فرش ابریشم از جمله فرشهایی است که روش شستشو و تمیز کردن آن با فرشهای معمولی بسیار متفاوت است. فرشهای ابریشمی بهخاطر بافت بسیار ظریف و حساسی که دارند، باید به روش خاصی شسته شوند تا آسیبی به آنها نرسد. معمولاً در قالیشویی، این اصول را میدانند و رعایت میکنند تا آسیبی به فرشهای مشتریان نرسد.
اما اگر شما میخواهید در خانه کار شستن فرش ابریشمی را انجام دهید و نمیخواهید فرش خودتان را به قالیشویی بسپارید، میتوانید در این مقاله با ما همراه باشید تا روش صحیح شستشوی فرش ابریشم در خانه را یاد بگیرید. بعد از مطالعه این نوشته متوجه خواهید شد که چه اصولی را باید برای شستن چنین فرشی رعایت کنید و چهکارهایی را نباید انجام دهید تا آسیبی به فرشتان نرسد.
پس با ما در این مقاله همراه باشید تا بتوانید با اصول شستشوی فرش ابریشم در خانه آشنا شوید و بتوانید با رعایت آنها، به بهترین شکل ممکن فرش خودتان را بشویید و آن را مانند روز اولش کنید.
روش صحیح شستن فرش ابریشم در خانه
همانطور که در مقدمه نیز گفتیم، فرش ابریشم نیاز به نگهداری خاصی دارد و نباید روی آن زیاد رفتوآمد کنید یا وسیله قرار دهید، چون این کار باعث میشود که فرش شما بهراحتی آسیب ببینند و حتی پاره شود.
در کنار مراقبتی که باید از این فرشها انجام دهید، میخواهیم در ادامه به مراحلی که برای شستن فرش ابریشم در خانه باید انجام دهید اشاره کنیم تا بتوانید با انجام این مراحل، بهراحتی فرش خود را بشویید و نیازی به قالیشویی نداشته باشید.
مراحل روش صحیح شستشوی فرش ابریشم در خانه
1- غبارگیری فرش ابریشم:
اولین کاری که باید انجام دهید تا بتوانید فرش ابریشم خودتان را برای شستشو آماده کنید، این است که غبارگیری آن را انجام دهید. برای این کار نیاز است که با استفاده از درجه کم جاروبرقی، فرش را کاملاً تمیز کنید تا هیچگونه گرد و غباری روی آن باقی نماند.
البته اگر شخصی دیگری در خانه هست که به شما کمک کند، میتوانید با کمک او فرش را به بیرون خانه برده و بهآرامی تکان دهید؛ دقت کنید که بههیچوجه نباید با چوب به فرش ابریشمی بزنید؛ چون این کار میتواند باعث خرابی و پارگی فرش شود.
2- شوینده مناسب فرش ابریشم:
ابریشم، بافت طبیعی است که برای تولید فرش رنگآمیزی میشود تا بتوانید گلهای زیبای فرش را مشاهده کنید؛ به همین خاطر باید در انتخاب شویندهای که برای فرش ابریشمی خودتان استفاده میکنید، کاملاً دقت کنید که شوینده موردنظر برای فرشهای با بافت ابریشمی مناسب باشد و به آنها آسیبی وارد نکند.
چون درصورتیکه شوینده مناسب نباشد، احتمال اینکه رنگهای فرش از بین بروند یا باهم مخلوط شوند بسیار زیاد است و در نتیجه این موضوع باعث خرابی فرشتان خواهد شد.
3- تست فرش:
بعد از اینکه دو مرحله قبلی از روش صحیح شستشوی فرش ابریشم در خانه را انجام دادید، نیاز است که قسمتی از فرش را انتخاب کنید و با استفاده از آب سرد و شویندهای که تهیه کردهاید، آن قسمت از فرش را بشویید تا مطمئن شوید مشکلی ایجاد نمیشود.
در صورتی که با شستشوی قسمت موردنظر تغییراتی در رنگ فرش مشاهده کردید، بهتر است دست نگه دارید و شوینده دیگری انتخاب کنید و اگر مشکلی برای فرش ایجاد نشد، میتوانید تمام قسمتهای فرش را بشویید.
4- شستشوی کامل فرش:
در مرحله بعدی نیاز است که پس از اطمینان از اینکه برای فرش مشکلی ایجاد نمیشود، فرش را بهصورت کامل بشویید. برای این کار از یک برس نرم استفاده کنید و آن را با ملایمت روی فرش بکشید تا بافت فرش بههمریخته نشود.
همچنین باید حتماً از آب سرد استفاده کنید تا فرش را دچار مشکل نکند. یادتان باشد نیازی نیست که کامل فرش را با آب خیس کنید، بلکه میتوانید با مقدار آب مناسب و نه خیلی زیاد، فرش را بهصورت کامل بشویید.
5- خشک کردن فرش ابریشم:
پس از اینکه مراحل قبلی را انجام دادید، نوبت به این میرسد که فرش خودتان را خشک کنید تا بتوانید مجدداً از آن استفاده کنید. برای این کار نیاز است که فرش را روی یک سطح مناسب پهن کنید تا کاملاً خشک شود و بتوانید آن را به خانه منتقل کنید.
اگر هم در بیرون از خانه فضایی برای پهن کردن فرش خود ندارید، میتوانید آن را در خانه و در نزدیکی پنجره قرار دهید و پنجرهها را باز بگذارید تا هوا بهصورت مناسبی جریان داشته باشد و فرش به آرامی خشک شود.
بعد از اینکه فرش را شستید، برای آبگیری بههیچوجه آن را تکان ندهید یا به آن ضربهای وارد نکنید و با پا فرش را نکوبید، چون چنین کارهایی میتوانند شدیداً خطر ترکیب شدن رنگهای فرش را افزایش دهند و به فرش شما آسیب برسانند.
شستن ریشه فرش ابریشم در خانه
در ادامه مقاله روش صحیح شستشوی فرش ابریشم در خانه، میخواهیم بگوییم که چطور میتوانید ریشه فرش را بشویید و به فرش آسیبی وارد نکنید. برای این کار نیاز است که مراحل زیر را دنبال کنید:
- ریشهها را با شانه از هم جدا کنید و مرتب کنید تا آماده تمیزکردن شوند
- مقدار مناسب شامپو فرش و آب را مخلوط کنید و آن را با استفاده از یک برس نرم به ریشه فرش بکشید تا کاملاً تمیز شوند، در صورت نیاز میتوانید از مقداری سفیدکننده نیز استفاده کنید. البته دقت کنید که ترکیب موردنظر بههیچوجه نباید با الیاف ابریشم فرش برخورد داشته باشد.
- پس از شستشو، بهصورت کامل ریشه فرش را با جاروبرقی بکشید تا کف روی آن باقی نماند و سپس بگذارید تا بهآرامی خشک شود.
با این مراحل میتوانید بهراحتی فرش ابریشمی خودتان را بشویید و آسیبی به آن وارد نکنید.
جمعبندی مطالب
در این مقاله در مورد روش صحیح شستشوی فرش ابریشم در خانه صحبت کردیم و گفتیم که اصلاً چرا شستشوی فرش ابریشم، کار حساسی است و چطور میتوانید در خانه الیاف فرش ابریشم را بشویید و مراحل این کار را تکتک بررسی کردیم.
در ادامه نیز گفتیم که چطور میتوانید ریشههای فرش ابریشمی خودتان را بشویید تا آسیبی به بافت فرش وارد نشود و مشکلی برایتان ایجاد نکند. امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد که بتوانید روش صحیح شستشوی فرش ابریشم در خانه را یاد بگیرید و به بهترین شکل ممکن فرش ابریشمی خود را بشویید و تمیز کنید.
در نهایت توصیه ما به شما این است که برای اطمینان از سلامتی فرش ابریشم خودتان، آن را به یک قالیشویی حرفهای و کاربلد بسپارید تا بتوانید با خیال راحت کار شستشوی فرش خودتان را به آنها بسپارید و فرشتان را سالم و تمیز تحویل بگیرید. البته اگر نسبت به خارج شدن فرش و نحوه تمیر کردن فرش ابریشم خود خیلی حساس هستید می توانید از سرویس خشکشویی مبل با دستگاه هوم سرویز استفاده کنید که در اینصورت همانند تمیز کردن مبل ها، فرش شما نیز در منزل خشکشویی خواهد شد.
از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و از شما دعوت میکنیم برای مطالعه سایر مقالات مانند راههای از بین بردن بوی بد فرش و قالی پس از شستشو و روش شستشوی فرش با وایتکس به وبلاگ هوم سرویز مراجعه کنید. همچنین در کانال آپارات هوم سرویز، ویدئوهای آموزشی جذابی را مشاهده خواهید کرد.
برای دریافت خدمات مختلف هوم سرویز هم کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید. هوم سرویز با ارائه بیش از ۴۰۰ نوع سرویس از موکت شویی و شستشوی پرده گرفته تا آرایشگری در منزل و تعمیر موبایل آماده ارائه خدمات با کیفیت به شما عزیزان است.