شاید شما هم تاکنون روی سطوح مختلف منزلتان مانند سقف یا دیوار، نم و رطوبت را مشاهده کرده باشید. با ایجاد رطوبت زیاد در سطوح مختلف بوی نم و ماندگی در هوا ایجاد میشود که این مسئله ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. در این صورت اگر به فکر رفع نمزدگی ساختمان نباشید، به تدریج قسمتی از دیوار یا سقف خانه دچار پوسیدگی و تخریب خواهد شد. از طرفی، وجود رطوبت و بوی نم منجر به ایجاد احساس خستگی و رخوت در افراد میشود. همچنین ممکن است به مرور زمان وسایل خانه نیز نمناک شده و به آنها نیز آسیب وارد شود. به همین دلیل، رفع بوی نم ساختمان در جلوگیری از این موارد بسیار اهمیت دارد.
در این مقاله، دلایل ایجاد رطوبت و نم در ساختمان ذکر شده و در ادامه راهکارهایی معرفی شدهاند که با استفاده از آنها میتوان بوی نم ساختمان را رفع کرد.
فهرست مطالب
- خرابی ساختمان به دلیل وجود نم و رطوبت
- دلایل ایجاد نم و رطوبت در ساختمان
- روش های اصولی برای رفع بوی نم ساختمان
- سایر روشهای مورداستفاده برای کاهش بوی نم خانه
- جمع بندی مطالب
خرابی ساختمان به دلیل وجود نم و رطوبت
همانطور که گفته شد، خانهای که به طور مداوم در معرض رطوبت و نم قرار داشته باشد، به تدریج دچار پوسیدگی و تخریب خواهد شد. در واقع، ایجاد نم و رطوبت در ساختمان به مرور زمان میتواند مشکلات مختلفی را ایجاد کند که برخی از رایجترین آنها عبارتند از:
- پوسیدگی و تخریب قسمتی از سقف یا دیوار ساختمان
- حمله و هجوم حشرات موذی به داخل ساختمان
- بروز بیماریهای مختلف مانند انواع آلرژی، سردرد و درد مفاصل
- بروز احساس خستگی و رخوت در افراد
- ایجاد لکه روی دیوار و بهواسطه آن، ایجاد کپک در این قسمتها
در صورتی که برای رفع نم ساختمان اقدامی انجام نشود، این مشکلات بروز پیدا خواهند کرد. به همین دلیل است که باید سریعا برای رفع رطوبت و نم ساختمان اقدام کنید تا ساختمان شما آسیب نبیند. در صورت تخریب ساختمان خسارت بیشتر شده و مجبور به بنایی ساختمان می شوید.
دلایل ایجاد نم و رطوبت در ساختمان
ایجاد نم و رطوبت در ساختمان به دلایل مختلفی ایجاد میشود که رایجترین این دلایل عبارتند از:
1. باریدن باران
یکی از رایجترین دلایل ایجاد رطوبت و بوی نم در ساختمان، بارش باران به خصوص در فصلهای پاییز و زمستان است. به واسطه بارش باران ممکن است آب به داخل ساختمان نفوذ پیدا کند. آب یک مایع سیال است و به همین دلیل تشخیص و پیدا کردن مکان نفوذ آب باران کار مشکلی است. در واقع شناسایی و تشخیص محل دقیق نفوذ آب باران به ساختمان نیاز به مهارت و تبحر متخصص دارد و برطرف کردن آن نیز باید بر اساس بررسی موارد مختلف و احتمالا ترمیم سقف شیروانی، درزگیری پنجره دوجداره و … توسط تکنسین های مربوط انجام شود.
2. وجود ایراد در تاسیسات ساختمان
در برخی موارد، وجود عیب یا ایجاد یک نقص در تاسیسات ساختمان میتواند منجر به ایجاد رطوبت و بوی نم در ساختمان شود. این مشکلات غالبا به دلیل عدم نصب صحیح سیستم لولهکشی و فاضلاب ایجاد میشوند. در این صورت اقداماتی مانند عدم نصب صحیح روشویی، مجرای تخلیه فاضلاب لباسشویی یا وجود نقص در سیستم لولهکشی فاضلاب و سینک ظرفشویی میتوانند منجر به ایجاد رطوبت در کف، دیوارها و حتی سقف ساختمان شوند. این موارد حتی میتوانند رطوبت موجود را تشدید کرده و از عوامل اصلی ایجاد رطوبت و بوی نم در ساختمان محسوب میشوند.
3. نشتی یا ترکیدگی در لولههای ساختمان
ایجاد رطوبت و بوی نم در ساختمان همچنین ممکن است به دلیل ترکیدگی لوله در ساختمان اصلی یا در ساختمان کناری باشد. این مسئله به مرور زمان باعث نشست آب در دیوار و سقف شده و رطوبت و نم را به وجود میآورد. از طرفی، در صورت عدم رفع این مشکل و با گذشت زمان، وجود نشت و ترکیدگی در لولههای ساختمان باعث ایجاد لکه، کپک و پوسیدگی شده و در این صورت میتواند منجر به تخریب قسمتهایی از سقف و یا دیوار ساختمان شود. در واقع، حتی اگر میزان آب خارج شده از لوله کم باشد، به تدریج منجر به ایجاد رطوبت شده و میتواند به دیوارها و سقف آسیب جدی وارد کند. بنابراین هر چه سریعتر به فکر تشخیص محل ترکیدگی لوله باشید.
