چوب پلاست چیست؟ یکی از جدیدترین متریالها برای دکوراسیون ساختمان، چوب پلاست است که با ترکیب آرد چوب و مواد پلیمری و پلاستیکی تولید میشود. چوب پلاست، کاربردهای زیادی دارد و محصولی خوشقیمت، شیک و زیبا است. امروزه از چوب پلاست برای کفپوش، دیوارپوش، نماپوش، پوشش سقف کاذب، سقف آلاچیق و… استفاده میشود.
چوب پلاست به چوب شباهت زیادی دارد و به همین دلیل، بسیار پرطرفدار شده است. یکی از مزیتهای چوب پلاست این است که با مواد سازگار با محیط زیست تولید میشود. همچنین این متریال قیمت بسیار مناسبی دارد و گزینه خوبی برای اجزای نمای داخلی و نمای خارجی ساختمان است.
در این نوشته، شما با روش تولید چوب پلاست، انواع چوب پلاست و مهمترین کاربردهای چوب پلاست آشنا خواهید شد.
بعد از مطالعه این مطلب، متوجه خواهید شد که چوب پلاست چیست و چه کاربردهایی دارد؛ همچنین نکات مهم برای انتخاب چوب پلاست را یاد میگیرید و میتوانید از این متریال زیبا و جذاب برای بازسازی و دکوراسیون منزل خود استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با چوب پلاست، از شما دعوت میکنیم که تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.
چوب پلاست چیست؟
همانطور که از نام چوب پلاست مشخص است، این متریال با ترکیب چوب و مواد پلاستیکی تولید میشود. برای تولید چوب پلاست، از پودر چوب و انواع پلیمرها مانند پلی اتیلن (PE)، پلی وینیل کلراید (PVC) و پلی پروپیلن (EPP) استفاده میشود. این محصول در دسته محصولات کامپوزیتی یا ترکیبی قرار میگیرد؛ زیرا از ترکیب چند ماده تولید میشود.
برای تولید چوب پلاست، پودر چوب (یا ضایعات چوب) با مواد پلیمری ترکیب میشود و تحت فشار زیاد و حرارت بالا قرار میگیرند. همچنین انواع رنگدانه (پیگمنتهای رنگی)، ضد قارچ و ضد اکسید کننده به ترکیب چوب و پلاستیک اضافه میشود. خروجی کار، چوب پلاست است که به صورت پروفیل یا صفحات از دستگاه خارج میشود. زمانی که مواد پلیمری با چوب ترکیب میشوند، خواص مکانیکی و فیزیکی آنها بهتر میشود و مقاومتشان در برابر رطوبت بالا میرود.
ظاهر چوب پلاست به تختههای چوبی شباهت زیادی دارد و در رنگها و طرحهای مختلف تولید میشود. چوب پلاست، جایگزین خوبی برای تختههای چوبی، کفپوش و پارکت چوبی و الوارهای طبیعی است و مقاومت بیشتری در برابر عوامل محیطی دارد.
از آنجایی که برای تولید چوب پلاست از مواد قابل بازیافت، دورریز چوب و ضایعات پلاستیکی استفاده میشود، این محصول دوستدار محیط زیست است و هیچ زبالهای تولید نمیکند.
مزیتهای چوب پلاست چیست؟
برای انتخاب بهتر متریال ساختمانی، بهتر است ابتدا با مزایای آن آشنا شوید. در این قسمت، شما با مزایای چوب پلاست آشنا خواهید شد و دلایل برتری چوب پلاست نسبت به چوب و متریال چوبی را پیدا خواهید کرد.
موارد زیر از جمله مهمترین مزایای چوب پلاست هستند:
1- مقاومت بالا در برابر رطوبت:
چوب پلاست، مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد و در برخورد با آب و رطوبت خراب نمیشود. درست است که برای تولید چوب پلاست از آرد چوب استفاده میشود؛ اما بعد از ترکیب خردههای چوب با مواد پلاستیکی، مقاومت چوب پلاست در برابر رطوبت بالا میرود و به محصولی ضدآب تبدیل میشود.
در بسیاری از مناطق مرطوب، نمیتوان از چوب و تختههای چوبی برای پوشش کف و نمای ساختمان استفاده کرد؛ زیرا چوب در برابر رطوبت آسیبپذیر است و در اثر برخورد با آب متورم میشود و شما شاهد باد کردن درب چوبی خواهید بود. به همین دلیل در مناطق مرطوب، میتوان از متریال چوب پلاست استفاده کرد که در برابر رطوبت بسیار مقاوم است و مانند عایق رطوبتی عمل میکند.
2- مقاومت بالا در برابر آفات و باکتریها:
یکی دیگر از مزایای بزرگ چوب پلاست این است که در برابر کرمخوردگی و نفوذ آفات مقاومت زیادی دارد و بهراحتی خراب نمیشود. در طول فرآیند تولید چوب پلاست، خواص فیزیکی و شیمیایی چوب تغییر میکند و مقاومت بیشتری در برابر کرمها، حشرات و آفات نشان میدهد. با انتخاب کفپوش چوب پلاست، شما هرگز شاهد کرمخوردگی این متریال نخواهید بود و میتوانید مدت زمان بیشتری از این متریال استفاده کنید. همچنین باید بدانید که چوب پلاست، متریالی آنتی باکتریال است و در مقابل جذب و نفوذ باکتریها مقاومت میکند.
3- قیمت کمتر نسبت به چوب:
درست است که چوب، از زیباترین مصالح برای اجرای نمای ساختمان، سقف و کف خانه است؛ اما قیمت خرید ورق های چوبی بالا است و شما باید هزینه زیادی را برای اجرای چوب در ساختمان بپردازید. یکی از مزایای متریال چوب پلاست این است که قیمت کمتری دارد و در مقایسه با چوب، ام دی اف و سایر انواع، متریال ارزانتری محسوب میشود.
علاوه بر قیمت مناسب، چوب پلاست زیبا و شیک است و به شما این امکان را میدهد تا با کمترین هزینه، دکوراسیون منزلتان را زیباتر و جذابتر کنید. با مقایسه هزینه خرید انواع پارکت چوبی و کفپوش چوب پلاست، متوجه تفاوت قیمت این متریالها خواهید شد.
4- تنوع زیاد در طرح و رنگ:
ورقهای چوب پلاست با تنوع زیادی تولید میشوند و طرحها و رنگهای مختلفی دارند. شما میتوانید انواع چوب پلاست با رنگهای روشن یا رنگهای تیره را در بازار پیدا کنید. همچنین طرحهای ایجاد شده روی صفحات چوب پلاست بسیار متنوع است و شما میتوانید طرح دلخواه خود را بهراحتی پیدا کنید.
برای اجرای متریال چوبی، معمولاً تعداد انتخابها محدود است و شما باید از بین چند طرح و رنگ مشخص، انتخاب خود را انجام دهید؛ اما چوب پلاست تنوع بسیار زیادی دارد.
تنوع زیاد در طرح و رنگ، یکی دیگر از مزایای چوب پلاست است که محدودیت در انتخاب طرح و رنگ را کمتر میکند و به شما این امکان را میدهد تا زیباترین گزینه را برای دکوراسیون منزلتان انتخاب کنید. ایدههای جالب برای رنگ آمیزی راه پله ساختمان را در وبلاگ هوم سرویز مطالعه کنید و بهترین رنگ را برای راهپله ساختمان انتخاب کنید.
5- قابلیت بازیافت چوب پلاست:
از جمله مزایای چوب پلاست باید به قابلیت بازیافت این متریال اشاره کرد. پس از خراب شدن چوب پلاست، میتوان آن را خرد کرد تا برای تولید شیتهای جدید چوب پلاست استفاده شود. این موضوع باعث تولید زباله کمتر و حفظ محیط زیست میشود. قابلیت بازیافت چوب پلاست و تولید زباله کمتر در محیط زیست، از جمله امتیازات بزرگ چوب پلاست محسوب میشود.
6- مقاوم در برابر ضربه:
چوب پلاست، در برابر ضربه و خش مقاومت بسیار بالایی دارد و دچار مشکلاتی مانند شکستگی و ترکخوردگی نمیشود. به دلیل وجود پلاستیک و مواد پلیمری در این متریال، انعطافپذیری و مقاومت چوب پلاست بسیار بالا است و در اثر ضربه و فشار تغییر شکل نمیدهد.
7- مقاوم در برابر آتش سوزی:
یکی دیگر از مزایای چوب پلاست این است که مقاومت بالایی در برابر شعلههای آتش دارد و متریالی غیر قابل اشتعال است. بنابراین با انتخاب چوب پلاست، خیالتان راحت خواهد بود که این متریال در برابر حریق مقاومت میکند و بهراحتی نمیسوزد.
8- سازگار با آب و هوای مختلف شهرهای ایران:
چوب پلاست، متریالی مقاوم است و در تمام مناطق گرم و خشک، سرد و کوهستانی و مرطوب میتوان از آن استفاده کرد. در تمام شهرهای ایران میتوان از چوب پلاست برای اجرای نمای ساختمان، روف گاردن، آلاچیق و کف ساختمان استفاده کرد و از زیبایی و جذابیت چوب پلاست لذت برد.
حالا که با مزایای چوب پلاست آشنا شدید، خوب است انواع وسایل تولید شده با چوب پلاست را نیز بشناسید تا بتوانید در ساختمان خود از این وسایل استفاده کنید.
انواع وسایل تولید شده با متریال چوب پلاست
امروزه از چوب پلاست برای تولید وسایل زیادی استفاده میشود و این متریال، بسیار پرکاربرد و محبوب شده است. موارد زیر، از جمله انواع وسایل تولید شده با متریال چوب پلاست هستند:
1- انواع پارتیشن:
پارتیشن چوب پلاست، گزینه خوبی برای پارتیشن بندی محیط اداری و شرکتها است که خیلی سریع و با کمترین هزینه نصب میشود. اگر میخواهید با هزینه مناسب، دیوارهای شرکت یا اداره را از هم جدا کنید، میتوانید از پارتیشن چوب پلاست استفاده کنید.
این پارتیشنها بهصورت آماده تولید میشوند و عایق حرارت و صدا هستند. یکی دیگر از مزایای پارتیشن چوب پلاست این است که با کمترین میزان کثیفکاری نصب میشود و هزینه کمتری نیست به اجرای پارتیشنهای گچی و شیشهای دارد.
کفپوش چوبی، سقف کاذب و متریال چوب پلاست، هارمونی خاصی با هم دارند و به زیباتر شدن معماری داخلی ساختمان کمک میکنند. به همین دلیل است که از پارتیشن چوب پلاست برای پارتیشن بندی بسیاری از شرکتهای جدید استفاده میشود.
پارتیشنهای چوب پلاست در انواع رنگها و طرحها موجود است و شما میتوانید از مناسبترین پارتیشن برای جداسازی فضاهای اداری استفاده کنید.
2- انواع چهارچوب:
از متریال چوب پلاست برای تولید انواع چهارچوب درب استفاده میشود. چهارچوب چوب پلاست، بهترین گزینه برای درب سرویس بهداشتی و حمام است؛ زیرا عایق رطوبت بوده و قابل شستشو است. البته از چهارچوب چوب پلاست برای درب اتاق، آشپزخانه، استخر و سونا نیز استفاده میشود. بنابراین اگر به دنبال چهارچوب ضدآب و مقاوم برای درب هستید، انواع چهارچوب چوب پلاست را انتخاب کنید که مقاومت بالایی دارد و در اثر شستشو و نفوذ رطوبت، دچار پوسیدگی نمیشود.
3- انواع قرنیز چوب پلاست:
بعد از نصب پارکت یا کفپوش، باید زیباترین قرنیز را برای منزل انتخاب کنید تا دکوراسیون داخلی منزل جذابتر شود. در مقاله معرفی انواع قرنیز به شما توضیح دادیم که بعد از نصب قرنیز، مقاومت دیوار در برابر ضربه بیشتر میشود و زیبایی پارکت، لمینت و سنگ کف بیشتر نمایان خواهد شد.
بهتازگی، انواع قرنیز چوب پلاست با طرحهای زیبا و شیک وارد بازار شدهاند که مقاومت بالایی دارند. قرنیزهای چوب پلاست، در انواع رنگها و طرحهای مختلف تولید میشوند و شما میتوانید با توجه به سبک دکوراسیون منزل خود، از بهترین و زیباترین طرح قرنیز استفاده کنید.
4- انواع کفپوش تایل:
کفپوش تایل، موزاییکهای کوچکی است که برای پوشاندن کف بالکن، تراس یا پشت بام استفاده میشود. برای دکوراسیون بالکن، میتوان کفپوش تایل را در کف بالکن اجرا کرد تا جذابیت بالکن چند برابر شود. امروزه انواع کفپوش تایل با متریال چوب پلاست تولید شده است که محبوبیت زیادی دارد. این کفپوشها، مقاومت زیادی در برابر ضربه، رطوبت، ورود حشرات، سرما و گرما دارند و بهراحتی خراب نمیشوند.
مقاومت بالای چوب پلاست باعث شده است که از کفپوش تایلی چوب پلاست برای پوشاندن کف تالارها، کافهها و مکانهای پر رفتوآمد نیز استفاده شود.
5- انواع دیوارپوش:
با نصب پوستر سه بعدی، کاغذ دیواری و دیوارپوش، ظاهر دیوار تغییر میکند و دیوار زیباتر و جذابتر میشود. شما میتوانید برای تغییر ظاهر دیوارها، از انواع دیوارپوش چوب پلاست استفاده کنید.
دیوارپوش چوب پلاست، گزینه خوبی برای اجرای نمای بیرونی ساختمان است؛ زیرا این دیوارپوشها در برابر رطوبت و تابش نور خورشید مقاوم هستند و دوام و طول عمر بالایی دارند. همچنین برای پوشش دیوارهای داخل منزل نیز از انواع دیوارپوش چوب پلاست استفاده کرد که تنوع زیادی دارند و بسیار زیبا و جذاب هستند.
اگر کفپوش یا پارکت چوبی در منزلتان نصب کردهاید، میتوانید نصب دیوارپوش چوب پلاست را انتخاب کنید تا هماهنگی کف ساختمان و دیوارها بیشتر شود.
6- کفپوش چوب پلاست با طرح چوب:
بسیاری از افراد، به جای نصب پارکت چوبی، برای نصب کفپوش و سرامیک طرح پارکت اقدام میکنند تا هزینه نهایی کار ارزانتر تمام شود. اگر شما هم قصد نصب کفپوش را دارید و به کفپوش چوبی نیز علاقه دارید، میتوانید انواع کفپوش چوب پلاست را انتخاب کنید که با طرح چوب تولید میشوند. این کفپوشها، مشابه پارکت چوبی هستند؛ اما قیمت بسیار کمتری دارند و خیلی سریع و راحت نصب میشوند. همچنین به دلیل وجود مواد پرکننده در کفپوش چوب پلاست، این کفپوشها مقاومت بالایی در برابر ضربه و فشار دارند و تغییر شکل نمیدهند.
بنابراین قبل از انتخاب نهایی کفپوش یا پارکت، به وجود کفپوش چوب پلاست با طرح چوب نیز توجه داشته باشید و بهترین گزینه را برای پوشش کف ساختمان خود انتخاب کنید.
7- انواع پروفیل سقف:
از متریال چوب پلاست، برای تولید انواع پروفیل سقف نیز استفاده میشود. از پروفیلهای سقف چوب پلاست برای اجرای سقف آلاچیق، سقف کاذب، نرده، پله و ستونهای داخل ساختمان استفاده میشود. پروفیل سقف چوب پلاست، ضدآب است و مقاومت بالایی در برابر نور خورشید و سرمای هوا دارد. همچنین این پروفیلها بسیار زیبا و مقاوم هستند و نمای زیبا و جذابی به سازه میدهند. بنابراین اگر به فکر ساخت روف گاردن یا آلاچیق هستید، میتوانید از پروفیلهای چوب پلاست استفاده کنید که بسیار خوشقیمت، سبک و مقاوم هستند.
8- انواع نما پوش:
امروزه، انواع نما پوش چوب پلاست در بازار موجود است که برای مبلمان شهری و زیبایی نمای ساختمان استفاده میشود. بعد از کنار هم قرار گرفتن قطعات نماپوش چوب پلاست روی دیوارهای خارجی، نمای ساختمان کاملاً تغییر میکند و شما شاهد ساختمانی زیبا، مدرن و جذاب خواهید بود.
نماپوش چوب پلاست، قیمت بسیار کمتری نسبت به چوب دارد و بسیار ارزانتر از چوب است. همچنین نماپوش چوب پلاست در شرایط آبوهوایی مختلف مقاوم است و طول عمر زیادی دارد.
مهمترین کاربردهای چوب پلاست
حالا که با چوب پلاست آشنا شدید و مزایا و روش تولید آن را دانستید، خوب است مهمترین کاربردهای چوب پلاست را نیز بشناسید تا بتوانید از این متریال مقاوم و زیبا در منزل خود بهدرستی استفاده کنید. موارد زیر از جمله مهمترین کاربردهای چوب پلاست هستند:
1- اجرای سقف کاذب:
یکی از کاربردهای مهم چوب پلاست، اجرای سقف کاذب است. همانطور که به شما توضیح دادیم، چوب پلاست وزن کمی دارد و متریالی سبک است؛ به همین دلیل گزینه مناسبی برای اجرای سقف کاذب محسوب میشود. با انتخاب چوب پلاست برای سقف کاذب، ظاهر زیبا و جذابی در ساختمان ایجاد خواهد شد که شباهت زیادی به سقف کاذب چوبی دارد.
