یکی از دغدغه های مردم که در فصل های گرم سال بیشتر می شود، مصرف برق و آب در کولر آبی است. کولر آبی برای کار کردن و خنک کردن هر محیطی، نیاز به برق و آب دارد تا بتواند هوایی مطبوع و خنک را تامین کند. خیلی از مردم تصور می کنند که استفاده از کولر آبی باعث می شود هزینه برق و آب بسیار بیشتر از حالت عادی شود و به خاطر این موضوع کمتر از آن استفاده می کنند. در این مقاله می خواهیم در مورد میزان مصرف برق کولر آبی و میزان مصرف آب کولر آبی صحبت کنیم و بگوییم که این موارد به چه چیزهایی بستگی دارد و چطور می توانید مصرف برق و آب در کولر آبی را کاهش دهید. اگر از افرادی هستید که می خواهید مصرف انرژی در کولر آبی را کاهش دهید، با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
کولر آبی چگونه کار می کند؟
کولر آبی به دو صورت سلولزی و پوشالی تولید می شود که تقریبا کارکرد آنها به شکل مشابه است. کولر آبی یک توربین در مرکز دارد و اطراف آن درب هایی قرار دارند که روی هرکدام پوشال نصب شده است؛ در زیر کولر آبی هم یک پمپ آب وجود دارد که از بالای پوشال ها، روی آنها آب می ریزد. ریخته شدن آب سرد روی پوشال ها و عبور هوا از آنها، باعث می شود که هوای داخل کولر خنک شود و توربین این هوا را مدام عوض می کند و آن را از داخل کانال کولر، به داخل محیط خانه منتقل می کند. به این صورت است که شما یک هوای تازه و مطبوع را با استفاده از کولر آبی دریافت می کنید.
مصرف برق در کولر آبی چقدر است؟
مصرف برق در کولر آبی به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه هرکدام از آنها را بررسی می کنیم:
1- برچسب انرژی کولر:
خیلی مهم است که هنگام خریداری کولر، برچسب انرژی آن را مشاهده کنید تا خیالتان راحت شود که مصرف بهینه ای دارد. هرچه درجه برچسب به A نزدیک تر باشد، قطعا برق کمتری مصرف می کند و هزینه کمتری برایتان خواهد داشت.
2- مصرف کولر آبی در دور تند و کند:
دور تند و کند کولر آبی، در مصرف برق کولر تاثیر زیادی دارد. بهتر است سعی کنید در بیشتر اوقات از دور کند کولر استفاده کنید تا هم خنک سازی محیط بهتر انجام شود و هم مصرف برق کاهش پیدا کند. وقتی شما کولر را روی دور تند قرار می دهید، موتور با تمام قدرت خود شروع به فعالیت می کند و همین موضوع باعث می شود که مصرف برق کولر آبی افزایش پیدا کند.
3- استفاده از وسایل گرمایشی در محیط:
وقتی شما از چند وسیله گرمایشی مانند اجاق گاز و… استفاده می کنید، محیط دارای گرمای بیشتری می شود و این موضوع باعث می شود کولر آبی بیشتر تلاش کند تا محیط را خنک کند، به همین خاطر مصرف برق افزایش می یابد.
سعی کنید از وسایل گرمایشی به صورت همزمان استفاده نکنید تا محیطی خنک تر داشته باشید و فشار کمتری به کولر آبی خودتان وارد کنید.
4- استفاده از ترموستات هوشمند:
در حال حاضر این امکان وجود دارد که روی کولر خودتان کلیدهای هوشمند نصب کنید که این کلیدها با ترموستات خود، دمای اتاق را اندازه گیری کنند و در زمان نیاز، کولر را خاموش کنند. این عملکرد دقیقا شبیه عملکرد کولرهای اسپلیت است و می تواند تا حد بسیار زیادی در مصرف هزینه های شما صرفه جویی کند.
مثلا فرض کنید تعیین می کنید که دمای اتاق روی 20 درجه باشد؛ وقتی دمای اتاق به این عدد رسید، کولر به صورت اتوماتیک خاموش می شود و وقتی دمای اتاق بالا رفت، به صورت اتوماتیک کولر مجددا روشن شده و شروع به خنک کردن اتاق می کند. این امکان مخصوصا برای شب ها که شما در خواب هستید، می تواند با خاموش و روشن کردن کولر، در مصرف برق صرفه جویی کند.
5- راه ورود و خروج هوا برای محیط:
برای استفاده از کولر آبی و داشتن یک هوای مطبوع و خنک، بهتر است سعی کنید یک راه ورود و خروج هوا تعیین کنید. مثلا اگر قرار است کولر کل خانه را خنک کند، در در اتاق ها پنجره را نیمه باز بگذارید تا هوا به خوبی وارد و خارج شود؛ این کار تاثیر خیلی زیادی در کاهش مصرف انرژی دارد و می تواند فشار کمتری به کولر وارد کند.
6- طولانی نبودن کانال کشی:
اگر کانال کشی کولر آبی شما طولانی باشد، کولر مجبور است باد بیشتری را به کانال وارد کند تا به خوبی تمام محیط را پوشش دهد و این موضوع هم می تواند به کولر فشار زیادی وارد کند و مصرف برق را افزایش دهد. بهتر است سعی کنید از کانال کشی کولر کوتاه تر استفاده کنید و اگر محیط شما بسیار بزرگ است، از چند کولر استفاده کنید تا هم خنک سازی بهتر اتفاق بیفتد و هم مصرف برق کمتر شود.
7- سرویس کولر آبی:
گاهی اوقات ممکن است کولر آبی شما دارای مشکلاتی باشد و این مشکلات با یک سرویس کوچک حل شوند. مثلا ممکن است تسمه کولر شل شده باشد و این موضوع باعث شود توربین کولر به خوبی نچرخد و خنک سازی اتفاق نیفتد، این موضوع باعث می شود که هم محیط شما خنک نشود و کولر بی دلیل روشن باشد و هم مصرف برق کولر آبی افزایش پیدا کند. پس به سرویس به موقع کولر آبی خودتان توجه کنید و سعی کنید هر سال حداقل یک بار از یک سرویس کار کولر آبی بخواهید مشکلات آن را برطرف کند.
8- ایجاد سایه بان روی کولر آبی:
اگر کولر آبی شما در محیطی مانند سقف آپارتمان قرار دارد و زیر نور مستقیم آفتاب قرار می گیرد، حتما به فکر یک سایبان درست و حسابی برای آن باشید. ساخت سایه بان کولر آبی می تواند در کاهش مصرف برق به شدت تاثیرگذار باشد و باعث شود هوای خنک تری را دریافت کنید. چون اگر کولر در زیر نور آفتاب قرار بگیرد و گرم شود، فضای داخل آن هم گرم شده و باد گرمی را به داخل منزل شما منتقل خواهد کرد.
مواردی که در بالا گفتیم، در مصرف برق کولر آبی تاثیر بسیار زیادی دارد و هرچه ظرفیت کولر آبی بالاتر برود، این مقدار بیشتر خواهد شد. کولر آبی با نگهداری درست بسیار کمتر از کولر گازی برق مصرف می کند. میزان مصرف انرژی در کولر آبی به مدل کولر بستگی دارد. مثلا مصرف برق کولر آبی 5500 قطعا بیشتر از مصرف برق کولر 2800 است چون موتور قوی تری دارد و نیاز به برق بیشتری برای کار کردن درست دارد.
مصرف آب در کولر آبی چقدر است؟
مصرف آب در کولر آبی، موضوع دیگری است که باید به آن توجه کنید و سعی کنید آن را کاهش دهید تا هم کولر درست تر کار کند و هم هزینه آب شما کاهش یابد.
مصرف آب در کولر آبی مانند مصرف برق است و براساس ظرفیت هر کولر متفاوت است. مثلا مصرف آب کولر آبی 3500 بسیار کمتر از مصرف آب کولر آبی 5500 است، چون ظرفیت کمتری دارد و سریعتر پر می شود. در ادامه عواملی را می گوییم که در مصرف آب کولر آبی تاثیرگذار هستند و با بهینه سازی آنها، می توانید مصرف آب کولر را کاهش دهید.
1- سرویس کردن پمپ آب کولر:
پمپ آب کولر، قطعه ای است که وظیفه پمپاژ آب به داخل کولر را بر عهده دارد و اگر درست کار خود را انجام ندهد، قطعا هم هوای خنکی دریافت نمی کنید و هم مصرف آب شما افزایش می یابد و هم اینکه می تواند علت سوختن پمپ آب شود. بهتر است که سعی کنید پمپ آب را هر چند وقت یکبار سرویس کنید. مخصوصا شهرهایی که دارای آب شور هستند، باید زود به زود پمپ آب و سری خروجی های آب را تمیز کنند تا دارای شوره نشود و آب را به خوبی به کولر برساند.
2- تنظیم درست شناور:
در قسمت کف کولر آبی، یک شناور وجود دارد که سطح آب را تنظیم می کند و اگر سطح آب پایین باشد، آب بیشتری را به داخل کولر منتقل می کند. خیلی مهم است که شناور کولر به خوبی تنظیم شده باشد و نه پایین تر از حد ممکن باشد و نه بالاتر. چون اگر سطح آب پایین تر از حد ممکن باشد، کولر نمی تواند به خوبی هوا را خنک کند و اگر هم سطح آب بالاتر از حد باشد، آب از داخل کولر سرریز می شود و نیاز است که مدام آب بیشتری به کولر وارد شود و این موضوع هم می تواند مصرف آب کولر آبی را افزایش دهد.
3- تعویض به موقع پوشال ها:
پوشال های کولر آبی، نقش مهمی در خنک شدن هوا و کاهش مصرف آب دارند. شما باید سعی کنید که هرسال پوشال ها را تعویض کنید تا با استفاده از پوشال های مرغوب و مناسب، هم هوای خنک تری را دریافت کنید و هم مصرف آب را کاهش دهید. اگر پوشال های کولر خشک باشند و نتوانند آب را جذب کنند، کولر خنک نمی شود و این موضوع به آن فشار بیشتری وارد می کند.
4- تراز کردن کولر:
شاید عجیب باشد، اما تراز بودن مکانی که کولر روی آن قرار دارد، تاثیر زیادی در کاهش مصرف آب خواهد داشت. اگر به علت عدم دقت یا مهارت نصاب کولر، کولر تراز نباشد، کف آن به خوبی پر آب نمی شود و این موضوع مصرف آب را افزایش خواهد داد. پس حتما سعی کنید کولر را در جای مناسبی قرار دهید و با تراز کردن مصرف آب کولر را کاهش دهید. ضمنا در هنگام نصب کولر دقت کنید و نصب آنرا به نصاب کولر آبی ماهر بسپرید که در آینده دچار مشکل نشوید.
اگر مصرف آب در کولر شما زیاد است، حتما پارامترهایی را که برای مصرف آب گفتیم، بررسی کنید و با بهینه سازی آنها، مصرف آب در کولر آبی خودتان را کاهش دهید.
سرویس و تعمیر کولر آبی شما با هوم سرویز
در این مقاله در مورد میزان مصرف برق در کولر آبی و میزان مصرف آب در کولر آبی صحبت کردیم و گفتیم که این موارد به چه عواملی بستگی دارند و چطور می توانید آنها را کاهش دهید. اگر مصرف برق کولر آبی شما زیاد است، مواردی را که در این مورد گفتیم حتما بررسی کنید و با بهبود آنها مصرف برق را کاهش دهید. اگر هم مصرف آب کولر آبی شما زیاد است، سعی کنید با رعایت موارد گفته شده برای کاهش مصرف آب، این مشکل را برطرف کنید. امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد با روش های کاهش مصرف برق و آب در کولر بیشتر آشنا شوید و با رعایت آنها، هم هوای خنک تری دریافت کنید و هم هزینه کمتری بابت قبض آب و برق بپردازید. برای سرویس و عیب یابی کولر آبی خود می توانید این کار را به تیم هوم سرویز بسپارید تا کولر آبی شما به خوبی کار کند و میزان مصرف آب و برق در کولر آبی شما متعادل شود.
قیمت نصب و سرویس کولر آبی |