روشهای اصولی برای رفع بوی نم ساختمان
در صورتی که در ساختمان منزل خود بوی بد نم و رطوبت را استشمام میکنید، برای رفع آن، ابتدا باید منبع نم و رطوبت را پیدا کرده و سپس برای رفع مشکل اقدام کنید. رفع بوی نم ساختمان با استفاده از روشهای مختلفی انجام میشود که در ادامه به آنها اشاره شده است. روشهای زیر، جزو بهترین راهحلهای خانگی برای رفع بوی نم ساختمان هستند:
رفع بوی نم با استفاده از لیمو ترش
داخل ظرف آب بریزید. سپس یک عدد لیموترش یا نارنج را همراه با پوست، رنده کرده و به ظرف آب اضافه کنید. پس از آن، قابلمه را روی حرارت قرار داده و صبر کنید تا شروع به جوشیدن کند. در این صورت، با جوشاندن لیمو یا نارنج، فضای خانه از عطر آنها پر شده و به مرور زمان با جوشاندن هرچه بیشتر لیمو یا نارنج، بوی نم نیز رفع خواهد شد. شما همچنین میتوانید این جوشانده را درون یک بطری اسپری ریخته و آن را در فضای خانه اسپری کنید. هرچه لیمو یا نارنج ترشتر باشد نیز نتیجه بهتری دریافت خواهید کرد. با این روشش بهسادگی از بوی بد نم خلاص میشوید.
رفع بوی نم با استفاده از سرکه سفید
شما میتوانید سرکه سفید را درون یک بطری اسپری ریخته و آن را روی سطوح مختلف خانه اسپری کنید. اما توجه داشته باشید که سرکه روی سطوح سنگی لکه ایجاد میکند؛ به همین دلیل از اسپری کردن سرکه روی این سطوح خودداری کنید. پس از گذشت مدت زمان کوتاهی میتوانید سرکه را با استفاده از پارچه تمیز کنید. با این روش نیز، سرکه سفید، به رفع بوی نم فضا کمک خواهد کرد.
رفع بوی نم با استفاده از جوش شیرین
این روش در مواقعی کاربرد دارد که بوی نم ساختمان از فرش نشأت بگیرد. شما هم قصد استفاده از خدمات قالیشویی را نداشته باشید. در این صورت شما میتوانید با پاشیدن مقداری جوش شیرین روی فرش، بوی بد نم آن را از بین ببرید. توجه داشته باشید که بهتر است حداقل یک روز، جوش شیرین روی فرش باقی بماند. در این صورت، زمان بیشتری برای جذب بوهای نامطبوع از محیط وجود دارد. پس از آن میتوانید با استفاده از جارو برقی، جوش شیرین روی فرش را تمیز کنید. در صورتی که هنوز بوی نم از بین نرفته باشد، میتوانید مراحل استفاده از جوش شیرین را مجددا تکرار کنید.
همچنین شما میتوانید برای از بین بردن بوی نم فرش، از آب اکسیژنه نیز استفاده کنید.
رفع بوی رطوبت با استفاده از دارچین و پرتقال
برای استفاده از این روش، باید پوست پرتقال را رنده کرده و 2 قاشق غذاخوری دارچین به آن اضافه کنید. سپس مقدار کمی آب را درون این مخلوط ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا محلول جوشانده شود. با جوشیدن پوست پرتقال و دارچین فضای خانه از عطر آنها پر شده و در این صورت بوی نم و رطوبت از بین میرود. این روش نیز برای رفع بوی نم ساختمان بسیار موثر است.
رفع بوی رطوبت با استفاده از اسانسهای خوراکی و غیرخوراکی
از دیگر روشهایی که برای از بین بردن بوی نم ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد، استفاده از اسانسهای خوراکی یا غیرخوراکی است. برای استفاده از این اسانسها باید چند قطره از آنها را درون یک ظرف پیرکس ریخته و زیر ظرف یک شمع کوچک روشن کنید. در این صورت، همزمان با گرم شدن ظرف و اسانس داخل آن، عطر اسانس فضای خانه را پر کرده و بوی نم از بین خواهد رفت.
سایر روشهای مورد استفاده در کاهش بوی نم خانه
راهکارهای زیر نیز برای از بین بدن نم و بوی نم در خانه عالی هستند:
حذف یا کاهش منابع رطوبتی
همانطور که میدانید، مکانهایی مانند آشپزخانه، سرویس بهداشتی و رختشویی از جمله مکانهایی هستند که سبب افزایش رطوبت در فضای ساختمان میشوند. برای اینکه بتوانید رطوبت و منابع رطوبتی را در این مکانها کاهش دهید، بهتر است در این مکانها از هواکشهایی استفاده کنید که قدرت مکش بالایی دارند. در این صورت، با عملکرد این مکشها، هوای مرطوب از داخل به بیرون ساختمان هدایت خواهد شد.
استفاده از تهویه مناسب
شما باید مطمئن شوید که گردش هوای مناسبی درون ساختمان وجود دارد. در اینصورت، علاوه بر اینکه بوی نم و رطوبت از بین میرود، برای تنفس اعضای خانواده نیز هوای سالمی فراهم میشود. در واقع، استفاده از تهویه مناسب باعث کنترل رطوبت، دما و سرعت جویان هوا شده و به عبارتی هوای پاک را با هوای آلوده جایگزین خواهد کرد که در نتیجه آن بوی بد نم نیز از بین میرود.
عایقبندی مناسب
توصیه میشود سقف ساختمان، به خصوص در فصول سرد سال، دارای عایق بندی مناسبی باشد. با استفاده از عایقبندی سقف و یا ایزوگام پشت بام، گرمای لازم در محیط خانه فراهم شده و در نتیجه آن، از ایجاد رطوبت ناشی از سطوح سرد جلوگیری میشود. در این صورت، رطوبت در خانههای گرمتر نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.
از طرف دیگر، پس از سقف، رایجترین مکانی که منجر به ورود رطوبت میشود، کف خانه است؛ به خصوص اگر در ساختمان، استخر، سونا یا باغچههایی با خاک مرطوب قرار داشته و ساختمان طبقات زیرین داشته باشد. در این مواقع، یکی از راههای ورود رطوبت به درون خانه کف آن محسوب میشود. برای جلوگیری از ورود رطوبت و ایجاد نم در این ساختمانها، باید زیر کفپوشها و در کف ساختمان از ورقههای نازک پلیتن استفاده کرد. این روش نیز رطوبت را از بین برده و به رفع بوی نم ساختمان کمک میکند.
کاهش مصرف آب
یکی از مواردی که به شدت در ایجاد رطوبت و نم در ساختمان تاثیر می گذارد، میزان آب مصرفی است. صرفهجویی در مصرف آب باعث کاهش رطوبت و نم در ساختمان میشود. همچنین توصیه میشود، لباسهای شسته شده همواره در بیرون از فضای خانه برای خشک شدن آویزان شوند؛ زیرا لباسهای خیس دارای رطوبت زیادی هستند که این رطوبت را در محیط پخش کرده و باعث تکثیر حشرات موذی، ایجاد بوی بد نم و همچنین انتشار قارچهای سمی و خطرناک میشوند. ضمنا ممکن است لباس ها نیز بود بدی به خود بگیرند که در اینصورت نیز مجبور به پیدا کردن روش هایی رفع بوی بد لباس ها شوید.
جمع بندی مطالب
همانطور که خواندید، وجود نم و رطوبت در ساختمان، علاوهبر اینکه به ساختار و بدنه آن آسیب وارد میکند، میتواند منجر به پخش میکروبها و شیوع انواع بیماریها از این طریق شود. در این صورت، بوی بد نم در ساختمان پیچیده شده و به مرور زمان دیوارها و سقف دچار پوسیدگی و تخریب خواهند شد. در این میان، شما میتوانید با رعایت یک سری اصول لازم و انجام برخی اقدامات مانند استفاده از تهویه مناسب در مکانهای مرطوبت مانند سرویس بهداشتی، عایق بندی اصولی، خشک نگه داشتن محیط و سایر مواردی که در این مقاله به آنها اشاره شد، از ایجاد رطوبت و بوی بد نم در ساختمان جلوگیری کنید.
همچنین در صورتی که رطوبت و نم ایجاد شده به واسطه نقص در سیستم لولهکشی و فاضلاب میباشد، بهتر است برای رفع این نواقص نیز هرچه سریعتر اقدام کنید. شما می توانید رفع نم و رطوبت ساختمان را به تیم حرفه ای و باتجربه هوم سرویز بسپارید تا خیلی سریع و با هزینه مناسب این کار را برای منزل شما انجام دهند تا بتوانید از خرابی و آسیب به منزل خود پیشگیری کنید. کارشناسان هوم سرویز ابتدا علت نم زدگی را در ساختمان پیدا کرده و سپس برای رفع مشکل اقدام می کنند. برای سفارش خدمات رفع نم ساختمان به تیم هوم سرویز، روی دکمه های زیر کلیک کنید:
همانطور که در این مقاله گفته شد، برای پیشگیری از رطوبت زدگی ساختمان، باید جلوی ورود آب به داخل ساختمان را بگیرید. شما می توانید با ایزوگام و قیرگونی سقف، از این موضوع جلوگیری کنید و در فصول سرد سال و افزایش بارندگی ها، خیالتان را راحت کنید که شاهد ورود نم به داخل خانه خود نخواهید بود. تمام خدمات هوم سرویز از قبیل ایزوگام و قیرگونی و رفع نم ساختمان با هزینه مناسب و کیفیت عالی برای شما انجام می شود. برای اطلاع از قیمت خدمات رفع نم در ساختمان، جدول زیر را مشاهده کنید، راستی اپلیکیشن هوم سرویز با کلی خدمات متنوع در دسترس شماست.
قیمت رفع نم ساختمان |
---|