2- اجرای نمای ساختمان:
اکثر افراد، ساختمانهای زیبا با نمای چوبی را دوست دارند و این مدل ساختمانها را آرامشبخش و جذاب میدانند. به همین دلیل است که اجرای نمای ساختمان با نماپوش چوب پلاست بسیار زیاد شده است تا جذابیت ظاهری ساختمان بیشتر شود.
3- کفپوش دور استخر:
کفپوشهای دور استخر باید مقاوم و ضدآب باشند. یکی از کاربردهای مهم چوب پلاست، پوشش اطراف استخر و سونا است. کفپوشهای چوب پلاست محکم و آنتی باکتریال هستند، در برابر رطوبت مقاوم هستند و احتمال سُر خوردن افراد در محیطهای مرطوب را کاهش میدهند. به همین دلیل است که از این متریال برای کفپوش استخر و سونا استفاده میشود.
4- ساخت درب و پنجره:
چوب پلاست، جایگزین خوبی برای چوب است. همچنین چوب پلاست هزینه کمتری نسبت به چوب دارد و مقاومت آن بیشتر از چوب است. به همین دلیل، از چوب پلاست برای ساخت درب و پنجرهها استفاده میشود. همچنین برای تولید انواع نرده، پله و پایههای مبلمان نیز میتوان از چوب پلاست استفاده کرد.
5- اجرای دیوارپوش ساختمان:
انتخاب چوب پلاست برای پوشاندن دیوارها، انتخاب هوشمندانهای است که هزینهها را کاهش میدهد و ظاهر دیوار را زیباتر و جذابتر میکند. بعد از اجرای دیوارپوش چوب پلاست، میتوانید از انواع گیاهان سبز و زیبا استفاده کنید و دیوارهایی خاص و متفاوت داشته باشید. پیشنهاد می کنیم برای این کار از خدمات باغبانی هوم سرویز استفاده کنید.
6- اجرای کفپوش منزل، کفپوش بالکن و تراس:
یکی از مهمترین کاربردهای چوب پلاست، کف سازی ساختمان است. شما میتوانید کفپوش چوب پلاست را برای پوشش کف منزل، بالکن، تراس و… انتخاب کنید و جذابیت و مقاومت کف ساختمان را افزایش دهید.
جمعبندی مطالب
در این مطلب درباره چوب پلاست با شما صحبت کردیم. ابتدا به شما توضیح دادیم که چوب پلاست چیست و به چه صورتی تولید میشود. سپس مزایای چوب پلاست را بررسی کردیم. در ادامه، انواع وسایل تولید شده با چوب پلاست را معرفی کردیم و مهمترین کاربردهای چوب پلاست را به شما توضیح دادیم. حالا شما با چوب پلاست کاملاً آشنا شدهاید و میتوانید از این متریال مقاوم در منزل خود استفاده کنید.
از اینکه تا انتهای این نوشته با ما همراه بودید از شما متشکریم و امیدواریم این مطالب برای شما جذاب و کاربردی باشد.
انتخاب درست پارکت و کفپوش در منزل اهمیت زیادی دارد و زیبایی و راحتی ظاهر خانه را چندین برابر میکند. یکی از محبوبترین گزینهها برای کف سازی ساختمان، پارکت چوبی است که کاربرد تزئینی دارد و کف ساختمان را بسیار زیبا و جذاب میکند. اگر برای تعمیر و نصب پارکت در منزل خود به دنبال افراد حرفهای و متخصص هستید، به هوم سرویز اعتماد کنید و نصب پارکت جدید را به تیم هوم سرویز بسپارید. در هوم سرویز، قیمت پارکت چوبی با نصب بسیار منصفانه است و شما میتوانید با هزینه مناسب، برای نصب پارکت چوبی در منزل اقدام کنید.
برای ثبت درخواست نصب پارکت در هوم سرویز، کافی است به سایت و اپلیکیشن هوم سرویز مراجعه کنید و درخواست خود را ثبت کنید تا همیاران هوم سرویز با شما تماس بگیرند و هماهنگیهای لازم را انجام دهند.
همیار شما هستیم تا پایان سرویس…