بنایی و دکوراسیون

آموزش چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی

کاشی و سرامیک، از محبوب‌ترین متریال‌ها در دکوراسیون داخلی منزل است. بسیاری از افراد، تمایل دارند که کاشی و سرامیک را در حمام، سرویس بهداشتی و دیوارهای آشپزخانه نصب کنند تا فضای زیباتری در خانه ایجاد شود. امکان شستشوی آسان، زیبایی ظاهری و مقاومت بالا از جمله مزایای انتخاب کاشی برای خانه و آشپزخانه است. گاهی اوقات در هنگام بازسازی خانه و تغییر دکوراسیون، امکان برداشتن کاشی‌های قدیمی وجود ندارد و یا اینکه برای کاهش قیمت کاشی کاری ترجیح می دهیم کاشی‌های جدید روی کاشی‌های قدیمی نصب شوند. با یادگیری اصول چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی، شما می‌توانید انواع کاشی‌های ساده و طرح‌دار را روی کاشی قدیمی بچسبانید و فضای داخلی منزل خود را زیباتر کنید.

در این نوشته قصد داریم مراحل نصب کاشی روی کاشی دیوار را به شما آموزش دهیم و مزایا و معایب این کار را به شما توضیح دهیم. همچنین بهترین چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی را به شما معرفی خواهیم کرد تا بتوانید کاشی‌کاری منزل خود را به درستی انجام دهید و شاهد بهترین نتیجه باشید.

اگر دوست دارید با نکات مهم برای چسباندن کاشی روی کاشی آشنا شوید و روش انجام این کار را یاد بگیرید، از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

فیلم چسباندن کاشی روی کاشی
چسباندن کاشی روی کاشی

فواید چسباندن کاشی روی کاشی

امروزه اکثر افراد در آپارتمان زندگی می‌کنند و زندگی آپارتمانی با محدودیت‌هایی همراه است. همین موضوع باعث شده روش‌هایی به وجود بیایند که جایگزین تخریب باشند و بتوانیم از آنها استفاده کنیم.

مثلاً در گذشته اگر می‌خواستید کار تعویض کاشی یا سرامیک را انجام دهید، ابتدا باید تخریب کاشی و سرامیک را انجام می‌دادید و کاشی‌های قدیمی و سرامیک‌های شکسته را دور می‌انداختید. پس از کندن کاشی و سرامیک روی دیوار، باید زیرسازی دیوار را انجام می‌دادید تا بستر دیوار برای نصب کاشی‌های جدید آماده شود. بعد از انجام این کارها می‌توانستید شروع به چسباندن کاشی‌های جدید کنید و این کار را انجام دهید. درست است که این روش یعنی کندن کاشی‌های قدیمی و چسباندن کاشی‌های جدید اصولی‌تر است؛ اما در همه موارد نمی‌توان این کار را انجام داد.

مثلاً اگر نخواهید کاشی و سرامیک را تخریب کنید و با حداقل هزینه، بازسازی خانه را انجام دهید، بهتر است کاشی‌های جدید را روی کاشی‌های قدیمی دیوار نصب کنید. مخصوصاً اگر در آپارتمان زندگی می‌کنید، این روش برای شما مناسب‌تر خواهد بود؛ زیرا به‌راحتی انجام می‌شود و نیازی به تخریب دیوار و حمل نخاله نخواهید داشت و هزینه کلی کار برای شما کمتر تمام می‌شود.

احتمالاً می‌خواهید با معایب چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی نیز آشنا شوید. باید بدانید که مهم‌ترین ایراد این روش، افزایش ارتفاع کاشی و سرامیک است که به دلیل ضخامت لایه چسب و نصب دو کاشی روی هم پیش می‌آید.

بنابراین، شما باید با توجه به شرایط خود و محل نصب کاشی تصمیم بگیرید که آیا کاشی‌های جدید را روی کاشی‌های قدیمی بچسبانید یا اینکه مراحل تخریب کاشی‌ها را انجام دهید و سپس کاشی‌های جدید را روی بستر آماده نصب کنید.

مزایا و معایب چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی
مزایا و معایب چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی

روش چسباندن کاشی روی کاشی

حالا که با مزایای چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی آشنا شدید، بهتر است روش انجام این کار را نیز یاد بگیرید تا بتوانید کاشی‌های جدید را روی کاشی‌های قدیمی نصب کنید. همچنین می‌توانید کاشی کاری منزل خود را به کاشیکار حرفه‌ای و باتجربه بسپارید تا خیلی سریع و باظرافت، کار نصب کاشی‌های منزل شما انجام شود. شما می‌توانید نکات مهم برای خرید بهترین کاشی و سرامیک سرویس بهداشتی را در وبلاگ هوم سرویز مطالعه کنید و از کاشی‌های مناسب و مقاوم استفاده کنید.

بعد از خرید کاشی‌های جدید، برای نصب کردن و چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی، باید اقدامات زیر را انجام دهید:

1- آماده سازی وسایل موردنیاز:

اولین اقدام برای نصب کاشی روی کاشی دیوار، آماده کردن ابزارها و وسایل موردنیاز است. برای اینکه کاشی‌های کف و دیوار منزل را تغییر دهید و کاشی‌های جدید را روی کاشی‌های قدیمی نصب کنید، به وسایل زیر نیاز خواهید داشت:

  1. تهیه کاشی‌های جدید
  2. چسب مخصوص کاشی
  3. غلتک نقاشی
  4. پرایمر
  5. دوغاب یا ملاط
  6. پودر بندکشی
  7. ابزارهای موردنیاز مانند ماله، چکش و سنباده

در هنگام چسباندن کاشی روی کاشی حمام و آشپزخانه، شما به این ابزارها و وسایل نیاز خواهید داشت و بهتر می‌توانید کار نصب کاشی‌های جدید را انجام دهید.

2- سفت کردن کاشی‌های قدیمی:

بعد از آماده‌سازی ابزارها و وسایل موردنیاز، شما باید زیرسازی کار را انجام دهید. درست است که در این روش کاشی‌های قدیمی را جدا نمی‌کنید؛ اما باز هم نیاز است که بستر مناسبی را برای چسباندن کاشی‌های جدید فراهم کنید. زیرسازی دیوار باعث می‌شود که کاشی‌ها به‌خوبی بچسبند و به مرور زمان از جای خود جدا نشوند.

برای این کار، باید تمام کاشی‌های قدیمی را بررسی کنید و مطمئن شوید که کاشی‌ها شل نباشند و از جای خود جدا نشده باشند. در صورت شل بودن کاشی‌های قدیمی، باید آنها را با استفاده از چسب کاشی یا ملاط به دیوار بچسبانید و محکم کنید. سپس اجازه دهید که چسب کاشی و ملات کاملاً خشک شود.

در صورتی که بعضی از کاشی‌های قدیمی ترک خورده یا شکسته شده باشند، باید با استفاده از ملاط، قسمت‌های شکسته را پر کنید تا کاشی‌های روی دیوار هم‌سطح شوند.

میدونستی که هوم سرویز، خدمات کاشی کاری و سرامیک هم ارائه میده؟
نصب کاشی روی کاشی دیوار
نصب کاشی روی کاشی دیوار

3- هم سطح کردن کاشی‌های قدیمی:

بعد از محکم کردن کاشی‌های قدیمی، شما باید کاشی‌های قبلی را هم سطح کنید تا بتوانید کاشی‌های جدید را به‌درستی روی کاشی‌های قدیمی بچسبانید. این مرحله نیز جزو مرحله زیرسازی کار محسوب می‌شود و اهمیت زیادی دارد.

برای این کار باید تمام کاشی‌ها را با دستمال تمیز کنید تا هرگونه چربی، ملات و گردوخاک روی کاشی پاک شود. سپس برای هم سطح کردن کاشی‌های قدیمی، از سنباده استفاده کنید تا سطح کاشی‌های قدیمی کاملاً صاف و هموار شود. در این مرحله، شما باید برآمدگی‌های روی کاشی‌های قدیمی را برطرف کنید و ترک‌ها را با بتونه فوری بپوشانید. با انجام این کارها، سطح کاشی‌های قدیمی هم سطح خواهد شد.

4- ترمیم بندکشی کاشی‌های قدیمی:

در مرحله بعدی، شما باید به بندکشی کاشی‌های قدیمی توجه کنید و هرگونه ایراد در بندکشی کاشی‌ها را برطرف کنید. برای انجام این کار، بندکشی‌های خالی و شکسته را با ملاط ترمیم کنید تا بندکشی کاشی‌ها به بهترین شکل ممکن انجام شود.

5- استفاده از پرایمر مخصوص زیرسازی کاشی و سرامیک:

یکی از مراحل مهم برای چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی دیوار، استفاده از پرایمر مخصوص زیرسازی کاشی و سرامیک است. این مدل پرایمر برای افزایش چسبندگی در کاشی کاری استفاده می‌شود و سطحی زبر و ناهموار ایجاد می‌کند تا کاشی‌های جدید بهتر به سطح بچسبند. استفاده از پرایمر زیرسازی، به افزایش استحکام کاشی روی بسترهای ضعیف و سست کمک می‌کند و باعث می‌شود که چسبندگی کاشی‌های جدید بهتر انجام شود. بنابراین حتماً از پرایمر زیرسازی کاشی یا دکو پرایمر استفاده کنید تا سطح زبر و ناهمواری روی کاشی‌های قدیمی ایجاد شود.

در صورتی‌ که از پرایمر استفاده نمی‌کنید، می‌توانید با استفاده از تیشه یا چکش، روی سطح کاشی‌های قدیمی را زخمی کنید تا از حالت کاملاً صاف خارج شوند و کمی برجستگی روی سطح به وجود بیاید.

6- آماده سازی چسب کاشی:

پس از خشک شدن پرایمر زیرسازی کاشی و سرامیک و ایجاد بستر مناسب، باید چسب کاشی را آماده کنید تا بتوانید کار چسباندن کاشی‌های جدید را انجام دهید.

اگر به دنبال بهترین چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی هستید، می‌توانید از چسب تکنو فیکس P-52 استفاده کنید که عملکرد قدرتمندی دارد. در وبلاگ هوم سرویز، درباره بهترین چسب کاشی صحبت کردیم و مزایای استفاده از چسب‌های خمیری و پودری را بررسی کردیم و شما می‌توانید از مطالب این نوشته استفاده کنید.

بعد از تحقیق و پیدا کردن چسب مناسب، باید چسب را طبق دستورالعمل روی آن آماده کنید تا بتوانید کاشی‌ها را به‌درستی و بدون مشکل بچسبانید. مثلاً در صورت انتخاب چسب پودری، مقدار کافی آب را با چسب ترکیب کنید تا بتوانید مراحل چسباندن کاشی روی کاشی را انجام دهید.

حواستان باشد که اگر می‌خواهید کار چسباندن کاشی‌ها را به‌صورت مرحله‌ای انجام دهید، تمام چسب را به‌صورت یکجا آماده نکنید؛ زیرا پس از دو تا سه ساعت، چسب خاصیت خود را از دست می‌دهد و باید تمامی مواد باقیمانده را دور بریزید.

بهترین چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی
بهترین چسب برای چسباندن کاشی روی کاشی

7- چسباندن کاشی روی کاشی:

در این مرحله، شما باید سطح روی کاشی‌های قدیمی و سطح زیر کاشی‌های جدید را به مقداری چسب آغشته کنید و شروع به چسباندن کاشی‌ها کنید. برای این کار، می‌توانید از ماله مخصوص کاشی‌کاری استفاده کنید. همچنین بهتر است با قسمت شیاردار ماله، روی چسب‌های موجود روی سطح کاشی قدیمی شیارهایی را ایجاد کنید تا چسبندگی بهتر انجام شود. سپس می‌توانید کاشی جدید را روی کاشی قدیمی قرار دهید و با کمی فشار آن را محکم کنید. همچنین اگر حس کردید که کاشی‌ها به‌درستی در یک سطح نیستند می‌توانید از چکش پلاستیکی برای ضربه‌ زدن استفاده کنید.

به یاد داشته باشید که مقدار کافی از چسب را روی کاشی‌ها بزنید؛ زیرا در صورت زیاد بودن یا کم بودن مقدار چسب، کاشی‌های جدید به‌درستی روی سطح نمی‌چسبند و پس از مدتی جدا می‌شود.

همچنین توجه کنید که کاشی‌ها را به‌درستی بچسبانید و اصول کاشی‌کاری و برش کاشی‌های نیمه را رعایت کنید تا ظاهر نهایی کار زیبا و تمیز باشد. برای این کار می‌توانید از الگوی کاشی‌های قدیمی پیروی کنید و کاشی‌های جدید را با نظم خاصی کنار هم بچسبانید.

8- بندکشی کاشی‌ها:

پس از اینکه کار چسباندن کاشی روی کاشی را انجام دادید و چسب بین کاشی‌ها خشک شدند، نیاز است که بندکشی بین کاشی‌ها را انجام دهید. برای این کار می‌توانید از ملاط بندکشی آماده استفاده کنید تا بندکشی کاشی‌ها سریع‌تر انجام شود. همچنین می‌توانید ملاط را با ترکیب سیمان‌ سفید و آب درست کنید.

پیشنهاد می‌کنیم که مرحله بندکشی کاشی‌ها را با صبر و حوصله انجام دهید. با استفاده از ملاط آماده یا ملاط خانگی، شما می‌توانید کار بندکشی بین کاشی‌ها را به‌درستی انجام دهید و به کاشی‌های روی دیوار جلوه‌ای زیبا و جذاب ببخشید.

9- تمیز کردن کاشی‌ها:

پس از اینکه کار چسباندن کاشی‌ها و بندکشی تمام شد، نیاز است که با استفاده از یک دستمال مرطوب، ملاط‌ها و گردوخاک موجود روی کاشی‌ها را پاک کنید تا ظاهر نهایی کاشی‌ها زیباتر شود. (همچنین پیشنهاد می‌کنیم بهترین ترفندها برای تمیز کردن کاشی های حمام را در وبلاگ هوم سرویز یاد بگیرید.)

میدونستی که هوم سرویز، خدمات کاشی کاری و سرامیک هم ارائه میده؟

حواستان باشد که کاشی‌ها را بعد از خشک شدن کامل بندکشی‌ها پاک کنید؛ زیرا در صورت خشک نشدن بندکشی بین کاشی‌ها، تمام ملاط‌ها با استفاده از پارچه مرطوب پاک می‌شوند و از بین می‌روند.

با انجام این کارها، مراحل چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی با موفقیت انجام می‌شود و شما می‌توانید از نتیجه کار لذت ببرید.

کاشی کاری حرفه‌ای با هوم سرویز
کاشی کاری حرفه‌ای با هوم سرویز

جمع‌بندی مطالب

در این مطلب، روش چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی را به شما آموزش دادیم و مزایا و معایب نصب کاشی روی کاشی را بررسی کردیم. سپس مراحل چسباندن کاشی روی کاشی را به صورت گام به گام آموزش دادیم و بهترین چسب برای چسباندن کاشی را به شما معرفی کردیم. با چسباندن کاشی روی کاشی قدیمی حمام و سرویس بهداشتی، شما می‌توانید در زمان و هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید و جلوه‌ای جذاب و زیبا به فضای منزل خود بدهید.

اگر به دنبال نصاب سرامیک و کاشی حرفه‌ای و متخصص هستید تا کار نصب کاشی و سرامیک را انجام دهند، به مجموعه هوم سرویز اعتماد کنید و کاشی کاری منزل خود را به تیم هوم سرویز بسپارید. قیمت کاشی کاری در مجموعه هوم سرویز بسیار مناسب و منطقی است و شما می‌توانید با پرداخت هزینه مناسب، کار نصب کاشی و سرامیک روی دیوار را به افراد باتجربه و حرفه‌ای بسپارید.

برای ثبت درخواست کاشی کاری و بازسازی منزل، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید و درخواست خود را ثبت کنید تا همیاران هوم سرویز با شما تماس بگیرند و هماهنگی‌های لازم را انجام دهند.

همیار شماییم تا پایان سرویس…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا