رایانه و تکنولوژی

کد خطا و ارورهای انواع دستگاه کپی(زیراکس، شارپ، کانن، ریکو)

دستگاه کپی، یکی از مهم‌ترین دستگاه‌ها در محیط‌های اداری، مدارس و دانشگاه‌ها است که کار کپی کردن اسناد، مدارک و برگه‌های امتحانی را انجام می‌دهد. با داشتن دستگاه کپی، کار تکثیر برگه‌ها راحت‌تر انجام می‌شود و خیلی سریع می‌توان برگه‌های مختلف را کپی کرد. اگر تجربه استفاده از دستگاه کپی را داشته باشید، متوجه خواهید شد که گاهی اوقات دستگاه کپی ارور می‌دهد و شما باید روش رفع ارور دستگاه کپی را بلد باشید. تمام شدن کارتریج دستگاه، اتمام کاغذ دستگاه، مشکلات نرم‌افزاری دستگاه و… از جمله دلایل اصلی نمایش کد خطا در دستگاه کپی هستند.

در این مطلب، ارورهای مختلف دستگاه‌های کپی از برندهای مختلف مانند زیراکس، شارپ، کانن و ریکو را بررسی خواهیم کرد. همچنین روش رفع ارور دستگاه کپی را به شما آموزش می‌دهیم. بعد از مطالعه این نوشته شما می‌توانید دلیل بروز ارور در دستگاه کپی را پیدا کنید و خیلی سریع ارور دستگاه کپی را برطرف کنید.

اگر در محل کارتان از دستگاه کپی استفاده می‌کنید و دوست دارید درباره دستگاه‌های کپی اطلاعات بیشتری کسب کنید، از شما دعوت می‌کنیم که تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

ارور دستگاه کپی
لیست ارورهای دستگاه کپی شارپ

ارورهای دستگاه کپی شارپ

برند ژاپنی شارپ (sharp)، یکی از بهترین برندهای در زمینه تولید انواع دستگاه کپی و تجهیزات اداری است. از دستگاه کپی شارپ در بسیاری از اداره‌ها، دفاتر کاری و مراکز آموزشی استفاده می‌شود. در این قسمت، شما با 10 ارور رایج دستگاه کپی شارپ آشنا خواهید شد و روش رفع این ارورها را نیز یاد می‌گیرید. برای رفع این ارورها می‌توانید از خدمات تخصصی تعمیرات دستگاه کپی استفاده کنید تا بدون جابجایی دستگاه، تعمیرکاران متخصص به محل کار شما بیایند و مشکل دستگاه کپی را برطرف کنند.

1. ارور CH به صورت ثابت و چشمک‌زن

اگر از دستگاه کپی شارپ استفاده می‌کنید و با کد خطای CH مواجه شدید، باید بدانید که درب دستگاه به‌درستی بسته نشده است. زمانی که درب دستگاه کپی باز باشد، ارور CH به صورت ثابت نمایش داده می‌شود و دستگاه شروع به کار نمی‌کند. در صورتی که ارور CH به صورت چشمک‌زن بود، یعنی کارتریج دستگاه درست در جای خود قرار نگرفته است.

روش رفع کد خطای CH در دستگاه کپی: برای رفع ارور ثابت CH در دستگاه فتوکپی، ابتدا درب دستگاه را باز کنید و درب دستگاه را با فشار ببندید. جهت رفع ارور CH چشمک‌زن نیز کارتریج دستگاه را در جای اصلی و درست قرار دهید. با انجام این کارها، ارور دستگاه برطرف می‌شود و دستگاه شروع به کار می‌کند.

در صورتی که این موارد را انجام دادید و باز هم با این ارور مواجه شدید، یک بار دستگاه را خاموش و روشن کنید تا ارور برطرف شود. اگر باز هم ارور CH روی نمایشگر دستگاه وجود داشت، با تعمیرکار تماس بگیرید تا مشکل اصلی دستگاه را حل کند.

2. کد خطای F2

زمانی که دستگاه کپی برای تامین تونر موردنیاز خود به مشکل بخورد، ارور F2 را نشان می‌دهد. تونر، پودری است که با غلظت زیاد در کارتریج ذخیره شده است و هنگام چاپ و کپی کردن روی کاغذ ریخته می‌شود. اگر کارتریج دستگاه به‌درستی در جای خود قرار نگیرد، مقدار تونر لازم به دستگاه کپی نمی‌رسد و شما با ارور F2 مواجه خواهید شد.

روش رفع ارور F2: برای رفع این مشکل، شما باید کارتریج دستگاه را بیرون بیاورید و سالم بودن کارتریج را بررسی کنید. در صورتی که پودر کارتریج تمام شده است، برای تعویض یا شارژ کارتریج اقدام کنید. اگر باز هم ارور F2 را مشاهده کردید، لازم است چیپ‌ست کارتریج را بیرون بیاورید و این قطعه کوچک را نیز بررسی کنید. در صورتی که چیپ‌سِت کارتریج سوخته باشد، دستگاه قادر به استفاده از تونر برای چاپ و کپی نیست. به همین دلیل، در صورت سوختن چیپ‌سِت کارتریج، باید این قطعه را بردارید و چیپ‌ست سالم و جدید را در داخل دستگاه کپی قرار دهید. بعد از انجام این کارها، لازم است دستگاه کپی را ریست کنید تا سیستم آن مجدداً راه‌اندازی شود و بدون مشکل کار کند. در ادامه با روش ریست کردن دستگاه کپی شارپ آشنا خواهید شد.

مراحل ریست کردن دستگاه کپی شارپ:

برای راه‌اندازی مجدد دستگاه کپی شارپ و رفع مشکلات دستگاه، مراحل زیر را انجام دهید:

  1. دکمه # را از روی صفحه‌ کلید فشار دهید.
  2. در مرحله دوم کلید INTERRUPT را فشرده و بعد از آن نیز دکمه C را فشار دهید.
  3. در مرحله بعدی مجدداً دکمه INTERRUPT را فشار دهید.
  4. در این مرحله عدد 14 را در دستگاه وارد کنید و دکمه تایید یا OK را بزنید.
  5. چند دقیقه منتظر بمانید تا دستگاه مشکل را بررسی کند و مجدداً راه‌اندازی شود.

در صورتی که دستگاه کپی را ریست کردید و باز هم شاهد اختلال در عملکرد دستگاه بودید، بهتر است با تعمیرکار حرفه‌ای تماس بگیرید تا تعمیرات تخصصی دستگاه را انجام دهد.

4. کد خطای U2 04

دستگاه کپی، حافظه خواندنی و نوشتنی به نام EEP ROM دارد که شبیه به حافظه رام کامپیوتر است. با وجود این حافظه، دستگاه کپی قادر به ذخیره‌سازی داده‌های مهم و تنظیم کردن داده‌ها است. در صورتی که مشکلی برای حافظه دستگاه کپی پیش بیاید، شما با ارور U2 04 مواجه خواهید شد.

هر زمان که ارور U2 را مشاهده کردید، باید بدانید که دستگاه قادر به خواندن حافظه نیست و در هنگام خواندن حافظه، با اختلال مواجه شده است. برای رفع این مشکل، لازم است مراحل زیر را انجام دهید:

  • دکمه ریست دستگاه را بزنید.
  • اتصالات مربوط به حافظه دستگاه را بررسی کنید. مطمئن شوید که اتصال بین EEP ROM و MCU PWB برقرار است.

در صورتی که مشکل حل نشد، احتمالاً باید حافظه دستگاه یا MCU PWB را تعویض کنید. برای انجام کارهای تخصصی، بهتر است از تعمیرکار باتجربه و متخصص کمک بگیرید تا کار تعویض حافظه دستگاه کپی را انجام دهد.

5. کد خطای L4 31

خطای L4 31 دستگاه کپی زمانی پیش می‌آید که اتصالات دستگاه یا فن فیوزینگ (فن خنک‌کننده) دچار مشکل شده باشند. در این حالت، دستگاه قادر به برقراری ارتباط با قطعات مهم و اصلی نیست و دچار اختلال خواهد شد. فن خنک‌کننده، قطعه‌ای مهم است که گرمای تولید شده در داخل دستگاه را به بیرون هدایت می‌کند تا دمای اجزای داخلی بالا نرود و آسیب حرارتی به قطعات دستگاه کپی وارد نشود. در صورتی که خطای L4 31 پیش می‌آید، باید فن خنک‌کننده و تمام اتصالات را بررسی کنید و مشکل اصلی دستگاه را برطرف کنید.

میدونستی که هوم سرویز، خدمات تعمیر و سرویس دستگاه کپی هم ارائه میده؟

برای رفع این مشکل، باید ابتدا اتصالات دستگاه را بررسی کنید و مطمئن شوید که تمام قطعات و اتصالات سالم هستند. سپس به سراغ فن خنک‌کننده دستگاه کپی بروید و عملکرد فن را بررسی کنید. در صورت خراب شدن فن دستگاه، فن فیوزینگ را تعویض کنید تا مشکل دستگاه برطرف شود و کار چاپ برگه‌ها به‌درستی انجام شود.

6. کد خطای L4 32

این ارور زمانی رخ می‌دهد که قطعات داخلی دستگاه کپی و مخصوصاً فن PS دستگاه دچار مشکل شده باشند و به‌درستی کار نکنند. در چنین حالتی توصیه ما این است که به‌هیچ‌وجه قطعات را دست‌کاری نکنید و از تعمیرکاران متخصص کمک بگیرید تا مشکل دستگاه را بررسی کنند و کار تعمیر دستگاه کپی را انجام دهند.

