دستگاه تصفیه آب یکی از دستگاههای ضروری در خانه است که به تصفیه آب و رفع آلودگیها و املاح آب کمک میکند. وجود دستگاه تصفیه آب در منزل، باعث تامین آب آشامیدنی سالم و خوشمزه میشود و آب سالم و خوشطعم را در دسترس ما قرار میدهد. اهمیت دستگاه تصفیه آب در شهرهایی بیشتر است که آب شور یا آب با املاح زیاد دارند؛ زیرا در صورت خرابی دستگاه تصفیه آب، باید آب با املاح زیاد و طعم ناخوشایند را استفاده کرد.
زمانی که دستگاه تصفیه آب خراب شود و بهدرستی عمل نکند، باید برای تعمیر تصفیه آب اقدام کرد تا مشکل دستگاه سریعتر رفع شود و آب سالم و تمیز در اختیار اهالی خانه قرار بگیرد. یکی از اقدامات موثر برای رفع خرابی دستگاه تصفیه آب، هواگیری آن است. اگر شما روش هواگیری تصفیه آب را بلد باشید، میتوانید خودتان خیلی سریع دستگاهتان را درست کرده و مشکلات پیش آمده را حل کنید.
اگر برای دستگاه تصفیه آب مشکلاتی مانند کم شدن فشار آب، روشن ماندن دائمی دستگاه یا خروج پرسروصدای آب از دستگاه پیش بیاید، احتمالاً دستگاه شما به هواگیری نیاز دارد. با یادگیری روش هواگیری دستگاه تصفیه بدون نیاز به تعمیرکار، شما میتوانید دستگاه خود را خیلی سریع و راحت تعمیر کنید و آن را به حالت اولش برگردانید.
در این مقاله میخواهیم مراحل هواگیری دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به تعمیرکار را به شما یاد بدهیم و بگوییم که با چه روشهایی میتوانید بدون نیاز به کمک تعمیرکار، خودتان دستگاه تصفیه آب را هواگیری کرده و مشکلات گفته شده را بهراحتی برطرف کنید.
اگر از دستگاه تصفیه آب استفاده میکنید و اخیراً دستگاه شما با مشکلاتی مواجه شده است، توصیه ما این است که حتماً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا بتوانید روش هواگیری دستگاه تصفیه آب را یاد بگیرید و با استفاده از این روش اکثر مشکلات را برطرف کرده و عملکرد دستگاه خودتان را بهبود دهید.
هوا چطور وارد دستگاه تصفیه آب میشود؟
قبل از اینکه به سراغ بررسی روشهای هواگیری دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به تعمیرکار برویم، بهتر است ببینیم که اصلاً هوا چطور وارد این دستگاه میشود. موارد زیر از جمله مهمترین روشهای ورود هوا به دستگاه تصفیه آب هستند:
- از طریق لولهکشی آب شهری: معمولاً در لولهکشی آب شهری مقداری هوا وجود دارد و ممکن است هوا از طریق این لولهکشی وارد دستگاه شده باشد.
- عدم انجام هواگیری اولیه: وقتی دستگاه تصفیه آب نصب میشود، نصاب باید یک هواگیری اولیه انجام دهد تا هیچگونه هوایی در آن باقی نماند و وجود این هوا میتواند در آینده برایتان مشکلساز شود.
- نصب فیلتر: وقتی تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب را انجام میدهید، ممکن است مقدار زیادی هوا وارد این دستگاه شده باشد و در عملکرد دستگاه اختلال ایجاد کند.
این موارد از اصلیترین روشهای ورود هوا به داخل دستگاه هستند که باعث میشوند در کارکرد دستگاه اختلال ایجاد شده و نتوانید بهدرستی از آن استفاده کنید.
هواگیری دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به تعمیرکار
در ادامه این مقاله میخواهیم به روشهای هواگیری دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به تعمیرکار بپردازیم تا بتوانید با استفاده از این روشها، هواگیری دستگاه خودتان را به بهترین شکل انجام دهید و مشکلات به وجود آمده را بهراحتی برطرف کنید.
1- هواگیری لوله سنسور فشار بالا:
سنسور فشار بالا در دستگاه تصفیه آب، این وظیفه را دارد که وقتی مخزن آب پر شد، برق دستگاه را قطع کند و از کارکرد مداوم دستگاه جلوگیری کند. در صورتی که دستگاه تصفیه آب بهصورت دائمی روشن باشد احتمالاً این سنسور بهدرستی کار نمیکند و نیاز به هواگیری دارد.
در این صورت باید لوله وارد شده به سنسور فشار بالا را خارج کنید تا آب با فشار از آن خارج شود و مقدار هوایی که در آن وجود دارد، بهصورت کامل تخلیه شود و دستگاه مجدداً بهدرستی کار کند.
2- روشن نشدن دستگاه تصفیه آب:
در دستگاه تصفیه آب یک سنسور فشار پایین نیز وجود دارد که وجود هوا در این قسمت باعث میشود برق دستگاه بهخوبی متصل نشده و دستگاه روشن نشود.
در این حالت بهترین کار این است که لوله ورودی به سنسور فشار پایین را خارج کنید تا آب از آن خارج شود و هوا را از بین ببرد و سپس لوله را در جای خود قرار دهید تا مشکل دستگاه برطرف شود.
3- خارج شدن آب با فشار:
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است برای دستگاه تصفیه آب ایجاد شود، خارجشدن آب با فشار است که شما میتوانید این مشکل را با هواگیری دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به تعمیرکار از بین ببرید.
در این حالت زمانی که شیر آب را باز میکنید، آب با فشار زیادی خارج میشود و ممکن است هوا نیز در آن وجود داشته باشد. در این صورت هواگیری به این شکل انجام میشود که باید شیر را باز بگذارید تا هوای موجود در مخزن دستگاه تخلیه شده و مشکل بهراحتی حل شود.
4- سوت کشیدن دستگاه:
وقتی در فیلترهای دستگاه تصفیه آب هوا جمع شود، ممکن است هنگام برداشت آب از شیر متصل به دستگاه تصفیه آب صدای سوت شنیده شود. در این حالت بهترین روشی که میتوانید استفاده کنید، هواگیری دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به تعمیرکار است.
برای این کار نیاز است که ابتدا صبر کنید تا مخزن دستگاه پر شود، سپس شیر تنظیم املاح را باز کنید و همزمان شیر برداشت را نیز باز کنید تا هوای موجود در فیلترها تخلیه شود و پس از یک دقیقه شیرها را ببندید.
5- تصفیه نشدن آب بهخاطر فشار پایین:
گاهی اوقات ممکن است در منطقهای که زندگی میکنید، فشار آب وارد شده به دستگاه کم باشد و این موضوع میتواند در کارکرد دستگاه اختلال ایجاد کند و باعث شود که دستگاه بهخوبی کار تصفیه آب را انجام ندهد.
در این صورت بهترین راهی که میتوانید از آن استفاده کنید تا هواگیری دستگاه را انجام دهید، این است که محفظه دستگاه را با استفاده از آچار کمی شل کنید تا هوای موجود در آن تخلیه شده و سپس مجدداً محفظه را محکم کنید تا از نشتی احتمالی دستگاه جلوگیری کنید.
6- خروج ضربهای آب از شیر برداشت:
گاهی اوقات با باز کردن شیر برداشت آب، مشاهده میکنید که آب بهصورت ضربهای و با فاصله خارج میشود و حتی ممکن است مقداری حباب نیز در آن مشاهده کنید. این مشکل معمولاً بهخاطر وجود هوا در فیلترهای دستگاه تصفیه اتفاق میافتد.
برای هواگیری دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به تعمیرکار و حل این مشکل، نیاز است که فیلترهای دستگاه را خارج کرده و مجدداً آنها را جایگذاری کنید تا هوای موجود در فیلترها بهصورت کامل خارج شود و بتوانید مجدداً آنها را نصب کنید.
7- کاهش فشار آب در شیر برداشت:
مشکل دیگری که ممکن است برای دستگاه تصفیه آب ایجاد شود، این است که زمان برداشت آب فشار آب شدیداً کم شده باشد یا بعد از چند ثانیه، فشار دستگاه کمتر از حالت عادی شود.
در این صورت احتمالاً در بخشهای مختلف دستگاه تصفیه آب، هوا وجود دارد و در این حالت بهترین روش این است که از خدمات تعمیر تصفیه آب استفاده کنید و دستگاه خودتان را بهصورت کلی سرویس کنید تا هواگیری درست انجام شود و دستگاه شما بهدرستی کار کند.
جمعبندی مطالب
در این مقاله در مورد روش هواگیری دستگاه تصفیه آب بدون نیاز به تعمیرکار صحبت کردیم و گفتیم که چطور میتوانید مشکلات مختلفی که برای دستگاه تصفیه آب به وجود میآیند را با استفاده از هواگیری بهراحتی برطرف کنید.
در ادامه با نشانههای خرابی دستگاه تصفیه آب آشنا شدید و راهحل هرکدام از این مشکلات را به شما توضیح دادیم تا بتوانید هواگیری تصفیه آب بدون نیاز به تعمیرکار را خودتان انجام دهید.
امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد که بتوانید با مشکلات دستگاه تصفیه آب آشنا شده و در صورت نیاز هواگیری دستگاه را خودتان به بهترین شکل انجام دهید.
از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و دعوت میکنیم سایر مقالات مانند روشهای حل مشکلات رایج دستگاه تصفیه آب و حل مشکل خاموش و روشن شدن مکرر پمپ آب ساختمان را در وبلاگ هوم سرویز مطالعه کنید.
برای دریافت خدمات مختلف هوم سرویز هم کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید. هوم سرویز با ارائه بیش از ۴۰۰ نوع سرویس از تعمیر موتورخانه و نصب ماشین لباسشویی گرفته تا سرویس پکیج و نصب روشویی آماده ارائه خدمات به شما عزیزان است.