
شستن فرشها یکی از مهمترین کارهایی است که باید برای نظافت منزل انجام شود تا آلودگیها و لکههای روی فرش از بین برود و فرش تمیز شود. بسیاری از افراد، کارهایی مانند شستشوی فرش را به قالیشوییهای معتبر میسپارند تا در سریعترین زمان ممکن و با بهترین هزینه، فرشهای منزل شسته و تمیز شوند؛ اما بعضی از افراد نیز تمایل دارند خودشان در پارکینگ و حیاط خانه، فرشها و موکتها را بشویند و خشک کنند. یکی از مشکلات رایج بعد از شستشوی فرشها، سفت شدن فرش بعد از شستن است. زمانی که این مشکل پیش میآید، بافت فرش خشک و سفت میشود و نرمی و انعطاف خود را از دست میدهد. به همین دلیل است که نشستن و راه رفتن روی فرش سفت و خشک، احساس ناراحتی به افراد میدهد و باید سریعتر این مشکل را برطرف کرد.
احتمالاً این سوال برای شما هم پیش آمده است که دلیل سفت شدن فرش بعد از شستن چیست و برای رفع سفتی فرش چه باید کرد؟
در این نوشته قصد داریم رایجترین دلایل سفت شدن فرش بعد از شستن را با هم بررسی کنیم. همچنین نکات مهم برای حفظ نرمی فرش در هنگام شستشو را به شما توضیح خواهیم داد. بنابراین اگر به فکر شستن فرشهای منزل خود هستید و میخواهید با دلایل سفتی فرش شسته شده آشنا شوید، از شما دعوت میکنیم که تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

دلایل سفت شدن فرش بعد از شستن چیست؟
موارد زیر، از جمله اصلیترین دلایل سفت شدن فرش بعد از شستن هستند که روی نرمی و لطافت الیاف فرش تاثیر مستقیم میگذارند و فرش شما را سفت و خشک میکنند:
1- استفاده از مواد شوینده نامناسب:
برای شستن فرش ماشینی میتوان از انواع مواد شوینده مانند شامپو فرش، پودرهای مخصوص و محلولهای تمیزکننده استفاده کرد. به یاد داشته باشید که استفاده از شویندههای قوی و نامناسب باعث تخریب بافت فرش میشود و فرش را سفت و خشک میکند. درست است که این شویندهها بسیار قدرتمند هستند و به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی خاص، خیلی سریع لکهها را پاک میکنند؛ اما این مواد شیمیایی به بافتهای ظریف فرش آسیب وارد میکنند و باعث سفت شدن فرش بعد از شستشو میشوند.
در مطلب معرفی بهترین مواد شوینده برای شستن فرش در خانه به شما توضیح دادیم که انتخاب شوینده و نرمکننده مناسب برای شستن فرش، از زبری و سفتی الیاف فرش جلوگیری میکند و تاروپود فرش را نرم و لطیف نگه میدارد.
بنابراین برای پیشگیری از سفت شدن فرش باید از مواد شوینده مناسب و نرم کننده فرش استفاده کنید تا الیاف فرش تمیز شوند و نرمی و لطافت فرش منزل شما حفظ شود.
2- استفاده از آب داغ:
یکی دیگر از عواملی که باعث سفت شدن فرش بعد از شستن میشود، استفاده از آب داغ برای شستشوی فرشها است. اگر از آب بسیار داغ استفاده کنید، بعد از خشک شدن فرشها، شاهد زبر شدن و سفت شدن الیاف فرش خواهید بود و هنگام راه رفتن روی فرش، زبر بودن سطح فرش را کاملاً حس خواهید کرد.
باید بدانید که الیاف فرشهای مختلف با هم متفاوت هستند و بعضی از الیافها حساسیت بالایی دارند. بنابراین زمانی که روی فرش آب داغ میریزید، الیاف فرش تغییر حالت میدهد و زبر میشود.
بنابراین برای جلوگیری از زبری و سفتی فرش بعد از شستشو، حتماً از آب ولرم با دمای مناسب برای شستشوی فرشها استفاده کنید تا بافت فرش آسیبی نبیند.

