دوربین مداربسته، یکی از بهترین ابزارهای امنیتی است که از سرقت و ورود افراد ناشناس به مجتمعهای مسکونی و تجاری جلوگیری میکند. به همین دلیل است که در بسیاری از آپارتمانها و خانههای شخصی، دوربین مداربسته برای افزایش امنیت ساختمان نصب میشود. لنز دوربینهای مداربسته، تصاویر را با کیفیت بالا و دقیق ضبط میکند تا به صورت زنده یا بازپخش قابل مشاهده باشد. اما گاهی اوقات، دوربین مدار بسته ضبط نمی کند و شما امکان مشاهده مجدد تصاویر را نخواهید داشت. در این حالت، ضریب امنیتی دوربین مداربسته پایین میآید و شما با مشکل مواجه خواهید شد.
احتمالاً این سوالات برای شما هم پیش آمده است که چرا دوربین مدار بسته تصویر را ضبط نمی کند؟ و از کجا بفهمیم دوربین مدار بسته ضبط میکند یا خیر؟ باید بدانید که موارد مختلفی باعث به هم خوردن تنظیمات دستگاه و قطع ضبط دوربین مداربسته میشوند.
در این مطلب قصد داریم 12 علت ضبط نکردن دوربین مدار بسته را به شما معرفی کنیم. همچنین روش حل این مشکل را به شما توضیح خواهیم دارد. بنابراین اگر دوست دارید روش رفع مشکل ضبط نکردن دوربین مداربسته را حل کنید و تنظیمات مجدد دوربین را فعال کنید، از شما دعوت میکنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
چرا دوربین مدار بسته ضبط نمی کند؟
اگر با این مشکل مواجه شدید که دوربین مدار بسته ضبط نمیکند و تنظیمات ضبط دوربین مداربسته به هم خورده است، باید چندین قسمت مختلف دستگاه را بررسی کنید.
در ادامه، با 12 علت اصلی ضبط نکردن دوربین مداربسته آشنا خواهید شد. به یاد داشته باشید که تعمیر دوربین مدار بسته کاری تخصصی است و به مهارت نیاز دارد؛ به همین دلیل تعمیرات دوربینهای مداربسته باید توسط افراد حرفهای و باتجربه انجام شود.
1- خراب شدن هارد:
یکی از اصلیترین دلایل بروز این مشکل که دوربین مدار بسته ضبط نمی کند، خراب شدن هارد دستگاه است. تصاویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته در هارد دستگاه ذخیره میشود تا در زمان دلخواه کاربر، تصاویر ذخیره شده بازنشانی و پخش شوند. زمانی که هارد دوربین مداربسته دچار مشکل میشود، دستگاه نمیتواند کار ضبط و ذخیره تصاویر را بهدرستی انجام دهد و شما با مشکل قطع و وصل شدن ضبط دوربین مدار بسته مواجه خواهید شد.
احتمالاً این سوال برای شما هم پیش آمده است که از کجا بفهمیم هارد دوربین مداربسته خراب شده است؟ اگر هنگام روشن شدن دوربین مداربسته، صدای ناهنجاری از دستگاه شنیدید، این احتمال وجود دارد که هارد دستگاه دچار مشکل شده باشد.
بعد از بررسی هارد دیسک دوربین مداربسته و رفع مشکل هارد دستگاه، مشکل ضبط نکردن دوربین مداربسته نیز حل میشود و شما میتوانید بهخوبی از این دستگاه استفاده کنید.
2- مشکل در دوربینها:
زمانی که دوربینهای دستگاه دچار مشکل شوند، شما شاهد بروز این مشکل خواهید بود که دوربین مدار بسته ضبط نمی کند و قسمت ضبط تصاویر دائماً قطع و وصل میشود. دوربینها و لنز دوربین، از مهمترین اجزای دوربین مداربسته هستند. بعد از ضبط تصاویر توسط لنز دوربین، این تصاویر به دادههای قابل پردازش تبدیل میشوند و در حافظه (هارد دیسک) دستگاه ذخیره خواهند شد. حالا اگر منبع تغذیه دوربینها دچار مشکل شود یا اتصال سیمهای دوربین قطع شود، در فرآیند ضبط تصاویر اختلال ایجاد میشود.
برای بررسی علت قطع و وصل ضبط دوربین مداربسته، باید تمام قطعات دوربینها را بررسی کنید. اگر تنها یک دوربین دارید و سیستم شما تککاناله است، ممکن است مشکل از خود دوربین و یا ورودی دی وی آر باشد که در این حالت بهتر است حتماً از نصاب دوربین متخصص کمک بگیرید تا مشکل را دقیقتر بررسی کند.
3- تنظیم دوربین روی حالت تشخیص حرکت:
در دوربینهای مداربسته، قابلیتی وجود دارد که بعد از تشخیص حرکت افراد یا حیوانات فعال میشود و شروع به ضبط تصاویر میکند. نام این قابلیت در دوربینهای مدار بسته، ضبط تصویر بعد از تشخیص حرکت است. اگر میخواهید هارد سیستم خیلی پر نشود، میتوانید این قابلیت را روی دستگاه فعال کنید تا دوربین مداربسته تنها در زمان تشخیص حرکت ناشی از عبور افراد و جابجایی اشیا فعال شود و شروع به ضبط کند.
گاهی اوقات، سیستم دوربینهای مداربسته به مدت چند ساعت هیچ حرکتی را تشخیص نمیدهد و سپس فرآیند ضبط کردن را متوقف میکند. بنابراین اگر مشاهده کردید که دوربین مدار بسته ضبط نمی کند، بهتر است تنظیمات دوربین مداربسته را بررسی کنید و حالت ضبط تصویر پس از تشخیص حرکت را غیرفعال کنید تا مشکل حل شود.
4- تنظیم دوربین روی حالت زمانبندی:
بعضی از دوربینهای مداربسته جدید، این امکان را دارند که فقط در زمانهای خاص کار ضبط تصاویر را انجام میدهند. در این سیستمها، شما باید زمان کاری دوربین مداربسته را مشخص کنید تا در همان بازه زمانی، کار ضبط و پردازش تصویر انجام شود.
به این ترتیب، دوربین مداربسته در طول شب، روزهای تعطیل و تعطیلات رسمی سال، تصاویر را ضبط نمیکند. برای غیرفعال کردن این قابلیت و تنظیمات مجدد ضبط دوربین مداربسته، بهتر است از فرد متخصص و باتجربه بخواهید که کار تغییر تنظیمات را برایتان انجام دهد و این حالت را غیرفعال کند تا بتوانید بهراحتی تمامی تصاویر را ضبط کنید و محدودیت را از روی دوربین بردارید.
5- انجام تنظیمات دوربین مداربسته توسط افراد آماتور:
متأسفانه، خیلی از افراد هستند که تصور میکنند تنظیم دوربین مداربسته کار خاصی ندارد و اینکه تنها بتوانید گزینهها را متوجه شوید کافی است. اما باید بدانید که این موضوع کاملاً تخصصی است و اگر با گزینهها آشنایی نداشته باشید و کار هرکدام را ندانید، با مشکل مواجه خواهید شد.
بنابراین، نیاز است که برای تنظیم دوربین مداربسته حتماً از نصاب دوربین متخصص کمک بگیرید که کاملاً با این کار آشنایی داشته باشند. خیلی اوقات دلیل اینکه دوربین مداربسته ضبط نمی کند این است که تنظیمات ضبط دوربین مداربسته توسط افراد غیرمتخصص انجام شده و حالت ضبط دوربین فعال نشده است.
در چنین حالتی باید حتماً این موضوع را بررسی کنید تا در صورت غیرفعال بودن حالت ضبط، آن را فعال کنید و بتوانید مجدداً از دوربین مداربسته برای حفظ امنیت و کنترل شرایط استفاده کنید.
6- خراب شدن منبع تغذیه دی وی آر:
دی وی ار یا DVR، مخفف Digital Video Recorder است و تصاویر دوربین مدار بسته را با فرمت دیجیتال روی هارد یا دیسک سخت ذخیره میکند. DVR مسئولیت ضبط تصاویر دریافتی از دوربین مداربسته و ارسال تصاویر به دستگاههای محلی یا دستگاههای وابسته به شبکه را برعهده دارد. دی وی آر دوربین مداربسته، منبع تغذیه خاصی است که اگر این منبع بهدرستی کار نکند، دستگاه روشن میشود؛ اما نمیتواند کار ضبط تصاویر را انجام دهد.
خراب شدن منبع تغذیه دی وی آر، یکی از مهمترین دلایل این است که دوربین مدار بسته ضبط نمی کند. برای حل این مشکل باید منبع تغذیه دی وی آر را بررسی کنید تا مطمئن شوید که مشکلی در آن وجود ندارد. قطعی زیاد برق و نوسان شدید برق باعث خراب شدن منبع تغذیه DVR میشود.
7- پر شدن هارد:
سیستمهای پیشرفته دوربین مداربسته این قابلیت دارند که پس از مدتی، فایلهای قبلی ضبط شده را حذف میکنند تا فضای کافی برای ذخیره فایلهای جدید ایجاد شود. گاهی اوقات تنظیمات دوربین مدار بسته بهدرستی انجام نمیشود و هارد دستگاه پر میشود. در این حالت، فضای کافی برای ذخیره تصاویر وجود ندارد و به همین دلیل دوربین مدار بسته ضبط نمی کند.
برای رفع این مشکل باید تنظیمات ضبط دوربین مداربسته را مجدد انجام دهید و فضای ذخیرهسازی هارد را ارتقا دهید تا تصاویر بیشتری ذخیره شوند. در بعضی موارد نیز باید مراحل فرمت کردن هارد دیسک را انجام دهید تا این مشکل برطرف شود.
8- خرابی موس سیستم:
به سیستمهای دوربین مداربسته، موس سیمدار متصل است که کمک میکند بتوانید مدیریت دی وی آر را بهراحتی انجام دهید. شاید برایتان عجیب باشد که گاهی اوقات ممکن است وجود مشکل در همین موس باعث اختلال در کار دی وی آر شود؛ بنابراین، نیاز است که این قطعه را نیز بررسی کنید تا مطمئن شوید که سالم است و مشکلی در آن وجود ندارد. برای بررسی این مشکل بهتر است حتماً از یک متخصص کمک بگیرید تا بتواند در سریعترین زمان عیبیابی را انجام دهد.
9- اتصال نادرست هارد به دی وی آر:
در دوربین مدار بسته، هارد دستگاه بهوسیله سیمهای ارتباطی به دی وی آر متصل میشود و به دی وی آر این امکان را میدهد که تصاویر ضبط شده را روی هارد ذخیره کند. گاهی اوقات به دلیل خراب شدن یا شل شدن سیمها یا جمع شدن گردوخاک روی سیم، اتصال بین هارد و DVR قطع میشود و همین موضوع باعث میشود که فرآیند ضبط دوربین مداربسته قطع شود.
برای رفع این مشکل باید اتصال بین هارد و DVR را بررسی کنید تا مطمئن شوید که اتصال بین هارد و سیستم برقرار است.
