برقکاری ساختمان

علت پریدن فیوز کنتور برق چیست؟ عیب‌یابی و رفع آن

یکی از مشکلات رایج در ساختمان‌های مسکونی و تجاری، پریدن فیوز برق است که منجر به قطع شدن جریان برق و بروز اختلال در عملکرد وسایل برقی می‌شود. زمانی که مشکل پریدن فیوز برق پیش می‌آید، دیگر نمی‌توان از وسایل برقی استفاده کرد و در روند کارها و زندگی روزمره اختلال ایجاد می‌شود. علاوه بر این مشکلات، پریدن فیوز اصلی برق خانه، با خطراتی مانند احتمال سوختن و آتش گرفتن سیم‌ها همراه است و همین موارد، ضرورت رسیدگی به وضعیت آن را بیشتر می‌کند.

در این نوشته قصد داریم اصلی‌ترین دلایل گرم شدن فیوز برق و پریدن فیوز اصلی برق را به شما توضیح دهیم. همچنین به شما توضیح خواهیم داد که علت قطع شدن برق به صورت پشت سر هم چیست و چه مواردی باعث پریدن فیوز مینیاتوری می‌شود؟

اگر دوست دارید با علت پریدن فیوز اصلی برق آشنا شوید و روش حل این مشکل را یاد بگیرید، از شما دعوت می‌کنیم که تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

علائم خرابی فیوز کنتور برق
خرابی فیوز کنتور برق

علائم خرابی فیوز کنتور برق

قبل از بررسی دلایل پریدن فیوز، بهتر است با علائم علائم خرابی فیوز کنتور برق آشنا شوید. در بسیاری از موارد، خرابی فیوز کنتور برق باعث پریدن مکرر فیوز برق و قطع شدن جریان برق می‌شود. علاوه بر اینها، سوختگی، تغییر رنگ بدنه فیوز برق و استشمام بوی سوختگی از اطراف فیوز، از جمله نشانه‌های خطرناکی هستند که بعد از خراب شدن فیوز کنتور برق مشاهده خواهید کرد.

در صورت خرابی فیوز برق، ولتاژ برق با نوسان بالا وارد وسایل برقی منزل شما می‌شود و همین موضوع باعث اختلال در عملکرد وسایل برقی و کاهش عمر مفید وسایل الکتریکی خواهد شد. مثلاً یکی از دلایل بخار نکردن اتو پرس، نوسان شدید جریان برق است که به برد دستگاه آسیب جدی وارد می‌کند و طول عمر مفید اتو را به میزان زیادی کاهش می‌دهد.

رفع اتصالی برق ساختمان با هوم سرویز
بررسی دلایل پریدن فیوز

علت پریدن فیوز خانه چیست؟

همان‌طور که به شما توضیح دادیم، موارد مختلفی باعث پریدن فیوز برق و قطع شدن جریان برق ساختمان می‌شوند. برای رفع این مشکل و اتصال مجدد فیوز برق، ابتدا شما باید مشکل موجود در وسایل برقی یا سیم‌کشی ساختمان را پیدا کنید و سپس برق ساختمان را وصل کنید.

اگر تجربه و مهارت کافی برای کار با وسایل برقی و سیم‌کشی برق ساختمان را ندارید، بهتر است از برقکار متخصص و باتجربه بخواهید که مشکل فیوز برق ساختمان شما را حل کند. یکی از مزایای کمک گرفتن از برقکار فوری این است که مشکل سیم‌کشی برق ساختمان شما را خیلی سریع و با بهترین هزینه برطرف می‌کند.

موارد زیر از جمله دلایل پریدن فیوز اصلی برق ساختمان هستند:

1- مصرف بیش از حد برق:

ظرفیت بار در فیوز، حداکثر میزان جریان برق است که فیوز می‌تواند بدون پریدن و قطع شدن تحمل کند. . ظرفیت بار فیوزهای مینیاتوری و اتوماتیک بر حسب آمپر (A) اندازه‌گیری می‌شود و با برچسب، روی بدنه فیوز مشخص شده است.

زمانی که جریان بسیار زیاد برق وارد فیوز شود، احتمال آسیب زدن به وسایل برقی چندین برابر می‌شود. در این حالت، پس از بیشتر شدن جریان برق و عبور از حد مجاز، فیوز می‌سوزد یا می‌پرد و جریان برق قطع می‌شود

بنابراین زمانی که بیش از حد ظرفیت فیوز از برق استفاده کنید، شاهد پریدن فیوز خواهید بود. علت این موضوع، جلوگیری از بروز خطراتی مانند آتش سوزی و سوختگی وسایل برقی و حفظ امنیت ساختمان است.

احتمالاً شما هم این اتفاق را تجربه کرده‌اید که بعد از روشن کردن همزمان وسایل برقی پرمصرف مانند کولر گازی، ماشین لباسشویی، دریل، اتو و… ناگهان فیوز برق بپرد و برق همه دستگاه‌ها قطع شود! اگر در هنگام استفاده از چند وسیله برقی این مشکل را تجربه کردید، نگران نشوید و دکمه فیوز را بزنید؛ اما یادتان باشد که به صورت همزمان از وسایل برقی بزرگ استفاده نکنید تا فیوز برق مجدداً نپرد. همچنین می‌توانید میزان ظرفیت فیوز را ارتقا دهید تا میزان بیشتری از جریان برق را از خود عبور دهد.

تعمیر فیوز مینیاتوری
تعمیر فیوز

2- بروز اتصال کوتاه در وسایل برقی:

در طول زمان، سیم‌های وسایل برقی دچار خوردگی، قطعی و کشیدگی می‌شوند و همین موارد، زمینه را برای مشکلات بعدی فراهم می‌کنند. از بین رفتن روکش عایق روی سیم‌های وسایل برقی و برخورد سیم‌ها با یکدیگر، باعث اتصال کوتاه در مدار جریان الکتریکی می‌شود. اتصال کوتاه به معنی ایجاد مسیر جدید برای عبور جریان الکتریکی در دستگاه است که فشار زیادی را به وسیله برقی و فیوز برق وارد می‌کند. بروز اتصال کوتاه در وسایل برقی، یکی از دلایل پریدن فیوز اصلی برق ساختمان است.

زمانی که سیم فاز و نول موجود در وسایل برقی با هم برخورد می‌کنند، جریان الکتریکی بسیار بالایی را ایجاد می‌کنند. همین موضوع باعث می‌شود که فیوز برق نتواند جریان ایجاد شده را تحمل کند و برای جلوگیری از بروز خطرات احتمالی بپرد.

بنابراین، اگر مشاهده کردید که به محض روشن کردن بعضی از وسایل برقی، فیوز برق خانه قطع می‌شود، باید احتمال بروز اتصال کوتاه در وسایل برقی را بررسی کنید. همچنین در صورت شنیدن صدای اتصالی و جرقه از وسایل برقی، سریع دستگاه را از برق بکشید و به تعمیرگاه ببرید تا سیم پیچی وسیله برقی شما بررسی شود.

میدونستی که هوم سرویز، خدمات سیم کشی برق و رفع اتصالی هم ارائه میده؟

مثلاً بروز اتصال کوتاه در سیم‌های رینگ لایت آرایشگاه زنانه باعث پریدن فیوز مینیاتوری آرایشگاه و نگرانی صاحب آرایشگاه شده بود که با تعمیر رینگ لایت، مشکل برق سالن زیبایی حل شد.

پریدن فیوز خطرناک است
اتصالی کردن وسایل برقی و قطع شدن برق

3- قدیمی شدن سیم‌کشی برق ساختمان:

به مرور زمان سیم‌کشی برق ساختمان‌های قدیمی، دچار مشکل و خرابی می‌شوند. سیم‌کشی قدیمی برق ساختمان، ظرفیت کمی برای استفاده از وسایل برقی دارد. همچنین احتمال خوردگی سیم‌های برق و بروز اتصال کوتاه در مدار الکتریکی ساختمان‌‌های قدیمی بیشتر است. به همین دلیل است که در ساختمان‌های قدیمی، سیم‌کشی برق دچار مشکلات بیشتری خواهد شد و احتمال پریدن فیوز اصلی برق چند برابر می‌شود.

برای بررسی سیستم برق‌کشی و رفع اتصالی برق ساختمان، بهتر است از فرد متخصص بخواهید که این کار را انجام دهد. گاهی اوقات به دلیل سیم‌کشی معیوب و قدیمی ساختمان، لازم است کل سیم‌کشی ساختمان عوض شود و از فیوزهای باکیفیت و قدرتمند در ساختمان استفاده شود.

سیم کشی برق ساختمان
سیم کشی برق ساختمان

4- خرابی برد و سایر قطعات وسایل برقی:

یکی دیگر از مواردی که منجر به پریدن فیوز برق می‌شود، خرابی برد و وسایل برقی و قطعات داخلی دستگاه است. زمانی که برد الکترونیکی و قطعات داخلی وسایل برقی خراب می‍شوند، مشکل جریان کشی و آمپرکشی پیش می‌آید. بعد از برقراری جریان زیاد و بیشتر از ظرفیت سیستم، فیوز اصلی برق می‌پرد و جلوی ورود جریان زیاد به دستگاه را می‌گیرد.

به همین دلیل است که برای جلوگیری از سوختن فیوز و قطع شدن جریان برق، باید وسایل برقی معیوب و قدیمی را تعمیر کنید.

در مقاله بررسی دلایل آمپر کشیدن کولر گازی به شما توضیح دادیم که یکی از نشانه‌های جریان کشیدن وسایل برقی این است که مصرف برق دستگاه چند برابر می‌شود و هزینه قبض برق ساختمان بسیار بالا می‌رود.

با تعمیر وسایل برقی معیوب و پرهیز از روشن کردن دستگاه‌های قدیمی، احتمال بروز مشکل در جریان برق ساختمان و پریدن دکمه فیوز کمتر خواهد شد.

پریدن فیوز
پریدن فیوز به دلیل خرابی وسایل برقی

5- ظرفیت نامناسب فیوز:

اگر مشکل پریدن فیوز در خانه شما زیاد اتفاق می‌افتد و پشت سر هم تکرار می‌شود، احتمالاً اندازه و ظرفیت فیوز با مصرف شما تناسبی ندارد. در مقاله معرفی فیوز مینیاتوری به شما توضیح دادیم که در بازار، انواع فیوزها با اندازه‌های مختلف وجود دارد و شما باید با توجه به میزان مصرف خود، از فیوز مناسب استفاده کنید. برای اطلاع از نوع فیوز منزل خود کافیست سری به تابلو برق ساختمان خود بزنید و نوع فیوز و مشخصات آنرا مشاهده کنید.

با انتخاب فیوز ضعیف و نامناسب، با مشکل پریدن فیوز برق زیاد مواجه خواهید شد. برای رفع این مشکل، بهتر است با برقکار متخصص مشورت کنید و از او بخواهید که با توجه به میزان مصرف برق، فیوز مناسب را در ساختمان شما نصب کند.

علت پریدن فیوز بعد از چند دقیقه
علت پریدن فیوز بعد از چند دقیقه

6- خرابی کلیدها و پریزهای برق:

یکی از دلایل اصلی پریدن فیوز برق ساختمان، خرابی کلیدها و پریزهای برق ساختمان است. زمانی که سیستم برق‌کشی ساختمان مشکل داشته باشد، جریان کافی برق به دو شاخه نمی‌رسد و به محض اتصال سیم به پریز برق، فیوز برق می‌پرد و برق ساختمان قطع می‌شود.

اگر بعد از زدن کلید برق یا اتصال سیم وسایل برقی به پریز، مشاهده کردید که دکمه فیوز برق پرید، احتمالاً کلیدها و پریزهای برق ساختمان دچار مشکل و اتصالی شده‌اند.

برای رفع خرابی و تعمیر کلید و پریزهای ساختمان، باید از برقکار باتجربه بخواهید که وضعیت سیم‌ها و کلیدهای برق ساختمان را بررسی کنند و مشکلات برقی ساختمان را با رعایت نکات ایمنی برطرف کنند.

رفع خطاهای سیستم برق ساختمان
رفع خطاهای سیستم برق ساختمان

7- نفوذ آب و رطوبت به سیم‌کشی ساختمان:

همان‌طور که می‌دانید، آب ماده‌ای رسانا است و جریان الکتریکی را عبور می‌دهد. نفوذ آب در اطراف سیم‌های برق، باعث اتصالی کردن سیم‌ها می‌شود و مساله‌ای خطرناک است.

یکی از دلایل اتصالی کردن سیم‌ها و پریدن فیوز برق در مناطق مرطوب، نفوذ آب و رطوبت به سیم‌کشی ساختمان است. همچنین بعد از تجربه باد و طوفان، احتمال نفوذ آب به داخل فیوز و خراب شدن فیوز برق وجود دارد. وجود رطوبت در سیستم برق‌کشی ساختمان، احتمال فرسودگی سیم‌ها، خرابی وسایل برقی و بروز اتصال کوتاه را افزایش می‌دهد و موضوعی جدی است.

به همین دلیل بعد از بارندگی شدید یا وقوع طوفان، باید احتمال وجود آب و رطوبت در داخل فیوز را بررسی کنید تا بتوانید علت پریدن فیوز برق ساختمان را پیدا کنید.

میدونستی که هوم سرویز، خدمات سیم کشی برق و رفع اتصالی هم ارائه میده؟
چگونه فیوز پریده را وصل کنیم
عیب‌یابی مشکل فیوز

چطور مشکل پریدن فیوز برق را برطرف کنیم؟

تا اینجا، با مهم‌ترین علت پریدن فیوز اصلی برق آشنا شدید و 7 دلیل اصلی بروز این مشکل را شناختید. در این قسمت، شما با بهترین راهکارها برای رفع مشکل پریدن فیوز برق آشنا خواهید شد و می‌توانید این مشکل را برطرف کنید.