3- استفاده نکردن از نرمکننده فرش:
همانطور که برای شستشوی لباسها در ماشین لباسشویی از نرم کننده مخصوص البسه استفاده میکنید، برای شستشوی فرشها نیز باید از مایع نرم کننده فرش استفاده کنید تا الیاف فرش بعد از شستشو نرم و لطیف بمانند و سفت نشوند. استفاده از مایع نرم کننده فرش، از آسیبدیدگی بافت فرش جلوگیری میکند و باعث حفظ نرمی الیاف فرش خواهد شد.
بنابراین علاوه بر انتخاب بهترین شامپو فرش ایرانی و خارجی برای شستشوی فرشها، باید از نرم کننده فرش ماشینی نیز استفاده کنید تا نرمی و لطافت فرش حفظ شود و مشکلاتی مانند زبری و خشکی فرش پیش نیاید.
4- آبکشی نادرست فرش:
مرحله آبکشی و آبگیری فرش اهمیت زیادی دارد و از مشکلاتی مانند بوی بد فرش بعد از شستشو جلوگیری میکند. در صورتی که مرحله آبکشی فرش بهدرستی انجام نشود، مواد شوینده در تاروپود فرش باقی میمانند و همین موضوع منجر به سفت شدن فرش بعد از شستن و ایجاد بوی نم و رطوبت در بافت فرش خواهد شد.
بنابراین، برای رفع سفت شدن فرش باید مرحله آبکشی را چندین بار انجام دهید تا تمام مواد شوینده از تاروپود فرش خارج شود. همچنین مرحله آبگیری فرش را درست انجام دهید و آب اضافی فرش را بگیرید. با این کار، هم فرش شما خوشبو میشود و هم موقع راه رفتن و نشستن روی فرش، نرمی و لطافت فرش را بهخوبی حس خواهید کرد.

5- عجله برای خشک شدن فرش:
بسیاری از افراد بعد از شستن فرش در خانه، برای خشک شدن فرش عجله میکنند و میخواهند فرش منزلشان را سریع خشک کنند. اختصاص ندادن زمان کافی برای خشک شدن فرش، یکی از دلایل سفت شدن فرش بعد از شستشو است. احتمالاً شما میخواهید که فرش سریعتر خشک شود و فرش تمیز خود را در منزلتان پهن کنید؛ اما بهتر است اجازه دهید که سطح فرش و اعماق فرش کاملاً خشک شود.
در صورتی که رطوبت اضافی در تاروپود فرش باقی بماند و فقط سطح فرش خشک شود، شاهد سفت شدن فرش و ایجاد بوی نامطبوع در فرش خواهید بود که اصلاً خوشایند نیست.
بهترین روش برای خشک شدن فرش بعد از شستشو، پهن کردن فرش زیر نور خورشید است تا الیاف فرش زیر گرمای آفتاب خشک شوند. یادتان باشد که استفاده از حرارت و سشوار برای خشک شدن فرش شسته شده، تنها باعث خشک شدن سطح فرش میشود و روی خشک شدن رطوبت اعماق فرش تاثیری نمیگذارد.
6- وارد شدن آسیب به تاروپود فرش:
گاهی اوقات نحوه شستشوی فرش نادرست است و فرش با شدت زیادی شسته میشود که همین کار به الیاف فرش آسیب میرساند و باعث سفتی بافت فرش شما میشود. در مقاله نحوه شستن فرش پلی استر به شما توضیح دادیم که برای شستن فرش در حیاط یا پارکینگ خانه، باید از فشار ملایم آب استفاده کنید و فرچهای نرم را برای از بین بردن لکههای روی فرش انتخاب کنید. استفاده از آب با فشار زیاد و کشیدن فرچههای محکم باعث آسیبدیدگی تاروپود فرش و سفت شدن فرش بعد از شستشو میشود.
به همین دلیل است که قبل از شستشوی فرشها باید به جنس و الیاف فرش دقت کنید و با توجه به جنس فرش، از ابزارها و مواد شوینده مناسب برای شستشوی فرش استفاده کنید تا الیاف فرش خراب نشود و فرش حالت اولیه خود را از دست ندهد.

نکات مهم برای شستن فرش و قالی کثیف
تا اینجا، شما با مهمترین دلایل سفت شدن فرش بعد از شستن آشنا شدید و دانستید که چه مواردی به الیاف فرش شما آسیب میرساند و باعث سفتی فرش میشود. در این قسمت با مهمترین نکات برای شستشوی فرش و قالی آشنا خواهید شد که باعث حفظ زیبایی و نرمی فرش و قالی منزل شما میشود.
برای شستن صحیح فرشها، نکات زیر را رعایت کنید:
1- ابتدا فرشها را خیس کنید:
اولین مرحله برای شستن فرش در حیاط یا پارکینگ خانه، خیس کردن کامل فرش است. برای انجام این کار، باید ابتدا فرش را روی زمین پهن کنید و فرش را به صورت کامل خیس کنید. سپس اجازه دهید چند دقیقه فرش خیس بخورد و آب به تمام الیاف فرش برسد. بعد از حدود 15 دقیقه، میتوانید پودر و مواد شوینده را روی فرش بریزید و سپس شروع به شستن فرش کنید.
2- از ماده شوینده مناسب استفاده کنید:
همانطور که به شما توضیح دادیم، الیاف فرشهای مختلف با هم فرق دارند و شما باید با توجه به بافت و الیاف فرش، از شوینده مناسب استفاده کنید. برای شستشوی فرش و موکت میتوان از انواع شامپو فرش، پودر مخصوص شستشوی فرش، پودر دستی، محلول آب و سرکه استفاده کرد که به بافت فرش آسیبی نمیرسانند و فرش شما را حسابی تمیز و براق میکنند. برای سفید شدن و تمیز شدن ریشههای فرش هم میتوان از وایتکس استفاده کرد. در کل بهترین گزینه برای شستن فرش ماشینی، استفاده از شامپو فرش است.
اگر دوست دارید شستشوی فرش و قالی را با استفاده از شامپو فرش انجام دهید، بهتر است نحوه استفاده صحیح از شامپو فرش را یاد بگیرید و سپس فرش و موکتهای منزلتان را با شامپو فرش تمیز کنید.

3- در حین شستشوی فرش، به جنس فرش توجه داشته باشید:
در تمام مراحل شستشوی فرش، باید به جنس فرش توجه داشته باشید و شستشوی فرش را با ملایمت انجام دهید. مثلاً اگر فرش منزل شما از جنس ابریشم است، باید روش صحیح شستشوی فرش ابریشمی را یاد بگیرید و فرش ظریف منزلتان را با ملایمت شستشو دهید. رعایت این نکته، از وارد شدن آسیب به فرش و سفت شدن فرش بعد از شستن جلوگیری میکند.
4- فرش را به صورت درست و اصولی خشک کنید:
خشک کردن فرش به صورت درست و اصولی اهمیت زیادی دارد و از سفت شدن فرش بعد از شستشو و ایجاد بوی نامناسب در بافت فرش جلوگیری میکند. گاهی اوقات خشک نشدن فرش باعث زرد شدن فرش میشود که بسیار ناخوشایند است. به همین دلیل شما باید از خشک شدن کامل فرش منزلتان مطمئن شوید.
برای این کار بعد از اتمام کار شستشوی فرش، بهتر است مدتی صبر کنید تا آب اضافی فرش خارج شود، سپس فرش را در معرض نور آفتاب پهن کنید تا فرش منزل شما به صورت طبیعی خشک شود.

5- فرش را درست آویزان کنید:
آویزان کردن درست فرش، یکی دیگر از نکات مهمی است که مانع از آسیبدیدگی فرش بعد از شستشو میشود. بعد از شستن فرش در حیاط، بهتر است فرش را روی دیواری در معرض آفتاب پهن کنید تا آفتاب به فرش شما بتابد و سطح فرش را خشک کند.
در قالیشوییهای معتبر، مراحل شستن و خشک شدن فرش بهصورت حرفهای و با حداقل آسیب به فرش انجام میشود و به همین دلیل است که امروزه بسیاری از افراد، شستن فرشهای خود را به قالیشوییهای معتبر میسپارند.
6- شستشوی فرش را به ایام شلوغی موکول نکنید:
یکی دیگر از اشتباهات رایج این است که افراد در روزهای نزدیک به عید و ایام شلوغ، فرش و موکتهای خود را به قالیشوییها میدهند. زمانهایی مانند اسفندماه، اوج شلوغی کار قالیشوییها است و تمام فرشها و موکتها را سریع شستشو داده و تحویل میدهند. در بسیاری از موارد، شستشوی عجولانه فرش باعث وارد شدن آسیب به بافت فرش یا تمیز نشدن کامل فرش میشود.
بنابراین، توصیه ما این است که اگر برنامه شستشوی فرش را دارید و میخواهید این کار را به قالیشویی بسپارید، کمی زودتر برای درخواست خدمات قالیشویی اقدام کنید. مثلاً به جای اسفندماه، در اوایل بهمن از خدمات قالیشوییها استفاده کنید که سر قالیشوییها خلوتتر است و میتوانند با کیفیت بیشتری فرش را بشویند و به شما تحویل دهند.

جمعبندی مطالب
در این مطلب درباره دلایل سفت شدن فرش بعد از شستن با شما صحبت کردیم و نکات مهم برای رفع مشکل سفت شدن فرش را به شما توضیح دادیم. همچنین اصول شستن فرش و قالی را به شما آموزش دادیم تا بتوانید کار شستشوی فرش و موکتها را بهدرستی انجام دهید و شاهد بهترین نتیجه باشید.
از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم این مطالب برای شما کاربردی و مفید باشد.
شما میتوانید کارهایی مانند قالیشویی و موکت شویی را به تیم حرفهای و باتجربه هوم سرویز بسپارید تا با استفاده از بهترین مواد شوینده، کار شستشوی فرشها و موکتهای شما را انجام دهند.
برای ثبت درخواست قالیشویی، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید و درخواست خود را ثبت کنید تا همیاران هوم سرویز با شما تماس بگیرند و هماهنگیهای لازم را انجام دهند.
همیار شماییم تا پایان سرویس…