7. کد خطای L4 01

زمانی کد خطا L4 01 را مشاهده خواهید کرد که مشکلی برای موتور دستگاه پیش آمده باشد یا اینکه اتصال بین موتور و برد دستگاه قطع شود. برای رفع این ارور، شما باید موتور و برد دستگاه را بررسی کنید.

بررسی موتور دستگاه کپی، تعویض موتور با موتور سالم و جدید، بررسی برد الکترونیکی دستگاه، محکم کردن اتصالات میان برد و موتور دستگاه، از جمله اقدامات لازم برای رفع ارور L4 01 در دستگاه کپی شارپ هستند.

8. کد خطای L3 00

ارور L3 00 زمانی برای دستگاه کپی برند شارپ پیش می‌آید که سنسور اسکنر دستگاه خراب شده باشد یا اتصالات اسکنر شُل شده باشد. سنسور اسکنر دستگاه کپی، قطعه مهمی است که کار تصویربرداری از برگه‌ها و چاپ روی کاغذ را انجام می‌دهد. در چنین حالتی سنسور اسکنر نمی‌تواند کار خود را انجام دهد و به همین خاطر نیاز است که بررسی و تعمیر شود.

برای رفع این ارور نیاز است که اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. سنسور اسکنر و آینه‌های آن را بررسی کنید.
  2. سپس اتصالات بین سنسور اسکنر و موتور را بررسی کنید و مطمئن شوید که اتصالات میان این قطعات سالم هستند.
  3. آینه‌ها و کل قسمت‌های سنسور اسکنر را با مواد تمیزکننده مخصوص پاک کنید تا هرگونه گردوخاک و آلودگی روی سنسورها و قطعات از بین برود.
  4. تنظیمات سنسور را بررسی کنید و در صورت نیاز، تنظیمات را ریست کنید و از نو انجام دهید.

در صورتی‌ که این اقدامات را انجام دادید و باز هم ارور L3 00 را مشاهده کردید، لازم است که سنسور اسکنر را با کمک فرد متخصص تعویض کنید تا مشکل دستگاه برطرف شود.

9. کد خطای H3 00

این ارور دستگاه کپی شارپ نشان‌دهنده وجود مشکل در هات رولر است و به ما می‌گوید که این قطعه بیش از حد داغ شده است. هات رولر، قطعه‌ای رولی شکل است که در داخل دستگاه قرار دارد و تونر را گرم می‌کند و آن را روی سطح کاغذ می‌چسباند تا عملیات چاپ به‌درستی انجام شود.

زمانی که هات رولر بیش از حد داغ شود، ممکن است خطراتی به وجود بیاید و دستگاه نتواند به‌درستی کار خود را انجام دهد.

در چنین حالتی باید سریعاً نسبت به رفع مشکل اقدام کنید و اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. فن هات رولر را بررسی کنید و مطمئن شوید که این قطعه سالم است و به‌درستی کار می‌کند.
  2. راه‌های ورود و خروج هوای فن را بررسی کرده و در صورت نیاز آنها را تمیز کنید تا ورود و خروج هوا به‌درستی انجام شود.

اگر با این کار مشکل حل نشد ممکن است ترمیستور دستگاه دچار مشکل شده باشد که باید توسط تعمیرکار تعویض شود. همچنین گاهی اوقات ممکن است این موضوع مشکل نرم‌افزاری باشد که با بررسی آن می‌توانید مشکل را حل کنید.

10. کد خطای H5 01

این ارور نشان‌دهنده این است که قسمت فیوزینگ دستگاه کپی دچار مشکل شده است. فیوزینگ قسمتی از دستگاه است که کار تثبیت رنگ روی کاغذ را انجام می‌دهد. باید بدانید که قطعه فیوزینگ در انتهای مسیر عبور کاغذ در داخل دستگاه قرار گرفته است.

در بعضی موارد، در هنگام فیوزینگ و چاپ روی کاغذ، مشکل گیر کردن کاغذ در دستگاه پیش می‌آید و ارور H5 01 روی نمایشگر دستگاه ظاهر می‌شود. برای حل این مشکل، بهتر است سریع‌تر دستگاه را خاموش کرده و داخل دستگاه را بررسی کنید. اگر مشاهده کردید که کاغذ در داخل دستگاه گیر کرده است، کاغذ را خارج کرده و سپس دستگاه را تمیز کنید.

در بعضی موارد، بروز مشکلات نرم افزاری نیز منجر به بروز این کد خطا در دستگاه کپی می‌شود که برای رفع مشکل باید مراحل ریست کردن دستگاه با کد 14 را انجام دهید.

لیست کامل ارورهای دستگاه کپی
لیست کامل ارورهای دستگاه کپی

ارور دستگاه کپی زیراکس

دستگاه‌های کپی زیراکس نیز مانند برندهای دیگر با مشکلات خاصی در کارکرد خود مواجه می‌شوند که باید با ارورهای این دستگاه‌ها آشنایی داشته باشید تا بتوانید عیب‌یابی را به‌صورت مناسبی انجام دهید. برخی از ارورهای رایج در این دستگاه‌ها عبارتند از:

میدونستی که هوم سرویز، خدمات تعمیر و سرویس دستگاه کپی هم ارائه میده؟

1- چشمک زدن دکمه پاور:

اولین حالت ارور دستگاه کپی زیراکس این است که دکمه پاور دستگاه به‌صورت مرتب چشمک می‌زند. این حالت به این معنی است که دستگاه در حال پردازش نرم‌افزاری بوده و مشکل خاصی در آن وجود ندارد.

زمانی که این حالت را مشاهده کردید نیاز است برای چند لحظه صبر کنید تا دستگاه پردازش‌های لازم را انجام داده و بتواند مجدداً به حالت اولیه خود باز گردد.

2- ارور Imaging unit expired:

این ارور نشان‌دهنده این است که پردازش تصویر دستگاه کپی بیش از حد استفاده شده است و قابلیت کار بیشتر از حد را ندارد. در چنین حالتی بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید تا مشکل را بررسی و رفع کند.

3- ارور Fuser:

این ارور زمانی نمایش داده می‌شود که از سیستم فیوزینگ دستگاه بیش از حد استفاده شده باشد. در چنین حالتی نیز بهتر است از یک تعمیرکار متخصص کمک بگیرید.

4- ارور Fuser Roll:

این مشکل زمانی بروز می‌کند که از رول دستگاه بیش از حد استفاده شده باشد. برای این مشکل باید از یک متخصص کمک بگیرید.

تعمیر تخصصی دستگاه کپی
رفع مشکل دستگاه کپی

ارور دستگاه کپی کانن

دستگاه‌های کپی کانن به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین و معتبرترین برندها در بازار تجهیزات اداری شناخته می‌شوند. با این‌ حال، مانند هر دستگاه دیگری، ممکن است با ارورهایی مواجه شوید که کارایی دستگاه را تحت‌تأثیر قرار دهد.

در این بخش با هم به بررسی 8 ارور رایج دستگاه کپی کانن و راه‌حل‌های مربوط به هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

1. کد خطای 1320

این ارور زمانی نمایش داده می‌شود که در فرایند چاپ دستگاه کپی کانن مشکلی وجود داشته باشد و دستگاه نتواند کار خود را به‌درستی انجام دهد. در چنین حالتی نیاز است که بررسی کلی از دستگاه داشته باشید تا مشکل را پیدا کنید.

این مشکل می‌تواند به‌خاطر وجود مشکل چاپ از درب جلویی دستگاه ایجاد شود و همچنین گاهی ممکن است به‌خاطر عدم تکمیل فرآیند چاپ این کد را مشاهده کنید. برای رفع این مشکل، نیاز است که کارهای زیر را انجام دهید:

  1. از بسته‌ بودن درب جلویی دستگاه مطمئن شوید تا این موضوع مشکلی ایجاد نکند.
  2. اگر درب جلویی مشکلی ندارد، دستگاه را خاموش کرده و برق را کاملاً قطع کنید تا چند دقیقه دستگاه در همین حالت باقی بماند.
  3. پس از چند دقیقه مجدداً دستگاه را روشن کرده و امتحان کنید. اگر همچنان این مشکل وجود داشت نیاز است که از یک متخصص برای حل این مشکل کمک بگیرید.

2. کد خطای 1840

این ارور معمولاً زمانی رخ می‌دهد که دریچه داخلی دستگاه به‌درستی بسته نشده باشد یا مانعی در مسیر بسته‌ شدن کامل این دریچه وجود داشته باشد. در این حالت شاهد نمایش این ارور خواهیم بود.

برای اینکه این ارور را برطرف کنید نیاز است که دریچه را بررسی کنید که به‌صورت کامل بسته شده باشد و مانعی در مسیر آن وجود نداشته باشد. اگر هیچ مشکلی وجود نداشت احتمالاً سنسور درب دستگاه خراب شده و نیاز به کمک‌ گرفتن از یک متخصص خواهید داشت.

3. کد خطای 1681

این ارور زمانی نمایش داده می‌شود که کارتریج‌های دستگاه به‌صورت مناسبی قرار نگرفته باشند یا مشکلی در آنها وجود داشته باشد. مثلاً ممکن است کارتریج در جای درستی قرار نگیرد یا رنگ دو کارتریج یکسان باشد که این ارور در چنین حالتی نمایش داده می‌شود.

برای رفع این مشکل نیاز است که کارتریج‌ها را بررسی کنید تا مشکلی در آنها وجود نداشته باشد و به‌درستی در جای خود قرار گرفته باشند. اگر مشکلی در این زمینه وجود نداشت احتمال دارد که کارتریج خاصی خراب باشد و این ارور را نمایش دهد.

در چنین حالتی باید کارتریج را بررسی کرده و آن را جدا کنید. اگر در انجام این کار با مشکل مواجه شدید، می‌توانید با یک متخصص تماس بگیرید تا بررسی‌های لازم را برایتان انجام دهد.

4. کد خطای 1856

این ارور زمانی نمایش داده می‌شود که فرایند چاپ دستگاه نیمه‌کاره قطع شود. وقتی دستگاه در حال کار کردن است نباید دریچه آن را باز کنید و معمولاً زمانی که دریچه را باز می‌کنید، این ارور نمایش داده می‌شود.

برای حل این مشکل نیاز است که دریچه را بسته و یک‌بار دستگاه را ریست یا خاموش و روشن کنید تا مشکل حل شود.

5. کد خطای 1851

این کد مشابه کد قبلی است و زمانی که دریچه دستگاه باز شود نمایش داده می‌شود، اما نکته‌ای که در آن وجود دارد این است که در صورت مشاهده این کد فرایند چاپ دستگاه می‌تواند ادامه پیدا کند و مشکلی در آن وجود ندارد.

برای رفع این ارور دریچه دستگاه را به طور کامل ببندید و مجدداً سعی کنید فرایند چاپ را ادامه دهید و در چنین حالتی مشکل معمولاً حل می‌شود.

6. کد خطای 1000

این ارور زمانی نمایش داده می‌شود که در کاغذ کش بالایی دستگاه مشکلی وجود داشته باشد یا کاغذ آن تمام شده باشد. در چنین حالتی شاهد این ارور خواهید بود که برای رفع آن نیاز است کاغذ کش بالایی را بررسی کنید.

برای رفع این مشکل بررسی کنید که کاغذ در کاغذ کش بالایی وجود داشته باشد و اندازه کاغذ نیز درست باشد. همچنین دقت کنید که جای‌گذاری کاغذها به‌درستی انجام شده باشد و مانعی در مسیر آنها وجود نداشته باشد.

معمولاً با انجام این موارد مشکل حل شده و می‌توانید مجدداً از دستگاه بدون مشکل استفاده کنید.

7. کد خطای 1305

این ارور دستگاه کپی کانن نشان‌دهنده این است که در کاغذ کش بالایی دستگاه کاغذ گیرکرده است و مانع ادامه کار دستگاه می‌شود. در چنین حالتی باید دستگاه را از برق جدا کنید و کاغذ کش بالایی و پایینی را کاملاً بررسی کنید تا مطمئن شوید که مشکلی در آنها وجود ندارد.

اگر کاغذی در آنها گیر کرده بود آن را خارج کرده و مطمئن شوید که کاغذهای دیگر به‌درستی در جای خود قرار گرفته‌اند. سپس نیاز است که دستگاه را مجدداً به برق متصل کرده و آن را روشن کنید و فرایند چاپ را انجام دهید.

8. کد خطای 1660/1600

این ارور زمانی نمایش داده می‌شود که جوهری برای انجام کار چاپ وجود نداشته باشد و دستگاه نتواند کار خود را به‌خوبی انجام دهد. در چنین حالتی باید بررسی کنید که کارتریج یا کارتریج‌های دستگاه دارای جوهر کافی باشند و مشکلی در آنها وجود نداشته باشد.

اگر جوهر کافی در دستگاه وجود ندارد باید آن را شارژ کنید و مجدداً دستگاه را راه‌اندازی کنید.

ارورهای دستگاه کپی ریکو
رایج‌ترین ارورهای دستگاه کپی ریکو

ارور دستگاه کپی ریکو

دستگاه کپی ریکو نیز یکی دیگر از برندهای محبوب است که در خیلی از ادارات و سازمان‌ها می‌توانید آن را مشاهده کنید. این برند نیز ارورهای مخصوص به خود را دارد که با مشاهده آنها می‌توانید به مشکل اصلی دستگاه پی ببرید و متوجه شوید که دستگاه با چه خطایی مواجه شده است.

در این قسمت می‌خواهیم با هم به بررسی تک‌تک خطاهای این برند بپردازیم تا درصورتی‌که با ارور دستگاه کپی ریکو مواجه شدید، بتوانید به‌راحتی مشکل را پیدا کرده و آن را حل کنید.

1- ارور E0 دستگاه کپی ریکو:

این ارور یکی از ساده‌ترین ارورهای این دستگاه کپی است که نشان‌دهنده این است که کاغذ در دستگاه گیر کرده و دستگاه نمی‌تواند کار خود را به‌درستی انجام دهد.

در چنین حالتی ابتدا دستگاه را از برق جدا کنید و سپس بررسی کنید که آیا کاغذ در آن گیر کرده است یا خیر. در صورت گیر کردن کاغذ نیاز است که آن را خارج کرده و دستگاه را تمیز کنید.

همچنین مطمئن شوید که کاغذ در سینی دستگاه به‌صورت مناسبی قرار گرفته است و هیچ‌گونه مشکلی در نحوه قرارگیری آن وجود ندارد.

2- ارور E1:

این ارور مربوط به زمانی است که سینی کاغذ خالی باشد و کاغذی در دستگاه کپی وجود نداشته باشد. در چنین حالتی دستگاه کپی نمی‌تواند کار خود را انجام دهد و با ارور گفته شده مواجه خواهید شد.

به همین خاطر در چنین حالتی باید سینی کاغذ را بررسی کنید و کاغذهایی با سایز مناسب را در آن قرار دهید تا دستگاه بتواند کار چاپ را به‌درستی انجام دهد و اختلالی در این موضوع ایجاد نشود.

3- ارور E3:

این مورد از ارور دستگاه کپی ریکو زمانی رخ می‌دهد که درب محافظ دستگاه باز باشد. در زمانی که این ارور را مشاهده کردید نیاز است به بررسی کامل دستگاه بپردازید و از بسته‌ بودن درب آن مطمئن شوید.

همچنین می‌توانید یکبار درب را باز و بسته کنید تا مطمئن شوید که مشکلی وجود ندارد. اگر همچنان این ارور را مشاهده می‌کنید یک‌بار دستگاه را ریست کنید یا روشن و خاموش کنید تا شاید مشکل برطرف شود.

اگر با انجام تمام کارهای گفته شده همچنان این مشکل پابرجا بود، احتمال این وجود دارد که سنسور درب دستگاه دچار مشکل شده باشد و بسته‌بودن درب را تشخیص ندهد، در چنین حالتی نیاز است که از یک تعمیرکار دستگاه کپی کمک بگیرید تا بتواند مشکل را بررسی کرده و آن را حل کند.

4- ارور E4:

این ارور زمانی به شما نشان داده می‌شود که دستگاه تشخیص دهد درب جلویی باز است و به‌خوبی بسته نشده است. درب جلویی برای دسترسی به قطعات داخلی دستگاه کاربرد دارد و اگر باز باشد کارکرد دستگاه کپی ریکو متوقف خواهد شد و نمی‌تواند به‌درستی کار خود را انجام دهد.

در چنین حالتی ابتدا مطمئن شوید که درب بسته است و اگر بسته نبود آن را به‌صورت کامل ببندید. همچنین اگر درب بسته بود یک‌بار آن را باز و بسته کنید تا از بسته‌شدن کامل آن مطمئن شوید.

در مرحله بعدی اگر ارور برطرف نشد، یک بار دستگاه را ریست کنید تا شاید ارور از بین برود. در حالتی که ارور همچنان ادامه داشت احتمالاً مشکل از سنسورهای درب است و باید از یک تعمیرکار بخواهید که این موضوع را برایتان بررسی کند.

5- ارور E5:

این ارور نیز نشان‌دهنده این است که کاغذ در دستگاه کپی گیر کرده است. اما تفاوت این ارور با ارور E0 که نشان‌دهنده گیر کردن کاغذ در دستگاه بود این است که در این ارور، معمولاً کاغذ در داخل دستگاه گیر کرده است و به همین خاطر باید داخل دستگاه را بررسی کنید.

برای حل این خطا بررسی کنید که در مرحله خروجی یا در داخل دستگاه کاغذ گیر کرده است یا خیر. اگر سینی خروجی پر شده است باید آن را تخلیه کنید تا چاپ‌های جدید روی سینی به‌درستی قرار بگیرند.

همچنین بررسی کنید که کاغذها به‌درستی در سینی قرار گرفته باشند و مشکلی در آنها وجود نداشته باشد. در نهایت اگر کاغذ در دستگاه گیر کرده است برق دستگاه را قطع کرده و کاغذ را خارج کنید و دستگاه را تمیز کنید و سپس مجدداً دستگاه را راه‌اندازی کرده و استفاده کنید.

6- ارور E6:

این ارور زمانی به شما نمایش داده می‌شود که دستگاه تشخیص دهد کارتریج پرینت به‌صورت مناسبی نصب نشده است و به همین خاطر دستگاه قادر به استفاده از کارتریج نیست.

در چنین حالتی باید بررسی کنید که آیا کارتریج در جای خود به‌درستی قرار گرفته است و کارتریج نصب شده کاملاً متناسب با مدل دستگاه است یا خیر؟ همچنین باید ببینید که قفل کارتریج به‌خوبی بسته شود و محل قرارگیری کارتریج نیز کاملاً تمیز باشد.

اگر این موارد را انجام دادید و یکبار دستگاه را خاموش و روشن کردید و همچنان ارور برطرف نشد، بهتر است از یک کارتریج اصلی استفاده کنید تا مطمئن شوید که دستگاه مشکلی ندارد. همچنین می‌توانید از یک تعمیرکار متخصص نیز برای این موضوع کمک بگیرید.

7- ارور E9:

این ارور زمانی نمایش داده می‌شود که از کاغذ با سایز نامناسب در دستگاه استفاده کرده باشید. مثلاً زمانی که می‌خواهید پرینت خودتان را با سایز A3 انجام دهید، اگر در دستگاه کاغذ سایز A4 وجود داشته باشد چنین مشکلی ایجاد می‌شود و این ارور را مشاهده خواهید کرد.

برای چنین حالتی نیاز است که بررسی کنید آیا کاغذ با سایز مناسب در دستگاه وجود دارد یا خیر. اگر از این نظر مشکلی وجود نداشت باید به قسمت تنظیمات بروید تا بررسی کنید که چه سایز کاغذی را انتخاب کرده‌اید و مطمئن شوید که مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

گاهی اوقات ممکن است با ریست‌کردن دستگاه نیز این مشکل برطرف شود و دستگاه مجدداً کار خود را انجام دهد.

8- ارور P1:

این ارور مربوط به زمانی است که دستگاه کپی تشخیص دهد سایز کاغذهای موجود در دستگاه یک اندازه نیست. در چنین حالتی باید بررسی کنید که آیا تمامی کاغذها یک اندازه هستند یا خیر و اگر مشکلی در این زمینه وجود نداشت، امکان دارد که سنسور اندازه‌گیری سایز کاغذ در دستگاه دچار مشکل شده باشد.

این مشکل معمولاً زمانی ایجاد می‌شود که به‌صورت مرتب و مدام سایز کاغذ را در دستگاه تغییر دهید. حتی ممکن است این مشکل نرم‌افزاری نیز باشد و با خاموش و روشن‌کردن و یا ریست دستگاه حل شود.

اگر مشکل با انجام این موارد برطرف نشد، احتمالاً نیاز به این دارید که یک متخصص دستگاه را بررسی کند تا مطمئن شود که سنسور اندازه‌گیری دستگاه به‌درستی کار می‌کند و مشکلی ندارد.

9- ارور P2:

این ارور مربوط به این است که نوع کاغذ و ضخامت آن درست نیست. در دستگاه‌های پیشرفته شما می‌توانید نوع کاغذ و همچنین ضخامت آن را نیز انتخاب کنید و زمانی که دستگاه تشخیص دهد این موضوع درست نیست، چنین اروری را به شما نمایش خواهد داد.

برای بررسی این ارور ابتدا در سینی چک کنید که کاغذها متناسب با نوع انتخابی و ضخامت موردنظر هستند و مشکلی در آنها وجود ندارد. همچنین تنظیمات دستگاه را نیز بررسی کنید تا مطمئن شوید که کاغذ موجود در دستگاه انتخاب شده و دستگاه به‌درستی می‌تواند این موضوع را تشخیص دهد.

با انجام این کارها و گاهی اوقات ریست دستگاه مشکل حل شده و می‌توانید مجدداً از دستگاه کپی خودتان استفاده کنید.

سرویس دستگاه کپی
سرویس دستگاه کپی

بیشتر ارورهای دستگاه کپی به چه مواردی مربوط است؟

معمولاً بخش‌هایی در دستگاه کپی وجود دارند که حساس‌تر هستند و معمولاً ارورهای رایج دستگاه نیز به‌خاطر مشکل در همین بخش‌ها نمایش داده می‌شوند.

به همین خاطر اگر با این بخش‌ها آشنایی داشته باشید و بتوانید از آنها بهتر مراقبت کنید، قطعاً مشکلات و ارورهای کمتری را در دستگاه کپی خودتان مشاهده می‌کنید و این باعث می‌شود که راحت‌تر بتوانید با دستگاه خودتان کار کنید.

در این قسمت برخی از این بخش‌ها را با هم بررسی می‌کنیم که بتوانید با آنها آشنا شوید و مراقبت و نگهداری این بخش‌ها را بیشتر از سایر قسمت‌های دستگاه کپی جدی بگیرید.

1- بخش تغذیه کاغذ:

بخش تغذیه کاغذ یکی از قسمت‌های مهم در دستگاه کپی است. ارورهای رایجی که مربوط به این بخش می‌شوند شامل عدم وجود کاغذ، گیرکردن کاغذ، نامناسب‌بودن سایز کاغذ، نامناسب‌بودن ضخامت و نوع کاغذ و… هستند که با رعایت این موارد می‌توانید از خطاهای مربوط به این بخش جلوگیری کنید.

همچنین همیشه حواستان باشد که کاغذها را به بهترین شکل و بادقت در این بخش قرار دهید و درب بخش تغذیه را ببندید تا دستگاه بتواند به‌راحتی کاغذ را دریافت کرده و کار چاپ را روی آن انجام دهد. همچنین همیشه سعی کنید از کاغذهای مناسب و باکیفیت و با گرم بالا استفاده کنید تا در دستگاه گیر نکنند و کیفیت چاپ بیشتر شود.

2- کارتریج تونر:

کارتریج نیز یکی از بخش های مهم در دستگاه کپی است که کار چاپ به وسیله رنگ موجود در آن انجام می‌شود. کارتریج لیزری و جوهر افشان از جمله پرکاربردترین کارتریج‌ها هستند که در وبلاگ هوم سرویز، با تفاوت کارتریج لیزری و کارتریج جوهر افشان را به شما توضیح داده‌ایم.

اگر کارتریج به‌درستی نصب نشده باشد یا از کارتریج‌های فیک و نامناسب استفاده کنید و دستگاه نتواند به‌درستی آنها را تشخیص دهد، مشکلات زیادی در فرایند چاپ ایجاد می‌شود.

همچنین سعی کنید شارژ کارتریج دستگاه کپی را به‌موقع و منظم انجام دهید تا باعث خرابی این قطعه نشوید. در دستگاه‌هایی که دارای کارتریج‌های مختلف رنگی هستند، باید دقت کنید که کارتریج‌ها سالم بوده و به‌درستی در جای خود نصب شوند تا کار چاپ رنگی با دقت بالایی انجام شود.

3- مشکلات مکانیکی:

وجود مشکلات مکانیکی مانند خراب شدن، گیر کردن کاغذ در قطعات و حتی شکستگی قطعات از جمله مواردی هستند که باعث ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه می‌شوند.

برای جلوگیری از این موارد نیاز است که حتماً از کاغذ مناسب استفاده کنید تا در داخل دستگاه گیر نکند. همچنین سعی کنید به‌صورت منظم دستگاه خودتان را تمیز کنید و از نشستن گردوغبار و آلودگی روی آن جلوگیری کنید تا این موارد باعث اختلال در کارکرد دستگاه نشوند. نکات مهم برای مراقبت از دستگاه کپی را در وبلاگ هوم سرویز بخوانید و طول عمر دستگاه کپی خود را افزایش دهید.

4- نقص نرم‌افزاری:

علاوه بر تمام بخش‌هایی که گفتیم، نیاز است که قسمت نرم‌افزاری دستگاه کپی نیز به‌درستی کار کند تا عملکرد دستگاه مشکلی نداشته باشد و بتواند به‌درستی کار خود را انجام دهد.

نقص نرم‌افزاری از جمله مواردی است که باعث می‌شود دستگاه مشکل پیدا کند و خراب شود. به همین خاطر باید در کارهایی مانند دادن برنامه‌های مختلف به دستگاه و همچنین نصب دستگاه‌های دیگر دقت کافی داشته باشید تا به نرم‌افزار دستگاه کپی آسیبی وارد نشود.

همچنین به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری را باید به‌صورت مرتب و درست انجام دهید تا دستگاه بتواند با سیستم‌های بروز کار کند و اختلالی در کارکرد آن ایجاد نشود.

تعمیر و سرویس انواع دستگاه کپی
تعمیر و سرویس انواع دستگاه کپی

جمع‌بندی مطالب

در این مطلب به بررسی ارور دستگاه کپی پرداختیم و لیستی از انواع ارورهای دستگاه کپی با برندهای مختلف مانند زیراکس، شارپ، کانن و ریکو را بررسی کردیم. همچنین روش رفع ارورهای دستگاه کپی را به شما آموزش دادیم تا بتوانید مشکل اصلی دستگاه را سریع‌تر پیدا کرده و برطرف کنید. در پایان نیز به شما توضیح دادیم که کدام قسمت‌های دستگاه کپی حساس‌تر هستند و چطور می‌توانید با توجه بیشتر به این بخش‌ها، از بروز ارورهای مختلف جلوگیری کنید.

آشنایی با این ارورها و راه‌حل‌های مربوط به آن‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا مشکلات دستگاه خود را سریع‌تر شناسایی و رفع کنید. با توجه‌ به اینکه دستگاه پرینتر و دستگاه کپی ابزارهای حیاتی در محیط‌های کاری هستند، نگهداری و تعمیر آن‌ها اهمیت زیادی دارد؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم که برای مشکلات حساس حتماً از تعمیرکار متخصص کمک بگیرید تا مشکل دستگاه را سریع‌تر حل کند.

تعمیرکاران حرفه‌ای و متخصص هوم سرویز، با انواع مشکلات دستگاه کپی و پرینتر آشنایی دارند و کار تعمیر دستگاه کپی و تعمیر پرینتر در محل را با بهترین هزینه برای شما انجام می‌دهند.

برای استفاده از خدمات تعمیر دستگاه کپی و دستگاه پرینتر، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید و درخواست خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند و هماهنگی‌های لازم را انجام دهند.

همیار شماییم تا پایان سرویس…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا