شما هم این اعتقاد را دارید که یکی از مهمترین و پرکاربردترین بخشهای خانه، کمد دیواری است؟ هرچه قدر که تعداد کمد دیواریها بیشتر باشد، مرتب نگه داشتن منزل کار راحتتری خواهد بود. با وجود کمد دیواری بزرگ در منزل، بهتر میتوانیم وسایل مختلف منزل مانند انواع لباس، کیف، کفش و… را در کمد قرار دهیم و خانهای منظمتر داشته باشیم. اگر به تازگی میخواهید سفارش ساخت کمد دیواری بدهید، قطعاً یکی از مهمترین موضوعاتی که باید به آن توجه کنید، جنس کمد دیواری است. هرچه قدر جنس کمد دیواری بهتر باشد، طول عمر کمد و ماندگاری کمد دیواری بیشتر میشود و بهتر میتوانیم از کمد دیواری خود استفاده کنیم.
یکی از موارد مهم در انتخاب و ساخت کمد دیواری، جنس کمد دیواری و اجزای آن است. همه ما دوست داریم که جنس کمد دیواری ما باکیفیت و مرغوب باشد و همچنین قیمت خوبی نیز داشته باشد. به همین دلیل بهتر است در این زمینه اطلاعات بیشتری به دست بیاوریم و با انواع کمد دیواری از نظر جنس آشنا شویم.
در این مقاله میخواهیم درباره جنس کمد دیواری صحبت کنیم و انواع جنسهای محبوب کمد دیواری را به شما معرفی کنیم تا در نهایت بتوانید با توجه به نیاز خودتان و بر اساس بودجهای که برای ساخت کمد دیواری در نظر گرفتهاید، بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید.
اگر به دنبال سفارش کمد دیواری هستید و دوست دارید که بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید، از شما دعوت میکنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.
بهترین جنس کمد دیواری چیست؟
قطعاً قبل از انواع مدلهای کمد دیواری را بررسی کنید و بهترین طرح و مدل کمد دیواری را انتخاب کنید، باید برای انتخاب جنس کمد دیواری منزلتان تصمیم بگیرید.
این روزها، انواع کمد دیواری با جنسهای مختلف ساخته میشوند که هرکدام از آنها، مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. یکی از جنسهای محبوب برای ساخت کمد دیواری و کتابخانه، امدیاف است و به همین دلیل است که بسیاری از افراد، اقدام به ساخت کمد دیواری یا کتابخانه چوبی با ورقهای امدیاف میکنند.
اما باید بدانید که برای طراحی و ساخت کمد دیواری، جنسهای دیگری نیز در بازار وجود دارند که نسبت به امدیاف مقاومت بیشتری دارند و هم کیفیت ساخت آنها مناسبتر است. به همین خاطر نیاز است که با سایر جنسهای مناسب برای ساخت کمد دیواری آشنا شوید تا بتوانید بهترین انتخاب ممکن را داشته باشید.
در ادامه میخواهیم انواع چوبهای مناسب برای کمد دیواری را به شما معرفی کنیم و به شما بگوییم که هرکدام از این انواع چوب، چه مزایا و معایبی دارند تا بتوانید بهترین جنس را برای ساخت کمد دیواری خود انتخاب کنید. انواع جنس کمد دیواری را اگر فهرست وار بخواهیم نام ببریم به صورت زیر خواهد بود که در ادامه به تشریح هر یک پرداخته ایم و مزایا و معایب هر کدام از انواع را مرور خواهیم کرد.
انواع کمد دیواری از نظر جنس
انواع کمد دیواری از جنس متنوع بوده و شامل:
- کمد دیواری نئوپان
- کمد دیواری ام دی اف
- کمد دیواری ملامینه
- کمددیواری هایگلاس
- کمد دیواری ممبران
- کمد دیواری پلی اورتان
- کمد دیواری انزو
- کمد دیواری با چوب
- کمددیواری پی وی سی
- کمددیواری با تخته سه لا
- کمددیواری لترون
- کمددیواری فلزی
- کمددیواری ترکیبی
انواع چوب برای کمد دیواری چه هستند؟
برای انتخاب جنس کمد دیواری، میتوانید یکی از انواع چوبهای زیر را انتخاب کنید:
1- نئوپان:
نئوپان یکی از ارزانترین چوبها برای کمد دیواری است که مزایا و معایب خاص خود را دارد. این نوع چوب در گذشته بسیار محبوب بوده است و اکثر کمدهای دیواری با استفاده از آن ساخته میشدند، اما بهخاطر مقاومت پایینش، خیلی سریع جای خود را به جنسهای مقاومتر مانند امدیاف داد.
نئوپان نوعی از چوب است که با استفاده از خردههای چوب ساخته میشود. برای بازیافت چوبهای استفاده شده، ابتدا چوبها خرد میشوند. سپس این خردهها با چسب کنار یکدیگر قرار میگیرند و در نهایت یک لایه فیبر در دو طرف چوب قرار میگیرد تا بتواند ظاهر زیبایی را به چوب ببخشد.
امروزه چوب نئوپان را بهصورت ترکیبی در کنار متریالهای دیگر مانند شیشه و امدیاف استفاده میکنند تا هم کمد سبکتر شود و هم قیمت ساخت کمد دیواری مناسبتر شود.
مزایای نئوپان:
- دوستدار محیط زیست بهخاطر بازیافت چوبهای موجود
- قیمت بسیار ارزان و بهصرفه
- دارای طرحهای متنوع
- وزن سبکتر نسبت به امدیاف
معایب نئوپان:
- دارای مقاومت بسیار پایین
- عملکرد بسیار بد در مناطق رطوبتی
- ماندگاری پایینتر نسبت به جنسهای دیگر
2- امدیاف (MDF):
یکی از محبوبترین جنسها برای
کمد دیواری، کمد دیواری امدیاف است. امدیاف متریالی است که با استفاده از تکههای چوب ساخته میشود؛ اما تفاوت آن با نئوپان این است که اولاً تکههای چوب بهصورت فشرده شده و با استفاده از چسبهای قوی به هم چسبانده میشوند که این موضوع مقاومت آن را افزایش میدهد.
همچنین روی امدیاف یکلایه از رزین قرار میگیرد که این موضوع کمک میکند مقاومت امدیاف در برابر رطوبت، ضربه و رنگپریدگی بسیار بیشتر شود و ظاهر زیباتری داشته باشد.
مزایای امدیاف:
- مقاومت بسیار بالا
- مقاوم در برابر ضربه و رنگپریدگی
- دارای رنگهای متنوع
- وجود انواع امدیاف در دو مدل مات و براق
- مناسب برای تمامی مناطق از جمله مناطق دارای رطوبت بالا
- ماندگاری و دوام بسیار زیاد
معایب امدیاف:
- هزینه ساخت بالاتر نسبت به نئوپان
- محدودیت در طرح
3- ملامینه یا نئوپان روکشدار:
ملامینه یا نئوپان روکشدار نیز جزو بهترین جنسها برای کمد دیواری محسوب میشود که میتوانید با استفاده از آن، کمدهای دیواری باکیفیت و مناسبی را تهیه کنید. البته نکتهای که وجود دارد این است که این چوب همان نئوپان است؛ اما روی آن یک لایه روکش قرار دارد و این موضوع باعث میشود که نسبت به نئوپان کیفیت مناسبتری داشته باشد و ماندگاری آن نیز بیشتر شود.
ملامینه نیز بهصورت ترکیبی در ساخت کمد استفاده میشود و به کاهش هزینههای ساخت کمد دیواری کمک میکند. اغلب برای ساخت کمد و کابینت استوک، از جنس ملامینه یا لترون استفاده می شود.
مزایای چوب ملامینه:
- قیمت بسیار ارزانتر نسبت به امدیاف و…
- مقاومت بالاتر نسبت به نئوپان
- دارای طرحهای مناسب و متنوع
- دارای ماندگاری بهتر نسبت به نئوپان
معایب چوب ملامینه:
- مقاومت پایین در برابر رطوبت
- ماندگاری پایینتر نسبت به امدیاف
- حساس در برابر خیس شدن
4- هایگلاس:
هایگلاس یکی دیگر از گزینههای موجود برای انتخاب بهترین جنس کمد دیواری است که میتوانید با استفاده از آن، کمدهای بسیار باکیفیت و ماندگاری را بسازید و سالها از کمد خودتان بدون مشکل استفاده کنید.
هایگلاس ورقی است که در داخل آن امدیاف استفاده میشود و تفاوت خاصی با امدیاف ندارد؛ اما تفاوت اصلی هایگلاس این است که روی آن با یک لایه پلاستیکی پوشیده میشود که حالتی براق و بسیار جذاب به کمد میبخشد و مقاومت بسیار بالایی نیز دارد.
هایگلاس نسبت به امدیاف هزینه بالاتری دارد و بیشتر برای ساخت کمدهای مدرن و مینیمال استفاده میشود و برای مناطق رطوبتی نیز بسیار مناسب و کاربردی است.
مزایای هایگلاس:
- مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت
- ماندگاری بالاتر نسبت به امدیاف و …
- ظاهری براق و زیبا با قابلیت انعکاس نور
معایب هایگلاس:
- هزینه بالاتر نسبت به امدیاف و متریالهای دیگر
- دارای طرحهای محدود
5- ممبران:
ممبران نیز یکی دیگر از جنس کمد دیواری است که میتوانید با استفاده از آن، کمدهای دیواری جذابی را بسازید. خیلی از افراد فکر میکنند که ممبران بیشتر برای ساخت کمدهای کلاسیک استفاده میشود؛ اما با استفاده از این جنس میتوانید هر نوع کمدی را بهراحتی پیادهسازی کنید و دستتان در استفاده از تزئینات نیز کاملاً باز است.
ممبران نیز بر پایه امدیاف ساخته میشود و در روی آن یکلایه از پیویسی پرس میشود که این موضوع کمک میکند، کمد خاصیت ضد آب داشته باشد و بتواند در برابر آب و رطوبت بسیار مقاومتر نسبت به متریالهای دیگر باشد.
ممبران به دلیل مقاومت بالا و زیبایی ظاهری خود، برای ساخت بوفه پذیرایی نیز استفاده میشود تا بتوان انواع مدلهای جذاب بوفه پذیرایی را با این ورقهای جذاب و زیبا ساخت.
مزایای چوب ممبران:
- مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت و آب
- دارای طرح و رنگهای متنوع
- قابلیت استفاده برای ساخت انواع کمد کلاسیک و مدرن
- ماندگاری بسیار بالاتر نسبت به سایر متریالها
معایب چوب ممبران:
- هزینه بسیار بالاتر نسبت به سایر متریالها از جمله امدیاف
- جدا شدن لایه پیویسی در صورت پایین بودن کیفیت ساخت
6- پلیاورتان:
جالب است بدانید که پلیاورتان یک متریال چوبی نیست، بلکه یک نوع رنگ محسوب میشود که روی متریالهای دیگر قرار میگیرد و آنها را مقاومتر میکند.
پلیاورتان با استفاده از امدیاف یا ممبران ساخته میشود که روی آن، رنگ پلیاورتان قرار میگیرد و مقاومت متریال را بسیار بالاتر میبرد و آن را در برابر رطوبت و خیس شدن حفظ میکند.
جالب است بدانید که پلیاورتان هزینه بالاتری نسبت به متریالهایی مانند امدیاف و ممبران دارد؛ اما ماندگاری متریالها را تا حد بسیار زیادی افزایش خواهد داد.
مزایای پلیاورتان:
- افزایش مقاومت در برابر رطوبت و برخورد با آب
- ماندگاری بیشتر در مقایسه با امدیاف و ممبران معمولی
- قابلیت ایجاد طرح و رنگهای متنوع در کمد
معایب پلیاورتان:
- هزینه بالاتر نسبت به متریالهای مشابه
7- انزو:
کمد دیواری انزو، یکی از انواع متریالهای جدید برای کمد دیواری است که اخیراً طرفداران زیادی پیدا کرده است. انزو نیز مانند پلیاورتان نوعی رنگ محسوب میشود که برای جلادهی و افزایش مقاومت جنسهای مختلف مانند امدیاف و ممبران استفاده میشود و میتوانید از آن برای ماندگاری بیشتر کمد منزلتان استفاده کنید.
جالب است بدانید که این نوع کمدها بهخاطر داشتن ظاهری شبیه به محصولات شرکت ایتالیایی انزو، به نام انزو شناخته میشوند؛ اما این متریال در ایران تولید میشود و ساخت شرکت ایتالیایی انزو نیست.
استفاده از متریال انزو به شما این امکان را میدهد که کمدهایی با مقاومت بالاتر و باکیفیتتری بسازید که در برابر رطوبت و آب بسیار مقاوم هستند.
مزایای کمد دیواری انزو:
- مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت و برخورد با آب
- ماندگاری بیشتر نسبت به سایر متریالها
- دارای طرح و رنگهای متنوع
- دارای ظاهری براق و شیک
معایب کمد دیواری انزو:
- قیمت بالاتر نسبت به متریالهای دیگر
- اهمیت داشتن کیفیت ساخت
- تنوع رنگی محدود
8- چوب:
چوب یکی از متریالهایی است که از گذشتههای دور برای ساخت انواع قسمتهای خانه مخصوصاً کمد دیواری، دربها و پنجره استفاده میشده است و هنوز نیز توانسته محبوبیت خود را حفظ کند.
در ساخت بهترین مدلهای کمد دیواری از چوبهای مختلفی مانند چوب راش، چوب گردو، چوب توس، چوب روسی، چوب کاج، چوب بلوط و… استفاده میشود که هرکدام از این چوبها مزایا و معایب خاص خود را دارند.
کمد دیواری چوبی از محبوبترین انواع کمد دیواری است. البته امروزه از چوب بیشتر برای خانههایی استفاده میشود که به سبک کلاسیک ساخته شده و دکوراسیون شدهاند.
هزینه خرید ورقهای چوب طبیعی بالا است؛ به همین خاطر افراد کمی به سراغ کمدهای ساخته شده با چوب طبیعی میروند.
مزایای کمد دیواری چوبی:
- ماندگاری و مقاومت بسیار بالا
- مقاوم در برابر رطوبت و آب
- دارای ظاهری بسیار زیبا و مناسب
- امکان شکلدهی به چوب و ساخت مدلهای خاص کمد
معایب کمد دیواری چوبی:
- هزینه ساخت بسیار بالاتر نسبت به سایر متریالها
- زمان ساخت بیشتر نسبت به متریالهای دیگر
- وجود طرح و رنگ محدود
- نیاز به افراد متخصص برای ساخت کمد
9- پیویسی:
یکی دیگر از متریالهای مورداستفاده برای ساخت کمد دیواری، پیویسی است. پیویسی روکشی است که روی متریالهای مختلف از جمله ممبران قرار میگیرد و به این ترتیب مقاومت آنها را افزایش میدهد و ماندگاری این متریالها را بیشتر میکند.
مزایای پیویسی:
- مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت و برخورد با آب
- دارای طرح و رنگهای متنوع
- قابلیت استفاده برای ساخت انواع کمد کلاسیک و مدرن
- ماندگاری بسیار بالاتر نسبت به سایر متریالها
معایب پیویسی:
- هزینه بسیار بالاتر نسبت به سایر متریالها از جمله امدیاف
- جدا شدن لایه پیویسی در صورت داشتن کیفیت ساخت پایین
10- تخته سه لا:
تخته سه لا یکی از متریالهای بسیار مناسب و قدرتمند در انواع کمد دیواری است که میتوانید با استفاده از آن، بهراحتی کمدهای مقاوم و ماندگاری را تولید کنید. تخته سه لا، از کنار هم قراردادن سهلایه چوب تشکیل میشود که به افزایش مقاومت بدنه کمد و طبقات آن کمک میکند. تخته سه لا، نوعی چوب شرکتی محسوب میشود و برای ساخت کمد و انواع مدل های کتابخانه کاربرد زیادی دارد.
مزایای تخته سه لا:
- مقاومت بسیار بالا در برابر رطوبت و برخورد با آب
- ماندگاری بالا نسبت به متریالهای دیگر
- دارای ضخامتهای متنوع بر اساس نیاز
- دارای قابلیت رنگپذیری مناسب و ایجاد طرح و رنگ دلخواه
معایب تخته سه لا:
- هزینه بسیار بالاتر نسبت به امدیاف و ممبران
11- لترون:
لترون یکی دیگر از متریالهای مشابه نئوپان است که برای ساخت انواع کمد استفاده میشود. لترون نسبت به نئوپان، ماندگاری بهتری دارد. البته این متریال همچنان نمیتواند در برابر رطوبت و آب مقاومت مناسبی داشته باشد و در مناطق مرطوب سریعاً تخریب خواهد شد. لترون و نئوپان از جمله متریال هایی هستند که در ساخت کمد دیواری ارزان کاربرد دارند.
مزایای لترون:
- هزینه کمتر نسبت به امدیاف
- ساختار سبکتر نسبت به متریالهای دیگر
- مقاومت مناسبتر نسبت به نئوپان
معایب لترون:
- مقاومت پایین در برابر آب و رطوبت
- طرح و رنگهای محدود
- نامناسب برای محیطهای مرطوب
بهترین متریال کمد دیواری چیست؟
تا اینجا، به شما توضیح دادیم که جنسهای مختلف کمد دیواری چه هستند و هرکدام از آنها، چه مزایا و معایبی دارند. قطعاً خودتان متوجه شدهاید که بر اساس نیاز و بودجهای که دارید کدام متریالها برایتان مناسبتر هستند.
در کل میتوانیم بگوییم که اگر در هزینه مشکلی ندارید و بودجه مناسبی را برای ساخت کمد دیواری در نظر گرفتهاید، استفاده از کمدهای تخته سه لا و پلیاورتان و انزو برایتان بسیار مناسب است و ماندگاری خوبی نیز دارد.
اگر هم بودجه کمی برای ساخت کمد دیواری مدنظر دارید، میتوانید از کمدهایی مانند امدیاف و ممبران استفاده کنید که هزینه ساخت آنها پایینتر است.
اگر جنس کمد دیواری را انتخاب کردهاید و میخواهید زیباترین رنگ را برای کمد دیواری خود انتخاب کنید، میتوانید راهنمای انتخاب رنگ کمد دیواری را در وبلاگ هوم سرویز بخوانید.
طراحی و ساخت انواع کمد دیواری با هوم سرویز
در این مقاله در مورد بهترین جنس کمد دیواری صحبت کردیم و گفتیم که جنسهای مختلف برای ساخت کمد دیواری چه هستند و مزایا و معایب آنها نسبت به یکدیگر چیست.
در ادامه بهصورت کامل جنسهای مختلف را بررسی کردیم و روش ساخت انواع کمد دیواری را به شما توضیح دادیم تا در نهایت بتوانید بهترین انتخاب ممکن را انجام دهید.
امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد که با جنس کمد دیواری آشنا شوید و متریالهای مختلف برای ساخت کمد دیواری را بشناسید و در نهایت بهترین طرح و جنس را برای کمد دیواری منزل خود انتخاب کنید. شما میتوانید کار ساخت انواع کمد، کابینت و کتابخانه را به نجاران حرفهای هوم سرویز بسپارید و از خدمات نجاری سیار هوم سرویز استفاده کنید.
با ثبت درخواست خود برای ساخت کمد دیواری، تیمی از نجارهای حرفهای و متخصص به منزل شما میآیند و کار ساخت کتابخانه و کمد شما آغاز میشود.
برای دریافت خدمات مختلف هوم سرویز در زمینه ساخت و تعمیر کمد دیواری، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید و درخواست خود را برای خدمات موردنظرتان ثبت کنید.
هوم سرویز با ارائه بیش از ۴۰۰ نوع سرویس، آماده ارائه خدماتی مانند ساخت کابینت آشپزخانه برای شما عزیزان است تا بتوانید خانه زیباتری و جذابتری داشته باشید و آرامش و راحتی را در منزل خود تجربه کنید.
بسیااااار عالی….خیلی خوب و کامل توضیح دادید.واقعا لذت بردم.از تیم مجرب و موفقتون ممنونم