10- خراب شدن دی وی آر:
همانطور که به شما توضیح دادیم، دی وی آر یکی از اصلیترین بخشها در سیستم دوربین مداربسته است که کار مدیریت دوربینها و اعمال تنظیمات را انجام میدهد. حالا اگر DVR دوربین مداربسته دچار مشکل شود، شاهد اختلال در کار دستگاه و قطع فرآیند ضبط در دوربین مداربسته خواهید بود. برای حل این مشکل، لازم است بخش DVR را بررسی کنید و مشکلات احتمالی مانند خرابی قطعات، تنظیمات نادرست، آپدیت نبودن سیستم و یا تغییر سیستمعامل را رفع کنید.
همچنین پیشنهاد میکنیم روش رفع مشکل کار نکردن دوربین مداربسته در شب را در وبلاگ هوم سرویز بخوانید و این مشکل را سریعتر برطرف کنید.
11- اینترنت ضعیف:
اکثر دوربینهای مداربسته جدید، تحت شبکه هستند و با اینترنت کار میکنند. اگر دوربین مداربسته شما تحت شبکه است، باید دستگاه را به اینترنت متصل نگه دارید تا با مشکل ضبط نکردن دوربین مدار بسته مواجه نشوید.
ضعیف بودن اینترنت، باعث میشود که پهنای باند کمی در دوربین وجود داشته باشد و بهاینترتیب دریافت تصاویر و ضبط آنها با اختلال مواجه شود و دوربین نتواند بهدرستی کار خود را انجام دهد.
روش انتقال تصویر دوربین مداربسته بدون اینترنت را در وبلاگ هوم سرویز یاد بگیرید.
12- نوسان بالای جریان برق:
یکی از مواردی که باعث ایجاد مشکل در سیستم دوربین مداربسته میشود، نوسان بالای جریان برق است. نوسان برق یکی از دلایل این مشکل است که دوربین مدار بسته ضبط نمی کند.
اگر جریان برق خیلی بالا برود یا پایین باشد، سیستم نمیتواند بهدرستی کار خود را انجام دهد. بالا رفتن جریان برق باعث میشود که تصاویر نادرست نمایش داده شوند و روی آنها خطوطی ایجاد شود. پایین بودن جریان برق نیز باعث میشود که دوربین و دی وی آر برق کافی دریافت نکنند و همین موضوع باعث بروز مشکل خواهد شد.
بنابراین، این موضوع را نیز بررسی کنید تا در صورت وجود نوسان شدید جریان برق بتوانید این مشکل را برطرف کنید و از بروز مجدد چنین ایراداتی در دستگاه جلوگیری کنید. با توجه به قطعی برق زیاد در شهرهای مختلف ایران، پیشنهاد قطعی ما نصب محافظ برق پشت کنتور است که از وسایل برقی خانه به درستی محافظت نماید.
جمعبندی مطالب
در این مقاله درباره این موضوع صحبت کردیم که چرا دوربین مدار بسته ضبط می کند و برای حل این مشکل چه باید کرد. بعد از آشنایی با 12 علت ضبط نکردن دوربین مدار بسته، شما میتوانید این مشکلات را برطرف کنید و بهدرستی از دوربین مدار بسته استفاده کنید. در پایان میخواهیم به این سوال پاسخ بدهیم که از کجا بفهمیم دوربین مدار بسته ضبط میکند؟ برای بررسی وضعیت ضبط دستگاه، میتوانید از دوربین و ظاهر دستگاه، مراحل ضبط تصاویر را چک کنید. بعضی از مدلهای دوربین مداربسته، نشانگر LED دارند که در حالت ضبط تصاویر، فعال میشود.
هر زمان که مشکلی برای دوربین مداربسته شما پیش آمد، میتوانید از تعمیرکاران حرفهای و باتجربه مجموعه هوم سرویز کمک بگیرید تا خیلی سریع و با بهترین هزینه، مشکل دوربین مداربسته را برطرف کنند.
برای ثبت درخواست تعمیر دوربین مداربسته، شما باید به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید و درخواست خود را ثبت بفرمایید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند و هماهنگیهای لازم را انجام دهند.
همیار شماییم تا پایان سرویس…