسشویی میشود و امکان استفاده از لباسشویی را از ما میگیرد. مثلاً زمانی که مشکل نچرخیدن ماشین لباسشویی پیش میآید، دیگر نمیتوانیم از لباسشویی استفاده کنیم و کار شستشوی لباسها را بهراحتی انجام دهیم.
چنین مشکلی در انواع ماشین لباسشویی ایرانی و خارجی از برندهای ال جی، سامسونگ، اسنوا، پاکشوما، حایر، کنوود و بوش رخ میدهد. زمانی که دیگ ماشین لباسشویی دچار مشکل شود و نچرخد، هیچ کدام از مراحل شستشو، آبکشی و خشک کردن لباس نیز انجام نخواهد شد و عملاً ماشین لباسشویی خراب و غیرقابل استفاده میشود.
در این نوشته قصد داریم 12 علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی را به شما توضیح دهیم. همچنین روش رفع این مشکل را بررسی خواهیم کرد تا بتوانید مشکل اصلی ماشین لباسشویی را پیدا کنید. برای آشنایی با روش عیبیابی و تعمیر لباسشویی، از شما دعوت میکنیم که تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.
مهمترین دلایل نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی چیست؟
در این قسمت، شما با اصلیترین دلایل نچرخیدن ماشین لباسشویی آشنا خواهید شد. بهترین راه برای رفع مشکل ماشین لباسشویی این است که شماره تلفن تعمیرکار ماشین لباسشویی را بگیرید و کار تعمیر لباسشویی را به افراد متخصص و حرفهای بسپارید. تعمیرکاران باتجربه، ابتدا قسمتهای اصلی لباسشویی شما را بررسی میکنند و خیلی سریع مشکل لباسشویی شما را پیدا خواهند کرد. بنابراین با کمک تعمیرکاران ماشین لباسشویی، مشکل لباسشویی شما خیلی سریع برطرف خواهد شد و میتوانید مجددا از لباسشویی استفاده کنید.
باید بدانید که وقوع هرکدام از موارد زیر، منجر به نچرخیدن ماشین لباسشویی میشود:
1- پارگی و دررفتگی تسمه لباسشویی:
تسمه، یکی از مهمترین قطعات ماشین لباسشویی است که کار انتقال نیرو از موتور لباسشویی به دیگ (درام) را انجام میدهد. در واقع، تسمه لباسشویی مانند واسطه بین موتور و دیگ لباسشویی عمل میکند تا درام دستگاه بهدرستی بچرخد و کار شستشوی لباسها را انجام دهد. بهتدریج و با استفاده مکرر از لباسشویی، تسمه دچار ساییدگی و پارگی میشود یا از جای خود خارج میشود. در صورت در رفتگی، پارگی و ساییدگی تسمه، نیرو از موتور به دیگ شستشو منتقل نمیشود و دیگ لباسشویی نمیچرخد.
سفت بودن تسمه، استفاده زیاد از لباسشویی، قرار دادن حجم زیادی لباس در دیگ لباسشویی، خرابی بلبرینگها و ورود جسم خارجی به مسیر حرکت تسمه باعث جابجایی و در رفتن تسمه لباسشویی میشوند. زمانی که تسمه لباسشویی پاره شود، دیگر نمیتواند دیگ لباسشویی را بچرخاند و شما شاهد نچرخیدن ماشین لباسشویی خواهید بود. شل شدن تسمه لباسشویی هم با مشکلاتی مانند لرزش زیاد لباسشویی و صداهای بلند تق تق از لباسشویی همراه است. به همین دلیل است که شما باید از سالم بودن تسمه لباسشویی مطمئن شوید تا ماشین لباسشویی شما بهدرستی کار کند.
روش بررسی تسمه لباسشویی:
برای بررسی و عیبیابی تسمه لباسشویی، باید لباسشویی را خاموش کنید و درام یا دیگ لباسشویی را با دست بچرخانید. چرخیدن روان دیگ لباسشویی، یکی از نشانههای سالم بودن تسمه لباسشویی است. برای بررسی دقیق تسمه، لازم است با توجه به مدل لباسشویی، پنل پشتی لباسشویی را باز کنید. بعد از باز کردن پنل پشتی لباسشویی، شما به تسمه دسترسی خواهید داشت و میتوانید کل قسمتهای تسمه را مشاهده کنید.
با بررسی تسمه لباسشویی، علائم پارگی، شل شدگی و دررفتگی تسمه قابل مشاهده است. اگر مشاهده کردید که تسمه لباسشویی پاره شده یا تغییر شکل داده است، باید تسمه را تعویض کنید و از تسمه نو در لباسشویی استفاده کنید.
در صورتی که تسمه لباسشویی شل شده است، باید با پیچهای تنظیم، تسمه را سفت کنید؛ اما دقت داشته باشید که سفت بودن بیش از حد تسمه باعث ساییدگی زودرس تسمه لباسشویی میشود. تسمه لباسشویی باید کمی آزاد باشد تا بهدرستی کار کند. بعد از تنظیم میزان کشش تسمه، با پارچه تمام تسمه را تمیز کنید تا آلودگیهای روی تسمه پاک شود و به صورت روان و راحت کار کند. در بسیاری از موارد، بعد از تعویض و تنظیم تسمه لباسشویی، مشکل نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی حل میشود و شما میتوانید کار شستشوی لباسها را بدون مشکل انجام دهید.
2- خرابی سنسور تنظیم سرعت لباسشویی:
یکی از علت های نچرخیدن ماشین لباسشویی اتوماتیک، خرابی سنسور تاخو لباسشویی است. تاخو یا تاکو یا تاکوژنراتور، عملکرد صحیح ماشین لباسشویی را تایید میکند و اطلاعات لازم را به برد لباسشویی میکند. این سنسور، سرعت دیگ لباسشویی را اندازهگیری میکند و به برد اطلاع میدهد تا سرعت دیگ لباسشویی با توجه به برنامه شستشوی لباسشویی تنظیم شود.
ریختن حجم زیادی از لباس در داخل لباسشویی باعث فشار آمدن به درام لباسشویی، موتور دستگاه و تاخو میشود و عملکرد تاخو را مختل میکند. زمانی که تاخو لباسشویی خراب میشود، اطلاعات را بهصورت ناقص و نادرست ارسال میکند و برد اطلاعات نادرست را دریافت میکند. همین موضوع باعث نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی و سرعت نامناسب لباسشویی خواهد شد. زمانی که تاخو خراب میشود، درام لباسشویی کاملاً نمیچرخد یا اینکه لباسشویی با سرعت زیادی میچرخد و ناگهان متوقف میشود.
برای عیبیابی تاخو ماشین لباسشویی، باید از تعمیرکار متخصص بخواهید که این قطعه را بررسی کند. تعمیرکار متخصص، ابتدا قاب جلو و پشتی لباسشویی را باز میکند و با اتصال اهم متر به سیمهای خروجی استاتور و برد الکتریکی، وضعیت تاخو را بررسی میکند. یکی از مهمترین علت های نچرخیدن ماشین لباسشویی ال جی، خراب شدن تاخو است و بعد از تعویض تاخو، این مشکل حل میشود.
3- شکستگی فولی:
در اکثر ماشین لباسشوییهای قدیمی، فرسودگی و زنگ زدگی فولی باعث نچرخیدن دیگ لباسشویی میشود. پولی یا فولی ماشین لباسشویی، قطعهای گرد و دایرهای شکل است و به فولی کولر آبی شباهت زیادی دارد. در هر لباسشویی، دو عدد فولی با اندازههای مختلف وجود دارد که یکی از آنها به موتور و یکی از آنها به دیگ لباسشویی متصل است. تسمه، روی فولی لباسشویی قرار میگیرد. حرکت کردن فولی نیز باعث حرکت تسمه میشود. با حرکت تسمه، نیروی موتور به دیگ لباسشویی منتقل میشود و دیگ لباسشویی شروع به چرخش میکند. هرگونه مشکل در فولی لباسشویی، باعث نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی میشود. مثلاً اگر فولی شل شود، بشکند یا خراب شود، دیگر نمیتواند وظیفه خود را بهخوبی انجام دهد و شما شاهد نچرخیدن ماشین لباسشویی و ایجاد صداهای غیرطبیعی در لباسشویی خواهید بود.
برای بررسی و عیبیابی فولی لباسشویی، باید پنل پشتی لباسشویی را بردارید و بعد از جدا کردن پیچ، واشر، شفت و تسمه از روی فولی، این قطعه را از نظر ظاهری بررسی کنید. اگر فولی لباسشویی فرسوده و قدیمی شده یا قسمتی از فولی شکسته است، باید برای تعویض فولی اقدام کنید تا مشکل ماشین لباسشویی حل شود و دیگ لباسشویی بهدرستی بچرخد.
4- خرابی و شکستگی بلبرینگها:
بلبرینگ لباسشویی، قطعهای مهم است که به چرخش درست درام لباسشویی کمک میکند. وظیفه بلبرینگ، کمک به حرکت بهتر و روانتر قطعات بزرگ و کوچک دستگاه است؛ زیرا این قطعه میزان اصطکاک سطوح فلزی را کمتر میکند. یاتاقان یا بلبرینگ لباسشویی، قطعهای گرد است که به ایجاد تناسب بین شفت داخلی و شفت بیرونی لباسشویی کمک میکند تا دیگ لباسشویی بهدرستی بچرخد. هرگونه مشکل و خرابی در بلبرینگ لباسشویی، باعث قفل شدن دیگ لباسشویی و توقف چرخش لباسشویی میشود. زمانی که بلبرینگ بشکند یا دچار شکستگی و خرابی شود، شما هنگام روشن بودن لباسشویی، سروصدای زیادی را از داخل لباسشویی میشنوید و شاهد حرکت بد و نامنظم دیگ لباسشویی خواهید بود.
مواردی مانند شستشوی پشت سر هم لباس در لباسشویی، خراب شدن کاسه نمد لباسشویی، شکستگی شفت، ریختن حجم زیاد لباس در لباسشویی و شستشوی پتوهای سنگین در لباسشویی باعث خراب شدن بلبرینگها میشود و مشکلاتی مانند نچرخیدن دیگ لباسشویی را به همراه دارد.
اگر زمان زیادی است که از ماشین لباسشویی استفاده میکنید و لباسشویی شما قدیمی شده است، باید بدانید که احتمال خرابی، ساییدگی و زنگزدگی بلبرینگها وجود دارد. فرسودگی بلبرینگهای لباسشویی در مرحله اول باعث میشود که صداهای زیادی از دیگ لباسشویی شنیده شود و در مراحل بعدی، باعث قفل شدن و نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی خواهد شد.
به همین دلیل برای رفع مشکل لباسشویی، خوب است برای تعویض یاتاقان لباسشویی اقدام کنید. تعویض بلبرینگ ماشین لباسشویی، کاری تخصصی است و به مهارتهای خاص نیاز دارد. به همین دلیل باید تعویض بلبرینگهای لباسشویی را به تعمیرکاران متخصص بسپارید تا مشکل لباسشویی شما خیلی سریع برطرف شود.
5- شکستگی شفت ماشین لباسشویی:
شفت، قطعهای فلزی است که به کمک پیچ یا پرچ به دیگ لباسشویی متصل میشود و سایر قطعات مانند فولی، بلبرینگ و کاسه نمد روی شفت قرار میگیرند. وظیفه شفت لباسشویی این است که دیگ لباسشویی را در جای خود ثابت نگه دارد تا دیگ لباسشویی بهدرستی بچرخد و مشکلی نداشته باشد. از آنجایی که شفت در معرض آب و مواد شوینده قرار دارد، احتمال پوسیدگی و شکستگی این قطعه زیاد است. مواردی مانند استفاده از آب داغ برای شستشوی لباس، تخلیه نشدن آب داخل لباسشویی، شستشوی مکرر لباس، استفاده از مواد شوینده قوی و ریختن حجم زیاد لباس در لباسشویی باعث خرابی و پوسیدگی شفت لباسشویی میشود. باید بدانید که شکستگی و خرابی شفت به سایر قطعات ماشین لباسشویی آسیب میرساند و عملکرد لباسشویی را مختل میکند.
احتمالاً این سوال برای شما پیش آمده است که علائم خرابی شفت لباسشویی چیست؟ خراب شدن و شکستن شفت لباسشویی با مواردی مانند صداهای غیرعادی از لباسشویی، نچرخیدن دیگ لباسشویی و نشتی آب از لباسشویی همراه است. با مشاهده این مشکلات در ماشین لباسشویی، باید با تعمیرکار متخصص لباسشویی تماس بگیرید تا شفت و سه نظام لباسشویی را بررسی کند و در صورت لزوم، شفت قدیمی را با شفت جدید و سالم تعویض کند.
6- خرابی برد الکترونیکی ماشین لباسشویی:
برد ماشین لباسشویی، مانند مغز دستگاه است که عملکرد تمام قطعات لباسشویی را کنترل میکند. بعد از زدن دکمه استارت لباسشویی، برد ابتدا برنامه شستشوی مشخص شده را بررسی میکند و سپس تمام مراحل شستشو را کنترل میکند. برد الکترونیکی لباسشویی، مشخص میکند که چه زمانی شستشوی لباسها آغاز شود و چه زمانی عملکرد لباسشویی متوقف شود. دستور چرخش دیگ لباسشویی هم توسط برد الکترونیکی لباسشویی صادر میشود.
اگر مشکلی برای برد الکترونیکی لباسشویی پیش بیاید، عملکرد لباسشویی هم مختل میشود. نوسانات برق لباسشویی، قرار دادن وسایل سنگین روی لباسشویی، ورود آب به داخل سیمپیچ لباسشویی، سوختن خازنها و فیوزهای لباسشویی باعث خراب شدن برد الکترونیکی دستگاه میشود.
خرابی برد لباسشویی با مشکلات زیادی همراه است؛ مثلاً برنامه شستشوی تعیین شده در لباسشویی اشتباه اجرا میشود، دیگ لباسشویی شروع به چرخش نمیکند، دکمههای روی لباسشویی کار نمیکنند و لباسشویی وسط شستشوی لباسها ناگهان خاموش میشود.
برای بررسی برد الکتریکی لباسشویی، باید از تعمیرکار ماشین لباسشویی بخواهید که پنل لباسشویی را باز کرده و برد دستگاه را بررسی کند. در بعضی موارد، فقط خازن و اجزای برد خراب شدهاند و به تعویض نیاز دارند؛ اما در بعضی موارد هم برد لباسشویی سوخته است و باید کل برد دستگاه تعویض شود.
به یاد داشته باشید که برد الکتریکی، قطعه مهم و البته گرانقیمتی در ماشین لباسشویی است. به همین دلیل باید توسط افراد متخصص بررسی و تعمیر شود.
7- مشکل در تایمر ماشین لباسشویی:
در جدیدترین مدل های ماشین لباسشویی، قطعهای به نام تایمر وجود دارد که به برد دستگاه متصل است. وظیفه تایمر ماشین لباسشویی، زمانبندی بازههای شستشو در لباسشویی است. یعنی تایمر مشخص میکند که چه زمانی آب به داخل محفظه مواد شوینده وارد شود، چه زمانی مخزن لباسشویی پر از آب شود، چه زمانی دیگ لباسشویی شروع به چرخش کند و چه زمانی مراحل آبکشی، تخلیه آب و خشک کردن لباسها آغاز شود. زیاد و کم کردن سرعت دیگ ماشین لباسشویی هم توسط تایمر انجام میشود.
حالا اگر تایمر لباسشویی خراب شود، ممکن است لباسشویی چرخه شستشوی لباسها را شروع نکند یا اینکه در وسط شستشو، ناگهان چرخه شستشوی لباسها را متوقف کند. برای رفع این مشکل، لازم است قطعه تایمر لباسشویی بررسی و عیبیابی شود. بعد از عیبیابی تایمر، تعمیر این قطعه بهراحتی انجام میشود.
برای بررسی تایمر، ابتدا باید لباسشویی را از برق جدا کنید. سپس پنل لباسشویی را بردارید تا به تایمر دستگاه دسترسی داشته باشید. بعد از پیدا کردن تایمر، تمام سیمها و اتصالات تایمر را بررسی کنید. برای عیبیابی قطعه تایمر هم از ولت متر یا اهم متر استفاده کنید. در صورتی که تایمر لباسشویی خراب شده و همین موضوع منجر به نچرخیدن دیگ لباسشویی شده است، باید برای تعویض تایمر لباسشویی اقدام کنید.
گاهی اوقات هم علت نچرخیدن دیگ لباسشویی اسنوا، ال جی، سامسونگ، پاکشوما و…، کار نکردن دکمه تایمر لباسشویی است که با تعویض دکمه تایمر، این مشکل خیلی سریع برطرف میشود.
8- خراب شدن موتور ماشین لباسشویی:
موتور ماشین لباسشویی، اصلیترین قطعهای است که کار چرخاندن دیگ لباسشویی را انجام میدهد. در ماشین لباسشویی، موتور دستگاه به کمک فولی و تسمه، قدرت لازم را به دیگ ماشین لباسشویی میرساند تا درام لباسشویی شروع به چرخش کند.
خرابی موتور ماشین لباسشویی، یکی از علت های نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی است. همچنین خراب شدن و سوختن موتور لباسشویی با مشکلاتی مانند کار نکردن لباسشویی، اجرای ناقص برنامه شستشو، خشک نشدن لباسها بعد از اتمام کار دستگاه، لرزش و تولید صدای زیاد در لباسشویی همراه است.
برای بررسی و عیبیابی موتور لباسشویی، باید از افراد متخصص و باتجربه بخواهید که این کار را انجام دهند. در بعضی موارد بعد از تعویض بلبرینگهای فرسوده، تمیز کردن سیم پیچها، تعویض تسمه، تعویض فولی و زغالها، مشکل برطرف میشود و شما میتوانید مجدداً از لباسشویی برای شستشوی لباسها استفاده کنید.
9- پر کردن بیش از حد ماشین لباسشویی:
گاهی اوقات تمام قطعات ماشین لباسشویی سالم هستند و به درستی کار میکنند؛ اما به دلیل پر کردن مخزن لباسشویی با لباسهای کثیف، دیگ لباسشویی سنگین شده است و قادر به چرخش نیست. در مقاله نکات مهم برای مراقبت از ماشین لباسشویی به شما توضیح دادیم که حجم لباسهای ماشین لباسشویی باید با ظرفیت دستگاه تناسب داشته باشد تا به لباسشویی فشار زیاد وارد نشود.
اگر به دنبال پیدا کردن علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی ال جی، اسنوا، پاکشوما، کنوود و… هستید، باید نگاهی به حجم لباسهای داخل لباسشویی بیندازید و لباسهای سنگین را بردارید. بعضی از مدلهای جدید لباسشویهایی هوشمند، در صورت زیاد بودن حجم لباسها، اروری را به شما نشان میدهند و شروع به شستشوی لباسها نمیکنند. برای رفع این مشکل، تعدادی از لباسهای داخل لباسشویی را بردارید و مخزن دستگاه را سبک کنید تا درام لباسشویی شروع به چرخش کند.
برای شستشوی انواع پتو و لباس در ماشین لباسشویی، به یاد داشته باشید که زیاد بودن حجم لباسها به موتور و اجزای لباسشویی فشار زیادی وارد میکند و باعث خراب شدن ماشین لباسشویی میشود؛ بنابراین به جای پر کردن لباسشویی با حجم زیادی لباس و ملحفه، لباسها را در چند مرحله بشویید تا مشکلی برای ماشین لباسشویی ایجاد نشود.
10- خرابی قفل درب ماشین لباسشویی:
در هنگام روشن شدن ماشین لباسشویی، قفل درب لباسشویی فعال میشود تا درب دستگاه در هنگام شستشو و آبکشی لباسها بسته باشد. روی درب ماشینهای لباسشویی مدل درب از جلو، سنسوری وجود دارد که درب را قفل نگه میدارد. در صورتی که سنسور و قفل درب ماشین لباسشویی خراب شود، برد دستگاه دستور روشن شدن لباسشویی را ارسال نمیکند و شما شاهد نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی خواهید بود.
بعد از تعمیر قفل درب و تعویض سنسور ماشین لباسشویی، این مشکل برطرف میشود و شما شاهد عملکرد صحیح دستگاه خواهید بود.
11- خرابی موتور محرک قفل درب لباسشویی:
بعضی از مدلهای ماشین لباسشویی درب از جلو، سنسور ندارند و به جای، از موتور محرک خاصی برای قفل کردن درب لباسشویی استفاده میکند. روش کار موتور محرک درب لباسشویی به این صورت است که دستوری از سمت برد به موتور محرک قفل درب ارسال میشود و پین خاصی را به سمت جلو حرکت میدهد تا درب لباسشویی قفل شود. در صورتی که موتور محرک درب لباسشویی خراب شود، درب ماشین لباسشویی قفل نخواهد شد و دیگ لباسشویی شروع به چرخش نخواهد کرد.
به همین دلیل باید این موضوع را نیز بررسی کنید تا مطمئن شوید که موتور محرک بدون مشکل کار میکند. برای این کار، این قطعه را بررسی کنید و در صورت لزوم برای تعویض یا تعمیر موتور محرک درب لباسشویی اقدام کنید.
12- بسته شدن مسیر تخلیه آب:
در برخی از ماشینهای لباسشویی مخصوصاً ماشین لباسشویی ال جی، مشکل نچرخیدن ماشین لباسشویی به دلیل بسته شدن مسیر تخلیه آب اتفاق میافتد. زمانی که مسیر تخلیه آب لباسشویی بسته شود،ماشین لباسشویی با مشکل مواجه میشود و نمیتواند آب را تخلیه کند. همچنین دستگاه به کار کردن ادامه نمیدهد و شما شاهد توقف و نچرخیدن درام لباسشویی خواهید بود.
به همین دلیل برای عملکرد درست ماشین لباسشویی، لازم است از باز بودن مسیر تخلیه لباسشویی مطمئن شوید. در صورت گرفتگی و انسداد مسیر تخلیه آب، برای رفع گرفتگی اقدام کنید تا ماشین لباسشویی بهدرستی و بدون اختلال کار کند. اگر مکان ماشین لباسشویی مناسب نیست، بهتر است جای دستگاه را تغییر دهید و مکان مناسب برای نصب لباسشویی را در آشپزخانه انتخاب کنید.
جمعبندی مطالب
در این مطلب، 12 علت نچرخیدن ماشین لباسشویی را به شما توضیح دادیم و بررسی کردیم که چرا دیگ لباسشویی شروع به چرخش نمیکند. سپس روش حل مشکل نچرخیدن ماشین لباسشویی را به شما توضیح دادیم تا بتوانید مشکل اصلی لباسشویی ال جی، اسنوا، سامسونگ، کنوود و پاکشوما را سریعتر پیدا کرده و برطرف کنید.
از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم این مطالب برای شما کاربردی و مفید باشد.
هر زمان مشکلی برای ماشین لباسشویی شما پیش آمد، میتوانید خیلی سریع از خدمات تعمیر لباسشویی هوم سرویز استفاده کنید و کار عیبیابی و تعمیر لباسشویی خود را به تعمیرکاران متخصص، حرفهای و باتجربه بسپارید.
برای ثبت درخواست تعمیر ماشین لباسشویی، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید و درخواست خود را ثبت کنید تا همیاران هوم سرویز با شما تماس بگیرند و هماهنگیهای لازم را انجام دهند.
همیار شماییم تا پایان سرویس…