ماشین لباسشویی، یکی از مهمترین لوازم خانگی است که به ما امکان شستشوی انواع لباس، پرده، پتو و… را میدهد. با داشتن ماشین لباسشویی سالم، میتوانیم لباسهای خود را در سریعترین زمان ممکن بشوییم و لباسهایی تمیز و خوشبو داشته باشیم. گاهی اوقات، مشکلاتی برای ماشین لباسشویی ایجاد میشود و در عملکرد این وسیله اختلال ایجاد میکند. تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی، یکی از مشکلات رایج در انواع لباسشوییهای ال جی، سامسونگ، اسنوا، دوو، پاکشوما و..و است. زمانی که این مشکل پیش میآید، آب داخل لباسشویی بهدرستی تخلیه نمیشود و به بیرون میریزد.
در این نوشته قصد داریم درباره علت تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی با شما صحبت کنیم و اصلیترین دلایل این مشکل را به شما توضیح دهیم. همچنین روش رفع این مشکل و باز کردن مسیر تخلیه آب ماشین لباسشویی را به شما آموزش خواهیم داد تا بتوانید مشکل تخلیه نشدن آب لباسشویی را بهسرعت برطرف کنید.
اگر شما هم دوست دارید با علت تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی پاکشوما، ال جی، سامسونگ، دوو، اسنوا، بوش و حایر آشنا شوید و روش عیبیابی و تعمیر لباسشویی را یاد بگیرید، از شما دعوت میکنیم که تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.
چرا آب ماشین لباسشویی تخلیه نمی شود؟
مشکل تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی، دلایل مختلفی دارد و در اکثر برندهای ماشین لباسشویی مانند لباسشویی دوو، سامسونگ، بوش، ال جی، اسنوا، پاکشوما و حایر اتفاق میافتد. به همین دلیل برای پیدا کردن علت اصلی تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی، باید قسمتهای مختلف لباسشویی را بررسی کنید.
گاهی اوقات رفع مشکل تخلیه نشدن آب لباسشویی ساده است و شما میتوانید خودتان این مشکل را برطرف کنید. در بعضی موارد هم بهتر است از تعمیرکار لباسشویی کمک بگیرید تا مشکل اصلی لباسشویی شما را برطرف کند و کار تعمیر ماشین لباسشویی را انجام دهد.
موارد زیر از جمله اصلیترین علت های تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی هستند:
1- گرفتگی پمپ تخلیه ماشین لباسشویی:
اولین علت تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی، گرفتگی پمپ تخلیه لباسشویی است. در داخل لباسشویی، پمپ تخلیه وجود دارد که تمام کف و آب را به بیرون از دستگاه منتقل میکند. در داخل پمپ تخلیه نیز فیلتری وجود دارد. این فیلتر، از ورود اشیا به درون پمپ تخلیه جلوگیری میکند و از پمپ محافظت میکند تا ماشین لباسشویی بهتر کار کند. گاهی اوقات، پرز و اشیای خارجی وارد لوله تخلیه میشود و همین آلودگیها، پمپ تخلیه لباسشویی را مسدود میکند. زمانی که مشکل گرفتگی پمپ تخلیه ماشین لباسشویی پیش میآید، آب داخل لباسشویی قادر به تخلیه نیست و در عملکرد ماشین لباسشویی اختلال ایجاد میشود. برای رفع این مشکل، بهتر است هرچند وقت یکبار پمپ ماشین لباسشویی را تمیز کنید تا پرز و آلودگی روی پمپ تخلیه جمع نشود و لباسشویی قادر به تخلیه آب داخل مخزن باشد.
2- خراب شدن پمپ تخلیه آب لباسشویی:
همانطور که به شما توضیح دادیم، پمپ تخلیه آب ماشین لباسشویی اهمیت زیادی دارد و باعث عملکرد بهتر لباسشویی میشود. خراب شدن پمپ تخلیه آب لباسشویی باعث اختلال در عملکرد دستگاه و باقی ماندن آب در داخل مخزن لباسشویی میشود. داخل پمپ تخلیه آب لباسشویی، پروانهای وجود دارد که آب و کف را به بیرون منتقل میکند. گاهی اوقات به دلیل گیر کردن پرز و جسم خارجی، پروانه پمپ تخلیه بهدرستی نمیچرخد و آب را تخلیه نمیکند. شکستگی پروانه پمپ نیز باعث تخلیه نشدن آب در ماشین لباسشویی قدیمی و کارکرده میشود.
بنابراین برای رفع این مشکل و عیبیابی لباسشویی، باید تمام قسمتهای داخل پمپ را بررسی کنید. برای بررسی و عیبیابی پمپ تخلیه لباسشویی، ابتدا برق ماشین لباسشویی را قطع کنید و با استفاده از شیلنگ، آب داخل مخزن را تخلیه کنید. سپس پنل بالایی دستگاه را بردارید و پمپ را از جای خود خارج کنید و این قطعه را با دقت بررسی کنید. در صورت خراب شدن پمپ تخلیه لباسشویی، بهتر است این قطعه را تعویض کنید تا ماشین لباسشویی بهدرستی و بدون مشکل کار کند.
نکات نگهداری از ماشین لباسشویی در منزل
3- گرفتگی مسیر خروج آب:
در ماشین لباسشویی، لولهای به نام لوله تخلیه وجود دارد که به لوله فاضلاب ساختمان وصل است و آب و کف داخل دستگاه را به بیرون منتقل میکند. گاهی اوقات مسیر لوله تخلیه مسدود میشود و اجسام خارجی در لوله گیر میافتد و باعث میشود که تخلیه آب لباسشویی بهدرستی انجام نشود. در این وضعیت، شما باید لوله تخلیه لباسشویی را از دستگاه جدا کنید و از باز بودن مسیر لوله تخلیه مطمئن شوید. سپس اتصال درست لوله تخلیه به لوله فاضلاب ساختمان را بررسی کنید. در صورتی که مسیر لوله تخلیه باز باشد و باز هم آب داخل مخزن لباسشویی تخلیه نشود، احتمالاً ماشین لباسشویی دچار ایراد شده است و باید تعمیر شود.
در وبلاگ هوم سرویز، روش انتخاب بهترین مکان ماشین لباسشویی و نکات مهم برای نصب لباسشویی را به شما توضیح دادیم تا با چنین مشکلاتی مواجه نشوید.
4- تا خوردن لوله تخلیه آب:
گاهی اوقات بعد از جابجایی ماشین لباسشویی، لوله تخلیه آب دچار تاخوردگی میشود و همین موضوع باعث میشود که تخلیه آب از مخزن ماشین لباسشویی انجام نشود. بعد از باز کردن لوله تخلیه لباسشویی، مشاهده خواهید کرد که این مشکل برطرف میشود و آب داخل مخزن لباسشویی با سرعت بیشتری به بیرون ریخته میشود.
5- گرفتگی فیلتر ماشین لباسشویی:
اگر نگاهی به ماشین لباسشویی بیندازید، در قسمت پایین و سمت چپ یا راست دستگاه، دریچهای را مشاهده میکنید. در داخل این دریچه، فیلتر ماشین لباسشویی وجود دارد که تمام پرزها و کرکهای لباس، مو، نخ و… را جمع میکند. پر شدن فیلتر ماشین لباسشویی و گرفتگی فیلتر، یکی از علت های تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی است.
برای تمیز کردن فیلتر لباسشویی، ابتدا دریچه دستگاه را باز کنید و فیلتر را بیرون بیاورید. سپس فیلتر را با آب شستشو دهید تا کاملاً تمیز شود. سپس فیلتر لباسشویی را در جای اصلی قرار دهید. در صورتی که فیلتر لباسشویی تمیز نباشد، بازدهی دستگاه پایین میآید و کار شستشوی لباسها با کیفیت کمتری انجام میشود. همچنین تمیز نبودن فیلتر و لاستیک دور درب لباسشویی، یکی از دلایل بوی بد ماشین لباسشویی است. به همین دلیل شما باید فیلتر لباسشویی را به صورت مرتب تمیز کنید تا عمر مفید دستگاه و بازدهی آن بیشتر شود.
6- خرابی میکروسوئیچ درب لباسشویی:
روی درب ماشین لباسشویی، سیستم میکروسوئیچ قرار دارد که به صورت هوشمند کار میکند. وظیفه میکروسوئیچ درب لباسشویی این است که باز بودن درب ماشین لباسشویی را به برد لباسشویی اعلام میکند تا دستگاه شروع به کار نکند. بعد از بسته شدن کامل درب لباسشویی، میکروسوئیچ درب این موضوع را به برد اطلاع میدهد و لباسشویی شروع به کار میکند.
این احتمال وجود دارد که خرابی میکروسوئیچ درب لباسشویی، علت تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی باشد. اتصالی کردن میکروسوئیچ نیز باعث قطع و وصل شدن عملکرد دستگاه میشود و در روند شستشوی لباسها و تخلیه آب لباسشویی اختلال ایجاد میکند. به همین دلیل شما باید میکروسوئیچ درب لباسشویی را بررسی کنید و این قطعه را تعویض کنید تا ماشین لباسشویی بهدرستی کار کند.
دلایل روشن شدن و کار نکردن ماشین لباسشویی را در وبلاگ هوم سرویز بخوانید و با کمک افراد متخصص، این مشکل را سریعتر حل کنید.
7- خرابی شیر برقی ماشین لباسشویی:
شیر برقی ماشین لباسشویی، قطعهای الکترونیکی است که جریان آب ورودی به لباسشویی را کنترل میکند. قطع و وصل کردن جریان آب و کنترل حجم ورودی آب برعهده شیر برقی لباسشویی است. بعد از اینکه ماشین لباسشویی را روشن کردید، برد الکترونیکی لباسشویی، دستور آبگیری را صادر میکند. سپس برق به سیمپیچ شیر برقی میرسد و این قطعه فعال میشود تا جریان ورودی آب به داخل لباسشویی را باز کند. بعد از اتمام آبگیری هم برق شیر برقی قطع میشود و دیگر آب وارد دستگاه نخواهد شد. مشکلاتی مانند نصب نادرست لباسشویی، یخ زدگی لولهها و تغییر زیاد فشار آب باعث خراب شدن شیر برقی لباسشویی میشود. زمانی که شیر برقی لباسشویی خراب شود، میزان آب بیشتری وارد مخزن لباسشویی میشود و همین موضوع باعث اختلال در روند تخلیه آب لباسشویی خواهد شد.
بنابراین برای رفع مشکل تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی، بهتر است شیر برقی دستگاه را بررسی کنید و در صورت خرابی این قطعه، شیر برقی را تعویض کنید تا لباسشویی بهدرستی کار کند و لباسها با کیفیت بالا شسته شوند. همچنین همیشه کار نصب و راهاندازی ماشین لباسشویی را به نصاب لباسشویی بسپارید تا چنین مشکلاتی پیش نیاید.
8- استفاده نادرست از مواد شوینده:
اگر دفترچه راهنمای ماشین لباسشویی را مطالعه کنید، متوجه خواهید شد که برای هرگونه مواد شوینده قابل استفاده در لباسشویی، مقدار مشخصی وجود دارد. شما باید با توجه به جنس و حجم لباسها، از مقدار کافی شوینده در لباسشویی استفاده کنید. در وبلاگ هوم سرویز، به این سوال پاسخ دادیم که چقدر پودر در ماشین لباسشویی بریزیم و نکات مهم مربوط به استفاده از قسمت جاپودری لباسشویی را به شما توضیح دادیم.
بعضی از افراد تصور میکنند که با ریختن مقدار بیشتر مایع لباسشویی یا تاید داخل ماشین، لباسها تمیزتر میشوند که این باور کاملاً نادرست است. خیلی اوقات نیازی به ریختن مقدار زیاد شوینده در داخل لباسشویی نیست. مثلاً برای شستن پرده های توری در لباسشویی، نیازی نیست از مقدار زیاد پودر یا مایع لباسشویی استفاده کنید.
9- وجود مشکل در برد ماشین لباسشویی:
آخرین علت تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی، خرابی برد الکترونیکی لباسشویی است. برد الکترونیکی مانند مغز ماشین لباسشویی عمل میکند و با توجه به برنامه شستشو، دستورات لازم را به قسمتهای مختلف لباسشویی میدهد. با وجود برد الکترونیکی، تمام مراحل شستشو در ماشین لباسشویی بهدرستی و با ترتیب مشخصی انجام میشود تا لباسها کاملاً تمیز شوند.
گاهی اوقات، برد الکترونیکی لباسشویی خراب میشود و همین موضوع باعث میشود که قطعات مختلف لباسشویی بهدرستی کار نکنند و عملکرد دستگاه مختل شود.
عیبیابی و تعمیر برد الکترونیکی لباسشویی، کاری تخصصی است و به همین دلیل باید توسط تعمیرکار متخصص ماشین لباسشویی انجام شود. گاهی وقتها میزان خرابی برد لباسشویی بهقدری زیاد است که شما باید برد الکترونیکی لباسشویی را کامل عوض کنید تا دستگاه بهدرستی کار کند.
تعرفه تعمیرات ماشین لباسشویی در هوم سرویز
قیمت تعمیر ماشین لباسشویی |
---|
قیمت نصب ماشین لباسشویی |
خدمات نصب و تعمیر ماشین لباسشویی
در این نوشته، 9 علت تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی را به شما توضیح دادیم که باعث اختلال در عملکرد ماشین لباسشویی میشوند. سپس روش رفع مشکل تخلیه نشدن آب ماشین لباسشویی را به شما توضیح دادیم و گفتیم که با کمک تعمیرکار متخصص، این مشکل قابل حل است.
از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم این مطالب برای شما کاربردی و مفید باشد.
اگر به دنبال افراد حرفهای و باتجربه برای نصب و تعمیر ماشین لباسشویی هستید، به تیم هوم سرویز اعتماد کنید. در مجموعه هوم سرویز، کار تعمیرات لباسشویی با بهترین هزینه و در سریعترین زمان ممکن انجام میشود و شما میتوانید از این خدمات حرفهای برای تعمیر ماشین لباسشویی منزل خود استفاده کنید.
برای ثبت درخواست نصب و تعمیر لباسشویی، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید و درخواست خود را ثبت کنید تا همیاران هوم سرویز با شما تماس بگیرند و هماهنگیهای لازم را انجام دهند.