1- قطع کردن برق:

در اولین قدم نیاز است که برق را به‌صورت کامل از کنتور قطع کنید تا مجدداً اتصال کوتاه اتفاق نیفتد. بعد از قطع کردن برق، می‌توانید بررسی دقیقی روی وسایل مختلف انجام دهید و مشکل اصلی سیستم برق‌کشی ساختمان را پیدا کنید.

2- بررسی سیم‌کشی‌ها:

بعد از قطع کردن جریان برق از کنتور، باید سیم‌کشی‌ها و اتصالات برقی ساختمان را بررسی کنید. برای انجام این کار از ظاهر فیوز و سیم‌ها شروع کنید و مطمئن شوید که مشکلی در سیم‌های الکتریکی ساختمان وجود ندارد. در صورت مشاهده سیم‌های فرسوده یا سیم‌هایی که روکش آنها جدا شده است، حتماً با برقکار تماس بگیرید تا کارهای لازم را برای رفع اتصالی برق ساختمان شما انجام دهد.

3- بررسی وسایل برقی:

بعد از بررسی سیم‌های برق ساختمان، باید وسایل برقی خانه را نیز بررسی کنید و مطمئن شوید که سالم هستند و دچار خرابی و اتصال داخلی نشده‌اند. اگر به محض روشن کردن وسیله برقی، بوی سوختگی را حس کردید یا صدای اتصالی کردن و جرقه زدن را شنیدید، سریع سیم دستگاه را از پریز برق خارج کنید.

4- مشورت با برق‌کار ساختمان:

برای تشخیص ایرادهای موجود در سیستم برق‌کشی ساختمان و عیب‌یابی مدار الکتریکی ساختمان، بهتر است از برقکار متخصص و باتجربه کمک بگیرید. برقکارهای حرفه‌ای، از دستگاه‌های مخصوص برای پیدا کردن آسیب‌های موجود در سیم‌کشی ساختمان استفاده می‌کنند و هرگونه ایراد و مشکلی را سریع پیدا می‌کنند. همچنین افراد متخصص هرگونه احتمال بروز خطای قوس الکتریکی و فشار بیش از حد به سیم‌کشی ساختمان را بررسی می‌کنند.

5- تعویض فیوز:

در صورت استفاده از فیوز نامناسب و بی‌کیفیت، بهتر است فیوز برق را کامل تعویض کنید و از فیوز قدرتمند با ظرفیت مناسب برای ساختمان خود استفاده کنید.

اگر فیوز را تعویض کردید و مشکل حل شد، یعنی ظرفیت فیوز قبلی کافی نبوده است و مشکل پریدن فیوز برق به دلیل خرابی فیوز قبلی پیش آمده است.

بعد از تعویض فیوز، بهتر است از افراد متخصص بخواهید که برای کنتور برق از محافظ استفاده کنند تا مشکلاتی مانند سوختن و خراب شدن کنتور پیش نیاید. نصب محافظ برق کنتور، کاری تخصصی است و حتماً باید توسط افراد متخصص انجام شود.

نصب محافظ کنتور برق با هوم سرویز
رفع اتصالی ساختمان و نصب محافظ کنتور برق با هوم سرویز

جمع‌بندی مطالب

در این مقاله، به این سوال پاسخ دادیم که علت پریدن فیوز در ساختمان چیست و به شما توضیح دادیم که استفاده همزمان از وسایل برقی، خرابی سیم‌کشی برق ساختمان، اتصال کوتاه دستگاه‌ها، خرابی برد الکتریکی و قطعات داخلی وسایل برقی، نفوذ رطوبت به سیم‌کشی ساختمان و خرابی فیوز برق، منجر به پریدن فیوز برق ساختمان می‌شود. برای رفع این مشکل، ابتدا باید مشکل اصلی را پیدا کنید و از برقکار حرفه‌ای برای کمک بگیرید.

تیم حرفه‌ای و متخصص هوم سرویز، آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان هستند و کارهایی مانند برق‌کاری ساختمان، نصب سانترال، تعمیر موتور برق، ساخت و تعمیر تابلو برق را با بهترین هزینه برای شما انجام می‌دهند. برای ثبت درخواست برقکاری در هوم سرویز، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کرده و درخواست خود را ثبت کنید تا همکاران ما با شما تماس بگیرند و هماهنگی‌های لازم را انجام دهند. 

همیار شماییم تا پایان سرویس…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا